foto

Jeremy Davies

  • nar. 8.10.1969 (48 let)
    Traverse City, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kdo by to do něj řekl - tenhle chlápek randil s Millou Jovovich nebo Drew Barrymore. Zpočátku mu ale štěstí moc nepřálo, jeho rodiče se nejdříve rozvedli a když začal Jeremy žít se svojí matkou, brzy zemřela o on musel zpět za otcem. Z piety proto příjal alespoň její dívčí jméno, původně se totiž narodil jako Jeremy Boring. Ani v práci mu zpočátku štěstí nepřálo, i přes skvělé vzdělání na herecké akademii musel brát zavděk jen malými rolemi ve velkých seriálech nebo o něco většími rolemi v menších filmech.

Ale pak stačila jedna televizní reklama na Subaru a Jeremy se stal rázem zajímavým hercem, odkud se propracoval z vedlejších rolí (Zachraňte vojína Ryana) až do těch hlavních (The Million Dollar Hotel, Sekretářka). Nejvíce mu zdá se jdou role nejednoznačných a poněkud tichých mladíků.

Hynek "HyneX" Horký

Herecká filmografie

Filmy

2017 Liga spravedlivých: Temno
2011 Animal Love
Death and Taxes
2010 Lost: The Final Chapter (TV film)
Lost: The Final Journey (TV film)
Něco jako komedie
2006 Temný úsvit
2005 Manderlay
2004 Hlava nehlava (TV film)
2003 Dogville
2002 Projekt Laramie
Searching for Paradise
Sekretářka
Solaris
Tajemství sexu
Teknolust
29 Palms
2001 Atlantis Conspiracy, The (TV film)
CQ
2000 Million Dollar Hotel
Vila na kopci
1999 Bar Florentine
Dravci
1998 Zachraňte vojína Ryana
1997 Kobylky
Vem mě s sebou
1996 Twister
1994 Nell
Spanking the Monkey
1992 Milenci se zbraní
1991 Shoot First: A Cop's Vengeance (TV film)
1987 Miss Marple: Nemesis (TV film)

TV seriály

2017 Američtí bohové (TV seriál)
A Prayer for Mad Sweeney (S01E07)
Git Gone (S01E04)
Ospalá díra (TV seriál)
Tomorrow (S04E12)
The Way of the Gun (S04E11)
Insatiable (S04E10)
další epizody (12)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
2016 Lucifer (TV seriál)
Lucifer, Stay. Good Devil. (S01E02)
2015 Hrdinové od Alama (TV seriál)
Constantine (TV seriál)
A Whole World Out There (E11)
Strážce pořádku (TV seriál)
The Trash and the Snake (S06E04)
2014 Constantine (TV seriál)
Non Est Asylum (E01)
Hannibal (TV seriál)
Shiizakana (S02E09)
Su-zakana (S02E08)
Strážce pořádku (TV seriál)
Weight (S05E10)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Coalition (S03E12)
Measures (S03E11)
Guy Walks Into a Bar (S03E10)
další epizody (7)
2011 Strážce pořádku (TV seriál)
Bloody Harlan (S02E13)
Reckoning (S02E12)
Full Commitment (S02E11)
další epizody (11)
2010 Ztraceni (TV seriál)
Šťastní až navěky (S06E11)
2009 Ztraceni (TV seriál)
Následuj vůdce (S05E15)
Proměnná (S05E14)
Někdo to rád ledové (S05E13)
další epizody (9)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Není nad to být doma: 3. část (S04E14)
Není nad to být doma: 2. část (S04E13)
Není nad to být doma: 1. část (S04E12)
další epizody (12)

Dokumentární

2006 Božské dorty (TV seriál)
2003 Dogville Confessions
1998 Into the Breach: 'Saving Private Ryan'

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace