Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Stereotypní survival, který má sice plusové body za lva, ale jinak zas tak moc neskóruje. Vizuál predátora neoslní, napětí na mě nefungovalo a drasticky zde chybí výraznější background hlavní postavy dostatečný natolik, aby o ni měl divák alespoň z části starost. Neurazí, ale čekal jsem vybroušenější jízdu s větší žánrovou zábavností či inovací. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V kolébce budoucího evropského obyvatelstva řádí zkurvený rasistický lev a mistr světa ve vyrážení pušek z rukou. Anebo prostě jen narazil na statisticky anomální partičku skutečných gramlavců. Hubí výhradně mouřeníny, fuj fuj apatheidního fosila Čárlta jen požvýká a vyplivne. Ydrys se svými dvěma antikoncepčními i výchovnými selháními, natolik nesnesitelnými to paznehty, že by je každý slušný otec okamžitě vykopal jako velmi vhodnou diverzi z bezpečí auta a zálibně s úlevou sledoval to autentické krmení na safari, se moc chtěl vrátit ke kořenům. Satanžel však hic sunt leones, tak škoda, snad příště, ještě bude muset chvíli živořit v Londýnském chalifátu. Poměrně svižná a hezky natočená šablonovitá koncepční jednoduchost, pravdou je, že lev má hodně slabé dialogy, povrchně vykreslený charakter a je zcela nedostatečně existenciální, čili ty tolik oduševnělé rozumbradáče plně chápu, Assvendžři to prostě nejsou. Každopádně tu dlouho nic o žvížátkách nebylo, a tak dostatečně zabaven vyignoruju, že ta čičina, co všechny černoušky bleskově sundala první ranou, se s Ydrysem deset minut mazlíčkovala. Je to holt fešák! ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na úvod nás hned čeká napínavá akční scéna. Poté sledujeme nudné úvodní 15minutové seznamování se s postavami. Následně se Idris Elba s dcerami a Sharlto Copleym vydá do divočiny, kde bude muset bojovat se lví bestií. Tam už je děj celkem napínavý. Jedná se však o takovou jednohubku na jedno zhlédnutí, tudíž oceňuji 3*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný zvířecí horor. Provedení je dostatečně poutavé a diváka zaručeně nezklame, zároveň ho však ani nijak nepřekvapí. Jakožto největší klady vidím věrné CGI provedení zvířecího netvora a pak také celou závěrečnou bojovou scénu, která byla neskutečně natočena. Naopak, pokud vyloženě netrpíte nějakou fobií ze lvů či krve, dílo není ani trochu strašidelné. 60% PS: Pokud to ještě porovnám s Kořistí z roku 2007, tak ten film mě nijak zvláště nebavil, ale v klíčových momentech měl mnohem napínavější atmosféru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Idris Elba vezme po smrti (ex)manželky svoje dcery do Afriky za kamarádem Sharltem, aby následně musel bojovat o život svůj a svých dcer se šíleným lvem. Zní to hezky, nicméně výsledek je generický survival, ve kterém Kormákur sází na jistotu a nemá prakticky čím překvapit. Atmosféra je ok, ale nemůžu říct, že by mě zrovna pohltila. Vyloženě špatné to není a na jedno podívání to nikomu neublíží, ale celkem pochybuji, že by to kdokoliv chtěl vidět znova...60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama