Reklama

Reklama

Utajený pasažér

  • USA Stowaway (více)
Trailer 1

VOD (1)

Utajený pasažér omylem poškodí základní systémy podpory života vesmírné lodi, která letí k Marsu. Zásoby docházejí, důsledky pro misi můžou být fatální a posádku čeká nelehká volba. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Nevím, z jakého důvodu jsem čekala inspiraci Vetřelcem, asi jsem si to spletla s jinou novou sci-fi. Dostala jsem komorní sci-fi ze stísněného prostoru. Nejdříve jsem myslela, že dvě hodiny v tomto tempu nevydržím, ale najednou jsem se dostala ke konci, ani nevím jak. Jsem ráda, že se to nezvrhlo do thrilleru, kdy si jde posádka po krku. Škoda jen, že jsem se nedozvěděla, jak se černý pasažér stal černým pasažérem. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Trochu spoiler alert ahead, pokud jste do teď viděli tak tři thrillery a ani jeden z vesmíru, takže neuhádnete co se stane s předstihem půl hodiny. Je to docela slušný film, problém je, že u těchto sci-fi dramat, zejména z vesmíru, ty zvraty musí dávat hlavu a patu. A zmínka o snižování hmotnosti kvůli dalšímu členu posádky, což má mimo řádky nepřímo vysvětlit, proč je na palubě letu na Mars (a zpět) pouze jeden systém filtrace vzduchu, žádná záloha, žádné naddimenzovaní, žádné náhradní součástky. Stejně tak pak další zvrat při pokusu o to získat kyslík ze zásoby. Tak prvně - tohle by byl asi první pokus, než nejdřív obětovat klíčový experiment. Kdo si to spočítá, tak logicky jejich rezervní řešení by správně bylo to první. Problém je při postupu, kde za prvé by asi byla lepší technická příprava "napojení", za druhé solární bouře přijde přesně v ten správný okamžik, za celé ty dny cesty a za třetí opět školácká chyba aneb pospíchej pomalu. Přitom s trochou snahy (a konzultace) se dá vymyslet smysluplnější zvrat, než tohle, co mě rázem odtrhlo od prožívání děje. Škoda, protože jinak to na mě působilo fakt dobře, ale tyhle sci-fi velmi blízké "sci" než "fi" jsou choulostivý recept, který chce opatrné precizní zacházení. A to neříkám, že tady to byl malý krok vedle. Penna do toho prostě v průběhu jinak profesionálního vaření naflusal a pak se rovnou pro jistotu vychcal rovnou do hrnce. Ale to tak dopadá, když to dáte do rukou neotesanému kulihrachovi. Škoda, tak málo chybělo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Fádní režie, rutinní scénář a tragické herecké výkony bohužel předurčují slibně znějící námět k zoufale prázdné podívané, na níž Vás zaujme snad jen nádherně vykreslená prázdnota vesmíru. Ale to je na nějakou alespoň průměrnou podívanou vážně hodně, ale hodně málo. Stejně jako u snímku ”The Midnight Sky” se tedy opakuje to, že Netflix slibný snímek odehrávající se v kosmu zkrátka ne a ne natočit. Škoda. (Netflix) „What are we gonna do, ask him to walk out of the airlock?” ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak trochu cimrmanovské "Navrhuju sníst psy" ve vesmíru, kterému bych nejraději dal i tu pátou hvězdičku, kdyby odpovědělo na ve vzduchu doslova visící otázku: "Jak se tam kruci dostal?" Ve všech ohledech je to totiž film přesně pro mě, tedy tichý, nehýřící zbytečnými efekty a spoléhající na herce (úplně výborná Anna Kendrick) a na to, že se vžijete do jejich situace a zkusíte si sami zapřemýšlet, jak byste něco takového řešili.____P.S. Že tady v komentářích někteří uživatelé zase ukazují, jak moc omezení rasisté jsou, to už bohužel patří k čím dál nepříjemnější ČSFD. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nechápem tým hodnoteniam. Ani očakávaniam. Penna rozohráva rovnakú hru ako vo svojom ľadovom Arctic, hoci tam viac dbal na atmosféru prostredia. Tu na druhú stranu dokazuje, že vie pracovať s dialógmi a emóciami, hoci na tie vizuálne vnemy tu nie je až toľko miesta. To ale nevadí. Ten film je uveriteľný, logicky zmotivovaný a emočné priamy, pričom neskĺzne do pátosu. Kendrickovú nemusím, ale tu? Tu mi vôbec nevadila. Možno by som uvítal trošku tej melancholickej atmosféry akú mala Ad Astra, ale v zásade je to len taká bohapustá výtka aby sa nepovedalo. Je to dobrý film. A funguje. A hlavne nie je vôbec hlúpy. Hudba perfektná a Daniel Kim ma zase raz presvedčil, že mu chýba dobrý agent, ktorý by jeho talent využíval viac. Teraz už len poprosím Pennu nech spraví ešte survival film na mori, v džungli a možno ešte na púšti. Nech má kompletku. Takmer dokonalé. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

  • Když David (Daniel Dae Kim) vytahuje láhev na kyslík, je slyšet úder – ve vesmíru by ale žádný zvuk slyšet nebyl. (Jarek572)
  • Ve filmu je představena myšlenka rotace lodě na dlouhém laně k vytvoření „umělé gravitace“ – je to jeden ze zvažovaných způsobů pro skutečné dlouhé kosmické lety (např. na Mars), jak bojovat s negativními účinky stavu beztíže na lidské tělo. Z praktických důvodů se ale v realitě uvažuje o vytvoření menší síly než pozemské přitažlivosti. (Jarek572)

Reklama

Reklama