Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (322)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo to chrápe ve sluji? Troll??? Vždyť neexistují!“ Jiný kraj, jiný mrav i jiná obluda. Japonci mají šupinatou Godzillu, Norové chlupatého Trolla, Moraváci lysého Jožina z bažin a Češi artožrouta verbala, jemuž se tentokrát při hodnocení smekla ruka po kamenné myši. Ne že by ten kluk chlupatá (myslím trolla) nebyl ňunísek a mazlík, takový sympatický kříženec Kamenožrouta a Stromovouse, ale tím klady filmu končí. Scénář byl urážka inteligence diváků a zločin proti přírodě. Na něco tak blbého by se nezmotala ani Greta Thunberg. Krizový štáb ve složení pět neschopných, zbytek blbci plus generál, který blbým velí a podle hollywoodského mustru chrastí zbraněmi. Paleontoložka, která tak dlouho na trolla valila bulvy, až ji málem zašlápl, ale ona pořád „na ně nevěří.“ Já zase nevěřím, že v Norsku mají tak velké krávy. OKÉNKO VRTULNÍKU: [][] Útok na ušní bubínky nebohé obludy (helikoptérami s podvěšenými zvony) byl zajímavý a evokoval plukovníka Kilgora a jeho strašení rákosníků Wagnerem v Apokalypse. Toť vše. Dál už se útočilo samými klišé. [][] Lovci trollů to nesahá ani po jeho chlupaté... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Docela solidní jednohubka od netflixu. Neříkám, že pecka, ale na to 1 vidění mě to nepohoršilo. CGI mi nevadilo, na slabší rozpočet to bylo celé zvládnuté obstojně i cop se týče hereckého obsazení. Trol vizuálně pěkně vypadal, dějem si to vykrádalo mnohem větší áčkové blockbustery jako je Godzilla apod. Sice to ve finále už nemělo takovou šťávu, ale pořád se tu něco dělo a vůbec jsem se u tohoto sledování necítil trapně, takže proč ne? ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Na evropskou produkci poměrně dobře vypadající ''blockbuster''. On už také Roar Uthaug ochutnal řemeslo v samotném Hollywoodu, takže Netflix nedal peníze jen tak někomu, ale dle výsledků se jim povedlo najít řemeslně zručného režiséra, který i s menším rozpočtem dokázal natočit docela působivou podívanou. S akcí se šetří, ale když ji máme, tak je velmi zručně natočena a vypadá dobře. Troll díky tomu poměrně svižně utíká a i přesto, že obsahuje jedno klišé za druhým, tak je to zábavná podívaná od začátku do konce. Nic o čem bych psal domů nebo doporučoval na každém rohu, ale rozhodně jde o zábavnou jednohubku. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Taková severská vykrádačka všech možných monster a adventure cliché. Tam byla Emmerichova Godzilla, tam King Kong, tam nová Godzilla, hrozně moc pomrknutí/vykrádání filmů. Jinak to nebylo ale vůbec zlý, jen bylo vidět, že na takovej žánr celkem levný, což je škoda. Lovec Trolů o level výš. 3* a.k.a 55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se Godzila převleče za kámen, aby potrolila pár Norů, začnou se tito okamžitě chovat, jako by pocházeli z o(O)sla. Výsledkem je takový přitrouble šablonovitý plagiátek kajdžu produkcí Spojených sráčů, a to včetně veskrze uvědomělé, hodné a chytré paleontovložky, připravené se mazlíčkovat, i veskrze prohnilého, zlotřilého a hloupého vládního úředníka, připraveného jaderně bombardovat. Ovšem plagiátek krásně natočený, odporně nedivezitní, nechutně rasistický, prudce homofobní a krutý k labilním, zamindrákovaným feministkám. Ani jeden Olaf tam během celé hrací doby nepřeblaf žádného ztepilého fesháka, žádná Nora nerejdila v noře, nikdo nikoho traumaticky mentálně neznásilnil a počet Afronorů na čtvereční celuloid se neustále limitně blížil k nule! A takovou příjemnou změnu je třeba docenit, ač Norové umějí i líp! ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama