Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

První díl mě zrovna moc neuchvátil, ale i tak jsem byl zvědavý na pokračování. Zatímco v prvním díle mi mladá Brown byla sympatická, tady mě děsně štvala. Vlastně mě štval celý film svým multikulti a multigender podtextem. Štvalo mě to tak moc, že jsem to nedokoukal. Normálně filmům které nedám celé uděluji odpad, ale díky Cavillovi a jeho pár scénám dávám aspoň jednu hvězdu ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Dostali sme v podstate presne to isté ako v jednotke, čo je len dobre. Opäť sympatická Millie na ktorú je radosť sa pozerať, viacej Cavilla začo tiež palec hore a opäť je to skôr taká zlatá úsmevná detektívka. Je to aj celkom zamotané, koniec ma bavil a chválim aj soundtrack. Kľudne by som bral pokračovanie. ()

Reklama

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Koukat přes dvě hodiny na MBB, ze který je fakt hezká ženská (jedna rudá hvězda do hodnocení), zkrátka ke spokojenosti nestačí. Nejlepší scéna mohla být ta v závěrečných titulcích, jenže dneska každej film musí bejt dostatečně woke a tim i z týhle scény udělali trapnej okamžik. Jedinej hajlajt je David Thewlis, kterej si zahrál variaci na svou roli z Fargo, čímž týhle agitce vysloužil druhou rudou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela pohoda. V podstatě jako jednička jen se případ proplétá více s Sherlockovým. Cavill hraje nalitého Holmese a Enola zjišťuje, že být sama není fajn. Ty šokující castingové zvraty zase tak překvapivé nejsou, protože Black live marters jenom možná kdyby ten šok v závěru nestál jen na tom. Enola toho totiž přehlíží mnohem více než divák. Stávka v sirkárně je ale super. Aspoň víme proč všechny fabriky čeká automatizace. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Enola přemáchla svoje modré punčošky a zase se vrhla do luštění detektivky a obrany ženských práv. Tahle holka, která skrz zbořenou čtvrtou stěnu mluví s divákem, mě baví víc než v prvním díle. Příběh je sevřenější a uvěřitelnější. Enola je dospělejší a tím pádem se mírně zklidnila. Ne natolik, aby nudila, a zbylo jí dostatečně střelenosti, aby bavila. Film nijak nezastírá, že je především určený dospívajícím dívkám, jako podpora a do jisté míry i jako vzor. A proč by ne? Klučičích rošťáků jsou hromady, holky zas tolik hrdinek rošťaček, se kterými by se mohly ztotožnit, nemají. SHRNUTÍ: Škrtnutím sirkou někdy můžeš zapálit požár, který neuhasíná. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • Firma i ve skutečnosti tvrdila, že pracující umírají na tyfus. Jednalo se však o skutečné onemocnění po práci s bílým fosforem. Žíravá povaha fosforu, se kterým pracovali a každý den vdechovali, vedla k tomu, že se jim nejprve pomalu rozkládaly zuby a poté čelistní kosti. (sirjohn)
  • Sam Claflin (Mycroft Holmes) si nemohol zopakovať svoju úlohu kvôli inému natáčaniu. Režisér Harry Bradbeer povedal, že ho naozaj chcú späť do pokračovania, ak bude tretí diel. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama