Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (37)

  • Před koncem filmu ve scéně z vězení nejprve zamyká celu princ (Václav Neckář) otočením klíče po směru hodinových ručiček, po chvíli, kdy do cely přibyli oba králové, zamyká celu princezna Helena (Helena Vondráčková) otočením klíče proti směru hodinových ručiček, a nakonec, kdy zamčené dveře odemyká vlásenkou chůva (Stella Zázvorková), je v detailním záběru jasně vidět, že zámek nemá žádnou západku ani protikus na zdi, který by celu zajistil. (Strato61)
  • Ve scéně, kdy zuří válka, si jeden z vojáků opéká nad ohněm plátek chleba a setká se s nepřítelem. V tom je vyruší princ s princeznou. Voják se lekne a z halapartny mu spadne chléb, který si opékal. V další scéně má opět chléb na halapartně napíchnutý. (Jimmy15)
  • Když během promítání Charlie Chaplin maluje, tak chlapovi se sudem potřísní kromě tváře i rukávy a nohavice. Když pak Chaplin chlapa vykopne, tak má rukávy a nohavice čisté, zato má ale víc zamazaný límec. (Jan.Kanak)
  • V pohádce všichni jezdí na koních nebo v kočárech, ale když se promítá film s Charlie Chaplinem, tak tam jezdí už i auta. (Jan.Kanak)
  • Když před popravou čte Kokoška (Oldřich Dědek) slova: „U příležitosti svatby naší princezny se odsouzenci uděluje milost,“ lze vidět, že tato slova jsou napsána na druhé straně listiny, kterou drží (list neotočil). (HonzaR.)
  • Když jde král otevřít okno z kuchyně, aby se podíval na shromážděný lid, těžko uvidí při své výšce a sklonu otevření toho okna víc než modrou oblohu. (kroton)
  • Ve scéně, kdy rádcové omráčí prince, se za princem objeví rádce, který přichází z cely. Ten se tam ale nemohl dostat, když princ pořád stojí ve dveřích. (Blekota56)
  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)
  • V čase 00:02:30 je při jízdě v kočáru za levým princovým ramenem přibližně na dvě vteřiny jasně vidět dopravní značka ''pozor dvojitá zatáčka'', kterou filmaři zapomněli odstranit. (zuppa)
  • Vo chvíli, keď prichádza Kráľ (Bohuš Záhorský), beží sa Princezná Helena (Helena Vondráčková) prezliecť do svojej izby. Počas toho, ako si dáva dole šatku, je vidieť, že s ňou odhadzuje aj ofinu, ktorá je k nej pripevnená. (Raccoon.city)
  • Tesne predtým, ako Princezná Helena (Helena Vondráčková) zašíva Princovi Václavovi (Václav Neckář) nohavice vo väzení, si ich on zoblieka, pričom je v nich široký opasok, no vo chvíli, keď jej ich podáva, tam už nie je. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama