Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro upřesnění, dal bych normálně 3 hvězdy, ale těch 53% mi prostě přijde málo. První půlka filmu je skvělá, krásná příroda, atmosféra, sympatické osazení, famózní efekty, bohužel druhá půlka (ve městě) se snažila napodobit Godzillu, přitom je znát, že tam byl slabší rozpočet a na pořádné finále tam nebyl prostor. Bohužel film se velmi ochotně vzdává jakékoli mystiky a budování atmosféry úvodu a divákovi postupně servíruje povrchní občas vtipný blockbuster, který ale nemá pořádný koule. Takže za mě škoda, mělo to zůstat mystičtější, severštější, ponurejší a na trapně americký styl se úplně vykašlat. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Triky super. Téma OK, severský folklór je atraktivní a nevytěžený. Do toho občas fajn vtípek (karta). No. Bohužel to dopadlo zhruba stejně, jako když z kostiček postavíte epický hrad, načež přiběhne tříleté dítě, skočí do něj šipku, kostičky vám s rozjíveným chechotem nahází do ksichtu a na závěr se pochčije. Trol je totiž tak enormně stupidní přepíračka klišé a debilních dialogů všeho druhu, až si přejete, aby ten chodící kamenolom přeci jen rozšlapal Oslo na hadry. Nejvíc komickým trapasem je fakt, že ve filmu, kde z hory vyleze padesátimetrový kamenný obr s plnovousem, mají všechny postavy největší problémy s tím, že by ho snad měl někdo nazývat trolem. HA! To jsou mi móresy... Nechybí samozřejmě patetický proslov k vojákům, směšné vojenské manévry, striktně logické jednání vlády (obří monstrum kráčí k zalidněnému zábavnímu parku, ale my jim to neřekneme, LOL), dojemné umíráníčko nejbližších a velkolepé odhalování tajemství, které nedává žádný smysl. Pokud je vám pět let, přičtěte si dvě hvězdičky. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Emmerichovsky uchopené, kaiju inspirované katastrofické koncepty miluji, ale Trol mě vyjma nadějné první poloviny hodně zklamal. Zatímco v úvodu mě klišé napojené na norskou pohádkovou mytologii dost bavily, postupně se příběh rozbředl do tak okatě vykrádaných a bohužel i nudných linek a sekvencí, že mi skoro zkameněl mozek. Výprava je sice slušná a Trol má charisma, jenže Uthaug své tvůrčí charisma poztrácel někde mezi triviální blockbusterovou poctou a neškodnou alegorií o zlých lidech a dvou hodných lidech. Raději prosím něco dalšího od Rolanda. 50 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamenný Hynek Čermák, jehož pedikúra by zabrala minimálně 14 kalendářních dní, táhne na Oslo. Tohle by se v zemi vycházejícího slunce nestalo.. Roar Emmerichsen se sice opřel o celkem povedené triky a respekt k tématice i žánru, ale ve snaze vyrovnat se svému slavnějšímu německému kolegovi se sklony k americkému patriotismu často sklouzával do infantility, klišé a laciného opisování. F-35 nebrat, paní Černochová! Vždyť je za pár minut hackne důstojnice Spocková ze svého laptopu.. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Troll (inými slovami "nórska Godzilla") ma celkom sklamal, podľa traileru som si sľuboval oddychovku v podobe nadupanej jazdy s množstvom vtipných a trefných hlášok, no to, čo som videl bolo niečo úplne iné (a nie v dobrom slova zmysle). Vizuál tohto filmu je skvelý, trol vyzerá, ako keby bol naozaj vytvorený z kameňa a jeho pohyby sú pekne dotiahnuté a k tomu ešte majestátna a krásna nórska krajina všade naokolo, ale úprimne, na jej záberoch sa nedá prakticky nič pokaziť, tie vždy hovoria samé za seba... Takže, ako som už viac-menej povedal, celková podoba a vizuálne efekty sú tým jediným, čo si v tomto filme zaslúži pochvalu, prejdem k tomu ostatnému. Scenár je neskutočne deravý, človek sa po pätnástich minútach pozerania veľmi ľahko stratí, celý čas je to ako na hojdačke (dianie preskakuje z jedného miesta na druhé), koniec je predvídateľný (no to zase tak veľmi nevadí), ale najhoršie na to je to, že jediná reálne sympatická postava v celom filme je samotný trol (to už je fakt bieda 😬) – nikto iný mi nerezal, dokonca tu je aj niekoľko postáv, ktoré za celý film neprerieknu ani jedno slovo a pôsobia tak, že sú vo filme iba na okrasu (a to ani nepočítam premiérku, ktorá sa ani raz k ničomu nevyjadrila sama za seba a stále sa iba na niečo vypytovala)... No a to by bolo asi všetko, už k tomu naozaj nemám, čo dodať... V konečnom dôsledku Troll ani neurazil, ale ani neohúril a preto dávam 5 kamenných ksichtov z 10, čo sú vlastne nejaké lepšie dve hviezdy... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama