Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongská policie úspěšně dopadne drogové dealery, až na hlavního šéfa Hunga (Wang Lung Wei), kterému se podaří utéct. Ten chce ihned pomstu a rovnou zabije kapitána hongkongské policie Stana Lunga (Leung Ka-Yan), který celou akci řídil jako policista v utajení. Po jeho smrti se policistka Shirley Ho Siu-Ling (Carol 'Do Do' Cheng), která byla jeho snoubenkou, rozhodne využít jakékoli prostředky, aby samotného Hunga dostala. To se sice podaří, ale při jeho zatčení ho v sebeobraně zastřelí inspektor hongkongské policie Michael Wong (Simon Yam) . Krátce po Hungově smrti Shirley zjistí, že její zesnulý snoubenec Stan Hung byl zkorumpovaný policista, který také obchodoval s drogami v zahraničí. K tomu policista Stuart Fong Chung-Yau (Jacky Cheung) dostane podezření, že jeden z jeho kolegů Tat (Ng Man-Tat) je také zkorumpovaný policista. Později se Stuartovi podaří tajně natočit na pásku Tatův obchod s drogami s dvěma americkými drogovými dealery (Michael Woods a Stephan Berwick). Pásku si ale náhodně pustí tvrdohlavý policista Terry (Donnie Yen), který se hned pustí do případu na vlastní pěst. Shirley se Stuartem musí rychle zjistit, kdo je v policejním oddělení další zkorumpovaný. (tequilla)

(více)

Recenze (35)

TO 

všechny recenze uživatele

Policajti rozstřílí drogový gang, šéf gangu se pomstí tím, že zabije policajta, policajti na oplátku zabijí šéfa. Ve druhé půlce filmu se do drogového obchodu zapojí i někteří policisté a ti hodní se je snaží odhalit. Druhá půlka je solidně promyšlená a komplikovaný děj trochu připomíná Volavku či jiné policejní korupční filmy. Akcí se také samozřejmě nešetří, tempo je celkově rychlé, takže o zábavu je postaráno. Dobré ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha porevolučních distribučních úlovků společnosti Intersonic, který sice oplývá poměrně významnou osobností na režisérském postu, ovšem kvalita výsledného a v konečném účtování dosti mdlého produktu, tomu silně neodpovídá. Triviální scénář a adekvátně vypointované dialogy jsou pochopitelně a bohužel samozřejmostí, stejně jako dobový dabing, který přebije i poslední špetku originálního zvuku a dosti tím ruinuje celkový divácký zážitek. Bohužel hlavní koření žánru, kterým bezpochyby akční pasáže jsou, je trestuhodně nevýrazné, neoslovující a průměrné. Nevýrazní hrdinové umírají jako na běžícím pásu a neustálé souhrnné retrospektivy lezou krkem stejně, jako naivní psychologie a zmatečné jednání tupých postav, s nimiž se sžít představuje nadlidský a vpravdě nesplnitelný úkol. Gratulujme tvůrcům alespoň k několika solidním a zapamatovatelným momentům, které poněkud provětrávají nezáživný a zjevně horkou jehlou šitý produkt. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film od Yuen Woo-pinga. Má dosť dobrý príbeh o policajnej jednotke, ktorá pri zásahu proti obchodníkom s drogami nechytí hlavného šéfa a ten sa im chce pomstiť a zároveň niektorí čestní policajti z jednotky zisťujú, že medzi sebou majú skorumpovaných kolegov a tak nevedia, komu môžu veriť. Spracovanie je ale iba priemerné, po výbornom úvode sa už tempo skľudní a také už zostane prakticky až do konca, čo ale nie je zlé, dej je väčšinu času dostatočne zaujímavý, celá línia s kazetou je na tom dobre, ale problémom je, že film miestami dosť stráca dych, má pár nudných, ničím zaujímavých miest a navyše viacero zaujímavých prvkov nie je ani zďaleka tak dobre podaných, ako by mohlo. Takže asi tak polovica dĺžky filmu je vydarené akčné béčko a druhá už menej zaujímavá a trochu nudná krimi. Akcie je tu priemerné množstvo a síce mohla byť aj lepšia, ale aj takto som pomerne spokojný. Film má akčný úvod, záver a medzi nimi ešte asi dve výraznejšie akčné scény, zvyšok sú už skôr také maličkosti. Väčšina je len priemerne natočená a s občas horšie použitými strihmi, ale tých pár súbojov je celkom vydarených, prestrelky správne dynamické a poteší aj viacero dobrých kaskadérskych kúskov alebo výborných momentov ako zneškodnenie šoférky auta pomocou ostnatého drôtu, skok zo strechy na pištoľ a podobne. Najviac sa mi páči súboj s Donnie Yenom, kde postupne bojuje s dvomi silnými američanmi, súboj Jackie Cheunga s černochom alebo aj celý úvod. Herecké obsadenie sa mi páči, najviac ma mrzí, že Donnie Yen je tu len do polovice, ale je výborný a okrem neho poteší hlavne Simom Yam alebo Jackie Cheung. Ale niektoré scény sú až moc herecky prehrávané, čo ma sklamalo. Réžia a technická stránka sú len priemerné, Yuen Woo-ping je samozrejme perfektných choreograf, ale réžia mu až tak moc nejde, mám z neho len priemerné pocity. Z tejto série mám najradšej dvojku, za čo môže hlavne Donnie Yen v hlavnej úlohe, ale aj táto jednotka je celkom slušná, síce ako celok je len mierny nadpriemer, ale má svoje dobré stránky. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 62%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Béčková pecka z mládí se vrátila a… už to taková sláva pochopitelně s odstupem času není. Tehdy totiž divák nevnímal ty neuvěřitelně plytké dialogy, zoufalé infantilní vtípky a typicky podivné asijské emoce, kdy se jednotlivé postavy snaží vyjádřit své zvláštní myšlenky. Pravidelně ale přicházela choreograficky poutavá řežba, kdy kmitaly nohy, ruce a vše, co bijcům přišlo vhod. Série Tygří klec má totiž významnou osobnost na režisérském postu: Woo-Ping Yuena. Muže, který válel ve své domovině, a zazářil i za oceánem díky Matrixu a Tygru a drakovi, ve kterých vytvořil naprosto geniální choreografii. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Svižný honkonský akčňák s vtedy začínajúcou mladučkou hviezdičkou - Donniem Jenom. Pozitívne prekvapilo, že Donniemu čoby jednej z hlavných postáv sa nepodarilo "dohrať" do konca. Dejová stránka síce nepôsobí extra ucelene, napriek tomu to až tak nevadilo, pretože samotná zápletka je vyskladaná poctivo, na osemdesiatkový honkonský akčnák až nečakane skvele. No a súboje sú štandartne dobré...ako vidno, v Hongkongu ovládajú kung-fu nielen žltí "domorodci", ale aj bieli. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama