Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (320)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obyčejná variace ne Godzillu a jiné předobrazy z devadesátek, kudos však za to, že něco takového vzniklo v Norsku, leč za globální pomoci Netflixu, kdy film uvidí tak tisícinásobek lidí. Těch klišé už na mě bylo moc, ale vlastně se na film dobře koukalo, má to střídmou stopáž a jako taková pohodová sedmička na zimní večer ideální. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Že sa z Netflixu stáva kopírka úspešných projektov je čoraz viac jasné (Wednesday vykradla hneď 4 úspešné filmy/filmové ságy), ale predsa len svojou kvalitou štúdio Soul Asylum - Runaway Train predčia. Že Trol neznáša kresťanskú krv, že sa násilná  kristianizácia nórska spomenie počas priebehu filmu iba 2.459 krát sme si od liberálnych trotlov z Netflixu tiež viac menej zvykli (na najbližšom derby zápase nezničím domáci štadión a fanklub skandovaním My sme tu doma ale po vzore FCST1923 si zaspievam upravený song "Rozkopal som ateistu, hneď mi je lepši, po hlave som mu poskákal, viem že je teplý"... :-D :-D :-D ). Že svoje sily spoja 3 sebavedomé klitorisáčky aby nielen všetkym mužom ukázali aký sú drbnutý a nakoniec zdolali nielen silného mužského sebavedomého trotla, ale aj aby boli najlepšie hackerky (škoda že nie sú ženy tak silné hackerky aj naozaj a nevyradili bojové stroje aj Rusom aby nezdechlo 100.000 U krajincov a aj U krajincom aby nezdechlo 80k Russkej hrozby a aby bol Mir a potraviny bez 25% inflácie). Keď však okuliarnik indický (aspoň na škole to bolo medzi deťmi kedysi obľúbené pomenovanie) pravým veľkým pyskom zajebe bombu na ksicht bojovo naladeného chlapa tak sa Netflix zmenil už na Comedy Central. Také rúcanie predsudkov a na trávniku aj tak sebavedomá žena pri úteku pre trotlom zakopne...A komparz? Keď Nora dostane vyhadzov z krízového štábu Spojených štátov Nórskych prejde okolo nej 4x ten istý mohutný muž s 3 hviezdičkami na pleci. 4x behom hádam minúty a pol. Ta co, chýbajú kopejky z Russkej hrozby predplatiteľov a šetríme kde sa dá??? :-D. Na druhej strane je to vcelku svižný príbeh, nie je to disaster movie ako z produkcie spomínaného Asylum, s dobrými zábermi najmä keď Troll len tak tak nezašliapne niektorého z hrdinov (teda hlavne hrdiniek, až jeden muž je dobrý, aj to podržtaška pani premiérovej) a tak túto xyz-tú kópiu king konga na Skull Islande môýme vyGodzillovať ako priemerný film, milú jednohubku na ktorú si ja osobne o 3 dni už asi ani nespomeniem. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočný materiál. Kvalitného King Konga sme tu už mali a tento severský troll nepriniesol viac úžitku než troll so správnou vlajočkou na Facebooku. Jediné, čo som sa dozvedel je, že nič horšie ako christianizácia sa Nórsku nemohlo stať. Inak typický godzilla príbeh s dobrým CGi a dotieravou propagandou typu Netflix. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kamenný Hynek Čermák, jehož pedikúra by zabrala minimálně 14 kalendářních dní, táhne na Oslo. Tohle by se v zemi vycházejícího slunce nestalo.. Roar Emmerichsen se sice opřel o celkem povedené triky a respekt k tématice i žánru, ale ve snaze vyrovnat se svému slavnějšímu německému kolegovi se sklony k americkému patriotismu často sklouzával do infantility, klišé a laciného opisování. F-35 nebrat, paní Černochová! Vždyť je za pár minut hackne důstojnice Spocková ze svého laptopu.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Věř a pak se dívej.- Norský King Kong se nebývale povedl a mně vůbec nevadí, že do jisté míry vytěžil původní příběh ze 30. let, protože to udělali tvůrci i dalších Kongů, Godzill a jiných potvor. Příběh zůstal a dostal nový kabát. A protože všechny příběhy světa byly odvyprávěny už velmi dávno, pak vlastně záleží jen na tom, jakým způsobem budou znovu vyprávěny. Velkou přidanou hodnotou je samozřejmě norská příroda, a tak kdo ji navštívil, bude asi ještě spokojenější. Nora sice není prvoplánovou kráskou z původního Konga, ale přesto jakési zvláštní pouto mezi ní a trollem vznikne. A jak už to bývá, v každé vládě se najde nějaký blb, kterému byste s chutí vpálili políček. Potěšil odkaz na Hildu s vykulenýma očima! Akce není hollywoodsky bombastická, a proto je i možná uvěřitelnější. Triková stránka výborná. Příjemné jsou také odkazy na severské báje a pohádky, jimž většinou dospělí neuvěří ani tváří v tvář tvoru, o němž jsou. Více podobných snímků rozhodně uvítám. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama