Reklama

Reklama

Do morku kostí

  • Itálie Bones and All (více)
Trailer 1

Maren (Taylor Russell) je mladá žena, která touží jen po lásce a respektu. Její život však komplikuje podivná potřeba, kterou trpí již od mládí. Rozhodne se proto vypátrat svou odcizenou matku a získat tak odpovědi, které hledá. Cestou potká charismatického mladíka jménem Lee (Timothée Chalamet) se stejně podivnými chutěmi. Neobvyklé spojenectví nesourodé dvojice rychle přeroste v lásku až do morku kostí. (Bio Oko)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Banální bezdějová romance o dvojici mladých kanibalů, která je nesprávně marketována jako horor. Kdo by čekal, že Guadagnino plně využije možností žánru road-movie a na ploše 130 minut rozehraje pozoruhodnou studii charakterů, či ono téma kanibalismu nějakým podnětným způsobem rozpracuje, aby snímku vtiskl hlubší myšlenku, nebo ho prosytil metaforami, bude zklamán. O Guadagninovi je totiž známo, že nedokáže vyprávět kdovíjak rafinované příběhy a v případě filmu Bones and All to bohužel platí dvojnásob. Snímek dokola a zcela explicitně opakuje stále to samé, avšak skutečně nesděluje vůbec nic. Místy se dokonce zdá, že režisér točí bez scénáře a má vždy rozmyšlený jen koncept scén. Možná i proto se Bones and All jako celek rozpadá a nedává absolutně žádný smysl. Výsledkem je nebetyčná nuda, která divákovi proniká hluboko do morku kostí. Jakožto zdejší hororový expert tak snímek Bones and All nemohu doporučit k projekci a uděluji mu pouze jednu silnější hvězdu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Samota hryže-li do srdce, Sally se přitulí... divoce!"  Ó různosti různorodá, samoto zubatá uprostřed všech stejných, prozraď. Která láska prochází žaludkem, ta konzumně přízemní nebo ta nebesky romantická, maso i s kostmi chroupající? A kolik odlišných, samojediných, na cestě života prašné dívka hladová ještě potká? Dva vzkazy pro zatoulanou, otcem i matkou odvrženou Maren na její zubaté road movie: Varuj se zmrdů u táboráku, byť tvého druhu. A užívej si, děvče, lásku i hlad, divoce a bez zábran, vždyť být jiný, odlišný od přežitého normálu je dnes cool. Čím víc, tím líp. Jen pomni, dívko již dospělá a svobodná, že tvá svoboda končí tam, kde začíná můj brzlík! :-)) Vzkaz druhý, návodný: "Líp než lykan, líbá bi-kan." Hubeňoučký beatnik se štěněcím pohledem a nechutnými choutkami, zřejmě jediný svého druhu, BIsexuální KANibal Timothée Chalamet. Cha! Zrovna včera mi manželka říkala: "Miláčku, samou láskou bych tě snědla!" A kolikrát to křupne? Čtyřikrát... ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Odvážný a velmi festivalový snímek, který je zapamatovatelný hlavně tématy jež řeší, a tím, že je zabalený do kanibalského kabátu. Ostatně odvážnost ve všech podobách není Gaudagninovi cizí. Intenzivní charakterová studie mladých lidí na okraji společnosti, hledající své místo ve světě a zároveň bojující se skutečností, že plně do společnosti nikdy zapadnout nemohou. Místy je to přeci jen dost rozvleklé, v těchto pasážích to tahají skvělí herci v čele s Timothé Challametem a Taylor Russell. Film nabídne par nehezkých scén, ale v zásadě nijak nešokuje ani neznechutí. Není to nejsilnější film letos, teatrálnější Velryba například měla pro mě silnější outcome. Rozhodně ale stojí za shlédnutí pokud vám jsou blízká charakterová dramata podobného ražení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Luca Guadagnino je u mňa skvelo zapísaný vďaka hororu Suspiria (2018). Tentoraz sa rozhodol ukázať veľmi reálny pohľad na veľmi tradičné hororové téma, a to na kanibalov. Road movie, ktoré boduje predovšetkým svojimi zastávkami. Sully si kradne každú scénu pre seba. Nie skvelé, nie typické, nie vhodné pre každého, v silných momentoch naozaj pútavé, majúce hlavu a pätu čo sa týka správania postáv. Prečo len 3*? Sám neviem...asi som si dostatočne silno neobľúbil ústrednú dvojicu. Ak sa Vám bude Do morku kostí páčiť, tak odporúčam podobne ladený film Ať vejde ten pravý (2008), ktorý hodil do chladnej reality upírstvo. Pozor, nepozerať nevydarený USA remake z roku 2010, ktorý má na triku dnes tak ospevovaný Matt „The Batman“ Reeves. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

No nebudu lhát, jsem zklamán. Asi jeden z nejhorších road-trip filmů, co jsem za poslední dobu viděl. Vše znělo skvěle, téma filmu mě zaujalo, herecké obsazení taky na výbornou, avšak samotné provedení je na facku. Otřesnější střih jsem dlouho neviděl, že by kamera nějak excelovala se taky říct nedá, a přitom při road-tripu po USA se by s tou kamerou a střihem dalo tak vyhrát. Co se příběhu týče, absolutně mě nenadchnul, celé je to takové bizardní (ale ne v tom pozitivním slova smyslu, jakým si bizardní představuju viz. AHS) a scénář psal snad Křemílek a Vochomůrka. Jediná pozitivní věc je hlavní protagonistka, a to úžasná Taylor Russel. Prostředek filmu absolutně zdlouhavý a nezáživný a dal by se zkrátit o polovinu. Kdyby film měl třeba 110 minut, byl by daleko snesitelnější. Za mě obrovský potenciál ale výsledkem je naprosté zklamání. 2,5/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení byl filmový štáb vykraden. Městská rada Cincinnati s podporou starosty nakonec poskytla 50 000 amerických dolarů na bezpečnostní náklady. (Claw)
  • Film sa natáčal v Maysville (Kentucky, USA), Chillicothe a Aberdeene (Ohio, USA) od 26. mája do 27. júla 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

Nový film Lucy Guadagnina nabírá obsazení

01.06.2021

Režisér Luca Guadagnino (Dej mi své jméno, Suspiria) má v budoucnu natočit novou verzi mafiánského dramatu Zjizvená tvář, ještě předtím si ale italský auteur hodlá natočit malé nenápadné drama Bones … (více)

Reklama

Reklama