Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nórsko doháňa svet. Mešká len desaťročia. Lepšie neskoro, než vôbec, že? No...ani moc nie. Vizuálne samozrejme nikto nečakal Marvel a v tomto smere si ani nie je na čo sťažovať. Inak ide o blbinu, ktorá v ničom nezaostáva za podobnými hollywoodskými blbinami. Nemastné neslané postavy, hlavne že to občas urobí bum, jednoduchá mytológia tváriaca sa ako zápletka z Lovci pokladů a bez emočný zážitok, vedľa ktorého Godzilla (1998) vyzerá zasa o kus lepšie. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nové akčné fantasy Trol je vo svojej podstate nórskou Godzillou, ktorú si môžu pozrieť celé rodiny bez toho, aby malým deťom zakrývali oči. Námet nie je ničím netradičným, spracovanie je prakticky v každom ohľade stereotypné a rozdiely tvorí iba trol a škandinávske prostredie, ktoré je pri podobných žánrovkách pre slovenského diváka pomerne výnimočné. Od približne polovice som sa značne nudil a čakal, či film naberie druhý dych, a trpel som v naivnom očakávaní, že záver prinesie niečo originálne. 4/10 _ Viac v recenzii. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zajímavě znějící filmová látka odehrávající se v nádherných norských reáliích, kterou ale trápí až moc zjevná inspirace hollywoodskými snímky podobného ražení. Je to vážně veliká škoda, jelikož film a celá tvůrčí vize pak ztrácí svou jedinečnou severskou identitu, takže ve finále bohužel dostaneme jen lacině podbízivou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. (Netflix) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Takže sem vypnul mozek, protože vím co si pouštím za film, ale i tak mě štvaly všechny ty klišé, které si filmaři prostě nedokáží odpustit. Na druhou stranu jsem dostal pěknou jednohubku na kterou jsem měl chuť a kde to příjemně utíkalo. Celkem mě pobavila role jejího tatínka, který vypadal, jak zmenšený troll, jen mu chyběl ocas. Za mě spokojenost. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama