Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

hippyman 

všechny recenze uživatele

veteráni z legií můžou stokrát nadávat na to, že jde o slabšího kamaráda roku ďábla, ale tahle uměle vytvořená klec v kleci je prostě zábavná a basta. kdo nežral hlínu, ten to neocení. a až budu o půl třetí na náměstí kdekoli, třeba v hodinovém hotelu, nagasaki, hirošimě, nebo na brigádě, vzpomenu si na tento snímek. jenom se potkali, neznělo to špatně a i happy end může být cíl. 70% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Alternativní ananas mockumentary made in Valmez and Petr Zelenka, který dokázal svého času některé neznalé dokonale zmást a ty jenž nezavedl do temného lesa příjemně pábitelsky pohladit. Petr Zelenka je mág (tedy alespoň co se týče jeho mystifikační trilogie). Mág, který má nápad jak udělat z ničeho valoun zlata.....mág, který tento nápad dokáže realizovat aniž by se za svou realizaci musel stydět. Tenhle pokoj rozhodně nebyl studený a prázdný :D ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp patří mezi mé nejoblíbenější kapely vůbec a tenhle film si skvěle pohrává s její pohnutou historií.. Mystifikační podívaná která je vtipná, zábavná a zároveň zcela profesionálně dokumentaristicky natočená. Taková drobná generálka na (ještě lepší a ještě profesionálnější)Rok ďábla, v němž Zelenka svůj kolotoč dokázal rozběhnout již na plné obrátky. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Opakování mystifikačního modelu. To, co poprvé fungovalo dokonale, nemohlo zabrat znovu - tady už každý chápal, že jde o recesi (ne kvůli horšímu zpracování; prostě proto, že to bylo o 3 roky později). Ono koukat se na mystifikaci a říkat si: "To je pěkná mystifikace!" nemá tak nějak hlavu ani patu. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

I když Zelenka tímto snímkem zahajuje sebevykrádání, které vyvrcholilo Rokem ďábla, přesto mi snímek připadal ještě originální. Možná to bylo tím, že Visáči byli v podstatě dokumentem o historii kapely a zasahovali i do budoucnosti, zatímco Mňága nikoli. Asi je to i tím, že Visáči jsou pokusem o seriózní dokument, zatímco v Mňáze si kapela ze sebe nepokrytě dělá legraci. Pro mne nezapomenutelné scény s Vašutem a jak Mňága v rámci sponzoringu hraje v oblecích znázorňujících ovoce. Výborný film, který mne vždy pobaví. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno