Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (180)

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Enola Holmesová 2 je zábavná. Brown místy neomylně mluví a reaguje na diváky, což je místy osvěžující. Enoly odbočky spolu se zdařilou výpravou dodávají pocit zajímavého příběhu. Animované scény napodobují romány Nancy Springer a fungují jako jakési důležité indície. Jedná se o prima věc, která přidává blockbusterům jednoduchý umělecký podtext. Díky tomu je i postupné vyprávění příběhu působivější. Hry na kočku a myš nejsou vždy zábavné. Enola není nepřemožitelná. Ženy ve filmu jsou sice jakýmsi terčem a pod útlakem tehdejší společenské doby, ale rozhodně nejsou slabé a dávají to až moc najevo (feminismus zde opět srší a občasně dost vynuceně). Bojují o přežití a dělají si srandu z těch, kteří je podceňují. Postavy pomalu dospívají, což je místy dobré a místy i na škodu, protože v některých případech to ubírá na charakteru dané osoby. Tvůrci chtěli očividně přivést divákům zapeklitou a provázanou detektivku, která se nakonec stala extrémně překombinovanou podívanou, což je největším kamenem úrazu u tohoto snímku. A to je nakonec velká škoda. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Enola Holmes 2 se nese ve stejném duchu jako první díl: příjemná oddychovka mířící spíše na mladší publikum, ovšem v žádném případě neublíží ani dospělému, který nebere hned všechno smrtelně vážně. Téměř ve všech ohledech však toto pokračování svého předchůdce překonává - je zábavnější, poutavější, stejně jako titulní postava působí sebejistěji a soustředěněji, a navíc již na rozdíl od jedničky není omezována nutností představit tyto postavy a tento svět, a tak se může naplno věnovat detektivní práci. Millie Bobby Brown opět v hlavní roli září, tentokrát ji však ve větší kapacitě než minule doplňuje i její legendární bratr Sherlock v podání Henryho Cavilla, a my tak máme lepší šanci sledovat toto dynamické duo v akci. Ostatní postavy, ať už nové či navrátivší, ovšem dvěma Holmesům zdatně sekundují a povětšinou nezůstávají moc pozadu. Výsledkem je tedy milá detektivní adventura, která určitě stojí za zhlédnutí, hlavně pokud se chcete u televize uvolnit a pustit si něco lehkého. Více zde. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Enola je na stope vraha dievčat zo zápalkárne. Je na stope niečomu väčšiemu v najvyšších kruhoch. Na pomoc jej ale musí prísť aj brat s mamou a tak tu máme celú rodinu Holmes. Herecké obsadenie: Enola je dokonalo zahratá a páči sa mi ako Millie dokáže hrať v niekoľkých rovinách a stále byť pozerateľná. To sa nedá povedať o Henrym, ktorého nadrozmerná ramenná muskulatúra je pre Holmesa asi tak typická ako leto pre Rusko. Prevedenie: Narážame na podobné chyby ako minule a musím sa priznať, že je ich tu možno aj o čosi viac. Rozvetvenie príbehov síce nie je až tak košaté ako tomu bolo minule ale na hlavnú dejovú linku sa tiež nekladie prílišný dôraz. Indície sú ozaj idiotské a netypicky Holmesovské, že si pri nich poviete toto som si nevšimol a on hej. Proste sú prehnané.  Pocity: Nepáči sa mi ak hlavná postava komunikuje s divákmi doma v obývačkách. A nepáči sa mi ani genderovsky zvolený Moryarty, ktorý je ikonický Holmesov nepriateľ a toto hraničí až s zneuctením Conanovho diela. Pridaná hodnota: Detektívka so sveta Sherlocka Holmesa pri ktorej nie je až tak moc potrebné používať mozog. 59% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Pokračování se nese v úplně stejném duchu jako první díl. Podívaná o něco příjemnější, protože zde máme více Sherlocka v podání Henryho (na jeho film bych šel hned). Millie je fajn, ale jsem i rád, když není ve všech scénách, protože si rád trochu odpočinu od jejího stylu, kde se neustálé snaží být vtipná a neustálé mluvení do kamery je už spíše otravné. Detektivní věci mi ale přišly dobré a promyšlené. Celkově zase průměr jako první díl, nijak nenadchne, ale jako odpolední oddechovka postačí. I když nad některými scénami se musí přimhouřit obě oči. Na potitulkovou scénu budou zase ohlasy od chytrých... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama