Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začíná to moc moc dobře, vskutku jako classic horror story, který natočila nějaká parta nadšenců do slasherů a vyvražďovaček, podle jednoduchého a stokrát vyzkoušeného návodu: nechat se inspirovat žánrově příbuznými fláky, potom vzít z každého malý kousek, ty pak umně poslepovat k sobě a stvořit tak dalšího člena horrorové rodiny, sice neoriginálního, zato tuze zábavného a vydatně relaxačního. V průběhu první hodiny jsem to viděl na čtyři až pět, to podle závěru. Ovšem běda, tenhle rejža, vlastně celá smečka rejžů a scénáristů, chtěla být originální a zatoužila stvořit něco s přesahem a s ocasem. A ze slibně se rozehrávajícího béčkového krváku s leitmotivem černé magie, se v závěrečné třetině rázem stane trapná groteska, která plynule přejde v angažovanou satiru a banální, sociálně-kritický exkrement. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já mám z tohoto Klasického hororu popravdě dost rozporuplné dojmy. Na jednu stranu totiž musím vzhledem k danému žánru pochválit spoustu zásadních věcí, které jsou pro funkčnost a působivost právě takovéhoto filmu zcela nezbytné, čímž mám tedy na mysli především výbornou, vážně působivou atmosféru, zajímavý vizuál, poměrně originální zápletku, v závěru disponující nečekaným zvratem, přecházející pak následně do povedené pointy, a opomenout nemohu ani sice krapet tuctové, i přesto ale rozhodně nenudící postavy, obsazeny navíc sympatickými herci, v čele s Matildou Ann Ingrid Lutz, která mě zatraceně nadchla už ve francouzké Revenge a ani zde rozhodně nezklamala. Na druhou stranu ale i přesto všechno výše zmíněné nemohu ani zdaleka tvrdit, že by mě tato podívaná nějak opravdu zaujala, či bavila, ovšem nedávám to ani tak za vinu nulovému napětí, či chybějící odvaze filmařů pustit se do více explicitnějších a nekompromisnějších krvavých efektů, jako spíš ale prostě jen zpracování, které jednak postrádalo koule a drive, ale hlavně měli sice tvůrci zkrátka docela dobrý nápad, ale jejich naprostá nezkušenost se podepsala na celkové nezáživnosti a neucelenosti výsledného produktu, z čehož tak vznikl film, který v mnoha aspektech nabízí podívanou, jenž se mohla zařadit mezi skutečně klasiky žánru, ale nakonec se tomu jistě tak nestane. Pro příznivce žánru se každopádně jedná o snímek, který stojí za pozornost. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bizarní žánrový megamix který slouží jedinému a to složit poctu hororovému umění. Režisérovi se musí nechat, že si s divákem doslova vytírá prdel. Ačkoliv se to celé může zdát jako kopie všeho, co jste viděli dříve, je Klasický horor opravdu místy děsivý horor s několika šílenými momenty. Atmosféra hustá jako prase, při siréně jsem si vybavil ten skvělý mrazivý feel z nového Lesního ducha nebo Silent Hill. Ve filmu vidíte Slunovrat, Blairwitch, Texaský masakr a další a další horory. Celé je to tak napínavé, že jsem nevěnoval pozornost jasným odkazům na pointu a ta mě rozbila. Není sice vůbec originální a opět odkazuje na další desítku jiných filmů, ale tvůrcům se předešlý děj, napětí a strach daří stupňovat takže 90% filmu věříte tomu co se děje a za to si zaslouží tvůrci respekt. Výtku mám k tomu, že mě paradoxně tenhle styl mysteriózního hororu (Slunovrat) úplně nebere a tvůrčí duo sem tam děj zbytečně natahuje, plus úplný konec taky nic moc. Ale jakmile se hlavní hrdinka chopí brokovnice slintal jsem blahem. Navíc famózní soundtrack, ruchy a skvělá kamera. Mám rád tyhle odvážné pokusy. Půl * nastřelím nahoru.70%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno