Reklama

Reklama

Asterix dobývá Ameriku

  • Německo Asterix in Amerika (více)

VOD (1)

Asterix a Obelix se vydají zachránit mága Getafixe, který byl Římany vystřelen na kraj světa. Potřebují totiž jeho medicínu, ve které je ukryta jejich síla. Na své pouti se dostanou do Ameriky, kde bojují s Indiány, zachrání náčelníkovu dceru před splašenými bizony, porazí největšího bojovníka kmene a osvobodí dva přátele od mučednického kůlu. Najdou také Getafixe, o jehož medicínu usiluje místní kouzelník, aby dosáhl neomezené moci. Po všech strastech se dostanou všichni domů, kde zachrání vesničany a Caesara pošlou tam, kam patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s většinou, toto je nejhorší díl s Asterixem. Hlavně, co mi vadilo byla uměla hudba, nevtipné situace a nevím z jakého důvodu maji všichni hrdinové jiná jména krom ústřední dvojice. Animace se mi taky kdoví jak nelíbila. Doufám, že se za tohle zprznění Němci Francouzům veřejně omluvili. ()

Laca1313 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší z animovaných Asterixů (i nový Asterix a Vikingové mi přišel přece jenom o něco lepší). Nebyl tak vtipný jako ostatní a některé postavy se tu jmenovaly úplně jinak (viz. např. Getafix)!!! A navíc jsem to viděl na Primě s pěkně dementním dabingem. Ale nakonec jsem se rozhodl dát ty tři hvězdičky jako u Asterix a Vikingové. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Obyčajný príbeh o bijcoch z Galie, tentoraz v indiánskom prostredí. Prídu, skamarátia sa, zajmú ich, prebijú sa, zachránia koho sa dá a idú domov + trošičku lásky, intríg a hláškovania. Zív. Asi najnudnejší animák o Asterixovi. Výizuálne celkom ok, no príbehovo už nie. Ani táto séria sa nezbavila klišé a v deväťdesiatych rokoch jej, zdá sa, došiel dych. Time for Vikings! (50%) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Gemini píše, že Asterix dobývá Ameriku mu přijde jako Disneyovka. Když se nad tímto tvrzením zamyslím, asi na tom leccos bude. Přesto to pro mě osobně není mínus a toto animované zpracování je asi moje nejoblíbenější ze všech Asterixů (nevím, jestli tam nehraje roli velmi dobrý hudební podkres nebo Obelixova lovestory). ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Rimania vymyslia plán hodný najväčších. Využijú plochú zemeguľu a na samom okraji z nej znesú zo sveta nesmrteľného Getafixa. Pýtate sa koho? Ja tiež, ale "Asterix dobýva Ameriku“ už nepočíta s pôvodnými menami, teda s výnimkou ústrednej dvojice a Julka Cézara. Prečo? Netuším. Možno Francúzi pustili svoje dietko z rúk až príliš čo germánske klany využili po svojom. Na druhú stranu toľko opomínanú animáciu vnímam v pozitívnom svetle. Najlepší moment asi búrka na mori. Zápletka sa viac menej opakuje, Galovia bojujú s dotieravými vojskami s obmedzeným množstvom zázračného nápoja, súčasne druhý boj, z druhého kontinentu zvádzajú hlavní hrdinovia s Indiánmi. Tieto strety sa líšia, zakiaľ čo Rimania bojujú o moc a slávu, Indiánsky kmeň v mene prežitia. Aj preto, že medzi riadkami nebolo len vzduchoprázdno neberiem kapitolu z Ameriky ako vyslovený prúser. Len neponúka toho moc nového, znovu sa tu vyskytuje pevecké číslo, znovu poblúznenie Obelixa tento krát krásnou Indiánkou. Bitky a humor sú stále prítomné, sfajčený Obe dokonca rozosmial, ale to prekrstenie bola podpásovka cez akú sa nedá preniesť. Avšak ak zistím, že v tom má prsty špatný dabing možno sa zamyslím nad prehodnotením. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Když pirát Rudovous přijímá narozeninové dárky od posádky, má pásku přes pravé oko. V dalším záběru, když spatří galskou loď, má však pásku přes levé oko a jakmile je Galové potopí, má pásku zase přes pravé oko. (rublik05)
  • Film je podle komiksu s názvem „Asterix a velká zámořská plavba“ od scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • V roce 2021 ve 30 frankofonních školách v kanadském Ontariu vyřadili a spálili na 5 tisíc knih, kdy tímto měl být pohřben popel rasismu, diskriminace a stereotypů v naději, že Kanada vyroste v inkluzivní zemi, kde všichni mohou žít v prosperitě a bezpečí. Mezi spálenými knihami byla i komiksová předloha tohoto filmu „Asterix a zámořská plavba“, jelikož pokrokářům vadilo zobrazení domorodé ženy a její údajná sexualizace. (VN85)

Reklama

Reklama