Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 4

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (458)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chmaták unáší chlapce, Gwen má podivné sny a Finney je natolik neopatrný, že skončí v černé dodávce a následně ve sklepě. Solidní psychothriller podle J. Hilla, který se více než potatil. Jeho knihy jsou podobně jako u otce Kinga lákadlem pro filmaře, ale filmy bývají až příliš krotké, viz Rohy, anžto Hillovy fantazie jsou drsné a surové. Na povídku Černý telefon se chystám, tudíž zatím nemám srovnání, ale film se mi líbil. Stranger Things možná byly inspirativní, avšak retro (70. - 80. léta) už letí notně dlouho. Dětští herci připomenou Kingovo To, jenže tenhle příběh je sice o zlu, avšak lidském. Dětská šikana, násilí mezi teenagery, sadistický únosce. Velmi intenzivní bylo přepadení Finneye, kterému přiběhla na pomoc Gwen. Rady ze záhrobí byly výborný nápad. Závěr kupodivu lehce ztrácel mrazivé napětí, byť střet ho opět měl. Snad jen katarzi na konci jsem nepociťoval tak silnou, jak bych očekával, proto jednu hvězdu uberu. Nic to však nemění na mé celkové spokojenosti. Sweet: Fox On The Run! dodatek: film je kupodivu mnohem lepší než povídka, která mu dala opravdu jen základ. Ale počítám, že Hill, spolutvůrce scénáře, mnohé věci s chutí dotáhnul... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvíli po začátku filmu jsem si vzpomněl, jak skončila Hillova povídka, a začal doufat, že to tak nedopadne i ve filmu. Naštěstí je Scott Derrickson dost zkušený, aby mu došlo, že ne všechno, co unese papír, se dá převést na plátno. Ne že by jeho závěr byl nějak geniální (o Drapákovi se nakonec dozvíme něco, co vůbec nedává smysl), ale nakonec natočil film, který není horší než předloha. A to vůbec není málo. Horor založený na postavách a atmosféře. Pokud chcete krev a lekačky, jděte jinam. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Čierny telefón" (The Black Phone) je v poradí siedmy titul zo zbierky poviedok amerického spisovateľa Joe Hilla (Joseph Hillström King), ktorá vyšla v roku 2005 pod názvom "Bobby Conroy vstáva z mŕtvych a iné strašidelné príbehy" (20th Century Ghosts). Poviedka "Čierny telefón" vznikla v roku 2004. O sedemnásť rokov neskôr (v roku 2021) sa toto literárne dielo dočkalo filmovej adaptácie. Bol vyprodukovaný rovnomenný celovečerný kinofilm. Natočil ho režisér Scott Derrickson. Je to dramatiký príbeh trinásť ročného chlapca, ktorý padol do rúk nebezpečného šialenca. Je uväznený v temnej pivnici, kde na stene visí starý čierny telefón, prostredníctvom ktorého komunikuje s mŕtvymi obeťami sadistického únoscu. Zhruba dvadsať stranová poviedka bola prevedná do zhruba sto minútového filmu. Poviedka sa mi páčila, a tak isto aj film. **** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HALÓ? NEZAVĚŠUJ…“   V hlavní roli (opět) děti…., ale celkem mi to tady štymuje. Jejich postavy jsou zajímavý… a prej co tě nezabije, to tě posílí. Takže v podstatě taková únikovka (s mrtvou nápovědou…), která je dost na pohodu. Je to vůbec horor?…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou povídku, kterou v roce 2004 napsal syn Stephena Kinga, Joe Hill, jsem nečetl.  2.) Furt mi volaj mrtvoly.  /// Thx za titule „num71“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scotta Derriksona mám rád, nemá zlé filmy a bol som zvedavý čo bude toto zač, no tento krát som netrafil vôbec do čierneho. Nebavili ma postavy, nebavil ma moc príbeh, celé mi to prišlo čudné a miestami som umieral od nudy. Zopár scén je napínavých a dobre natočených, tie Derrickson vie, ale ako celok ma to uspávalo, až som nakoniec zaspal a koniec som vlastne ani nevidel. Zvládol som trištvrte filmu. Ak som prišiel o niečo zasadne a dôležité, kludne ma neváhajte kontaktovať na nula deväť nula....skratka stačí keď mi napíšete do pošty. Ale budem asi viac rád, ak sa k tomu už nikdy viac nevrátim.  35% - 2* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Během telefonních hovorů mluvil Mason Thames (Finney) skutečně s dalšími dětskými herci po telefonu. (NiWi)
  • Film měl původně vyjít v únoru 2022, ovšem během testovacích projekcí zaznamenal takový úspěch, že se ho studio Blumhouse rozhodlo posunout na letní termín. (NiWi)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama