V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Malarkey

všechny recenze uživatele

Norové tu plní kvocient průměrného evropského blockbusteru. Jako základ pracují s norskou mytologií, což je hrozně fajn, ale pak používají standardní filmové fráze, kterými se snaží zalíbit všem. Když bych nevěděl, že to pod palcem mají Norové, tak bych skoro řekl, že to natočil Roland Emmerich, což je vlastně pochvala, i když ve výsledku dávám dvě hvězdy. ()

POMO

všechny recenze uživatele

Norský fantasy biják pro osmileté kluky. Více vojáků, tanků a helikoptér než trola. V hollywoodském šabloně se všemi typickými klišé. Až je ta předvídatelnost a snaha o cool momenty trapná. Trol ale vypadá fajně a norská příroda je krásná a atmosférická. V ní to ještě i baví. Do kytek to jde až v druhé polovině, kdy jedni ho chtějí rozbombardovat a druzí vlastně ani neví co chtějí, ale mají k němu jakože blíž. Bezhodnotný derivát King Kongova námětu. ()

verbal

všechny recenze uživatele

Když se Godzila převleče za kámen, aby potrolila pár Norů, začnou se tito okamžitě chovat, jako by pocházeli z o(O)sla. Výsledkem je takový přitrouble šablonovitý plagiátek kajdžu produkcí Spojených sráčů, a to včetně veskrze uvědomělé, hodné a chytré paleontovložky, připravené se mazlíčkovat, i veskrze prohnilého, zlotřilého a hloupého vládního úředníka, připraveného jaderně bombardovat. Ovšem plagiátek krásně natočený, odporně nedivezitní, nechutně rasistický, prudce homofobní a krutý k labilním, zamindrákovaným feministkám. Ani jeden Olaf tam během celé hrací doby nepřeblaf žádného ztepilého fesháka, žádná Nora nerejdila v noře, nikdo nikoho traumaticky mentálně neznásilnil a počet Afronorů na čtvereční celuloid se neustále limitně blížil k nule! A takovou příjemnou změnu je třeba docenit, ač Norové umějí i líp! ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Teda to bylo velký hovado, ale na druhou stranu....co nám vlastně Norští filmaři dali krom chodícího digitálního kamení s očima.  No finále hovno. Jako parkát se vystřelilo, demolice domu té jsme pro jistotu byli ušetřeni uplně o demolici města nemůže být řeč, nervák to taky zrovna nebyl, i když tady uznávám, že člověk má nervy v hajzlu s Fialy a jeho bandičky, takže na kameňáka už toho moc nezbylo. Doják ani náhodou. Dialogy a chování postav to prostě bylo tak studený, že to všechno tak nějak sice v soundech hezky zaduní i kafe udělá v šálku kruhy z otřesů, to jsem se kouknul hned na poličku  jestli je blu ray Jurskýho parku na svým místě, ale byla to bída teda, to amíci se alespoň umí mazlit s efekty a patosem, tady to trošku bylo "tak rychle ať to máme už za sebou a proplací se nám fakturky" . Úplně to nesudnám, ale king kong by se na tohle dodíval tak do půlky a pak se šel radši vyvenčit na vzduch. ()

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Roár Uthaug je šikovný rutinnér, který točí zábavné filmy a akci má v paži a potvrzuje to i zde. Troll je sympatická epická podívaná, která je podána seriozněji než třeba Americká Godzilla, ale zároveň jde dle osvědčené šablony typické pro Monster katastrofické filmy a já si moc ani nedokážu představit, jak by to šlo udělat jinak a lépe. V horách se probudí pradávný Troll a zpočátku tomu nikdo nechce věřit, dokud Troll na kameře není, tak tu skvěle funguje atmosféra a strach z neznáma ( kamerové záběry, chaos a panika utíkajících lidí, zatímco na ně padají balvany vypadá realisticky a nepříjemně zároveň) až bych si dokázal představit celou látku v hororovém hávu. Do vládní porady je tedy povolána expertka přes fosilie, aby pomohla problém vyřešit. Líbilo se mi, jak to všichni vnímají jako mezinárodní problém, který je potřeba akutně řešit a netřeba to brát na lehkou váhu, tohle ve filmech zkrátka miluji byť nikdo se zatím nepřiblížil poradě z Černobylu. Je tu hezky vidět obliba Norů k přírodě, přírodním katastrofám i skandinávské mytologie a toho zde dostanem opravdu ve slušné míře. Líbilo se mi, že hledali Trollovy slabiny skrz pohádky a legendy. Troll má perfektní CGI, tady si nikdo na CGI bordel stěžovat nemůže, vypadá to realisticky a velmi přijatelně. Akce je velkolepá, postavy jsou sympatické, atmosféra solidní a zafungovaly i emoce, takže já se opravdu velmi dobře bavil. Uthaug did the job again. Smutné, že někdo naivně čekal zas a opět další intoušské drama a ambiciózní útok na oscary, but Not this time bi*ches. 75% ()

• Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)