Reklama

Reklama

Nejnepříjemnější věcí v životě mnoha lidí je právě návštěva zubního lékaře. Tím je Dr. Alan Feinstone, bohatý, úspěšný a strašlivě závislý na čistotě. Tato jeho vášeň pro čistotu je přímo chorobná. Všechno musí být perfektně čisté a lesklé jako krásné bílé zuby. Začíná to nevěrou manželky a mučením svých pacientů, kteří vlastně za nic nemohou. Film je natočen mistrem oboru Brianem Yuznou, s novými triky, které nebyly dosud v žádném filmu viděny. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (116)

Praxis 

všechny recenze uživatele

No pane jo, a teď už vím, proč se tak strašně bojím zubařů. Ještě by na mě vlítnul takový a to bych se asi zbláznil. Příznám se, že jsem čekal béčko, možná céčko a docela jsem od toho nic nečekal, ale že mě to dokáže zaujmout, to jsem nečekal ještě víc. Samozřejmě, film trpěl nedostatkem snad všeho, financemi počínaje a kvalitními dialogy a scénářem konče. Nicméně doktor mě prostě dostal a jeho rafinované zabíjení ještě více. a ten konec...mnam:-) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Prý horor. Hnusný, ošklivý a zákeřný psychothriller. Jsem z těch lidí co při zvuku zubařské vrtačky berou nohy na ramena. A tady máme šílence Feinstona, kterému zahne žena a on z toho pomalu ale jistě blázní a nabytou zlost si vylívá na chudácích pacientech, jelikož i zářivě bílé zuby vidí jako zkažené. Magor to je! A ještě ten film musí mít takovou vzrůstající atmosféru, že z toho začínám šílet i já. Zachází dál a dál, skoro až při tom realitu nevnímaje. Je mu pak až jedno, komu co udělá. "Moje vyjádření je extrakce." - "Extrakce čeho?" - "Všeho!" A ten konec. ten konec. Ne. Vím, že mě k zubaři na dlouhou dobu nikdo nedostane. NIKDO! Nemíním natrefit na podobného blázna (ale skvěle zahraného). ()

Reklama

iolaos 

všechny recenze uživatele

chceme zmenit stomatologii na interaktivni medicinu... po techto slovech a naslednem vlozeni odsavatka do dutiny ustni to prislo... nechutna salva typicky yuznovskych detailu, ve kterych se zde primo vyziva, jeste umocnena neblahym prostredim ordinace... originalni snimek mistra hnusu (s mimoradnou osobnosti v hlavni roli) do nehoz se misty vkrada nejvetsi nepritel filmu - nuda ... 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmových návratů, kde zjišťuju, že po těch letech vidím některé věci jinak. Kdysi mi na Dentistovi vadil ten ponor do psýché pana doktora a tím pádem určitá snovost vyprávění. Dnes jsem naopak ten řekněme mazlivější styl sdělování příběhu spíš uvítal, mazlivější i v typickém Yuznově opojení v nechutnosti. Tentokrát si navíc vybral zubařinu a ta má už sama o sobě pro některé hororové konotace, třebas mé manželce stačil i jen zvuk zubařské vrtačky, aby odvracela uši. Určitě se brzy pustím i do druhého dílu a jsem zvědav jakých jedinčných zubařských zákroků se ještě dočkám. Extrahuji čtyři stoličky bez lokální anestezie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých ľudí je horrorom už len to, že majú íst k zubárovi. Niektorí sa boja aj obyčajnej každoročnej preventívnej prehliadky. V čakárni pred ordináciou sa potia a trasú strachom. Keď započujú zvuk vŕtačky začnú prepadať panike. Zubár je pre nich nočnou múrou. Jedincom, ktorí majú podobné problémy by som rozhodne odporučil, aby sa americkému filmovému horroru "Dentista" vyhli. Určite by ešte viac znásobil ich dentofóbiu. Pretože doktor Alan Feinstone je fakt nebezpečný sadistický psychopat. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Inspirací pro tvůrce tohoto filmu byl skutečný seriálový vrah zubař, Glennon Engleman (1928-'99). (Musak)
  • Počet mrtvých - 4 (Musak)

Reklama

Reklama