Reklama

Reklama

Kořist

Trailer

Obsahy(1)

Tom Newman dohlíží v Africe na stavbu přehrady a přivezl na pár dnů i svou rodinu, manželku Amy a dvě děti z prvního manželství. Mladší David je nadšený z výletu do Afriky, ale pubertální Jessica se ještě nesmířila s rozvodem rodičů a z jejich rozchodu obviňuje Amy, takže úplně o dokonalou dovolenou se nejedná. Tom domluvil výlet do divočiny s průvodcem Brianem doufaje, že se děti lépe poznají s Amy, a sám jde do práce. Cesta už chvíli trvá, Brian o divokých zvířatech vypráví, ale nikdo žádné zvíře ani nezahlédl, a tak se Brian rozhodne sjet z cesty, aby byla větší šance spatřit šelmy. Když potřebuje malý David na záchod, jde s ním Brian kousek od vozu, ale všimnou si jich lvi ležící v trávě. David se dostane včas zpět do auta, ale Brian lvovi neuteče. Lvi se nehodlají od vozu vzdalovat a Amy, Jessica i David zůstávají uvězněni v autě, protože klíče od auta, měl Brian u sebe. Tom se dozvěděl o nezvěstné rodině až večer po návratu z práce, ale hledání může začít až ráno. Druhý den si David všimne klíčů pár metrů od vozu a Amy se rozhodne pro klíče dojít, neboť za celé dopoledne nezaregistrovali žádný pohyb lvů. Amy se podaří klíče sebrat a pronásledována lvem se stačí vrátit do auta a ujet. Amy při řízení divočinou absolvuje s autem několik skoků, až se auto stane nepojízdné. Zatímco jsou Amy, David a Jessica uvězněni v autě a stále obklopeni lvy, Tom přiměl stopaře Crawforda, aby mu pomohl rodinu najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Vy turisti sem jezdíte, spíte ve stanech u bazénu a připadáte si jako v nějaké ZOO. Jenže ZOO jste tady vy! '' --------- Kořist je další z filmů, kde se člověk ztracený v divočině stává článkem potravního řetězce v jídelníčku nějakého toho predátora. V Americe jsou to medvědi, v Austrálii krokodýl či žralok, v Indii leopard (viz mnou shodou okolností nedávno viděný film Nástrahy džungle), no a v Africe to není ani pštros emu, ani zebra, ale jak jinak lev. Tady si to hodně tupá rodinka Amíků přihasí s rangerem do savany koukat na ty divoký zvířata, ale ranger je celkem brzo sežrán a tak je zbytek filmu věnován snaze lva vyndat si ten řvoucí lunchmeat z konzervy Land Rover Defender. Tomu se ale ven nechce a tak jsme napnutí jak to dopadne... Lev jde po žrádle fakt drsně, jeden by se až divil... Nikdy jsem netušil, že u Defíka nefunguje klakson, pokud není klíček v zapalování! No ale nelogičností je tam více, takže se tím nehodlám dále zabývat. Závěr je opravdu děsný. Ale nechybělo málo a mohl z toho být solidní survival thriller. To by tam ale asi nesměly být dětičky... Některé útoky lvů byly udělané fakt slušně a nic víc film nepotřeboval jen solidní scénář. Klasický pruhovaný ,,zebra'' Defík byl také k dispozici a vše bylo točeno v terénu opravdu kdesi v Africe. Škoda. No kdo chce vidět jak to dopadne, musí koukat, já mu to nepovím. jen bych rád podotkl, že toto je za krátkou dobu již druhý film, kde zlikvidovali Defendera. Když už se tedy bavíme o ochraně zvěře v národních parcích, bude někdo chránit Land Rovery před filmaři? Vždyť už se Defendery nevyrábí !!! Dávám za tři kalebasy s vodou, ale je to jen tak tak! * * * ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horor, ktory miestami ma nieco do seba. V zasade s prizmurenim oboch oci a s poriadnou davkou fantazie by sa dalo mozno nieco take predstavit v praxi. Film vsak ma kopu nelogickych scen : zenska ziape na akomsi strome a dobre vidi, ze jej hulakanie privadza leva do zurivosti, veselo vsak hulaka dalej ....... LOL. Sceneria africkej divociny vsak potesi. 30 % ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne podľa očakávania nie som nadšený, ale neprevláda ani sklamanie. Je to taká obyčajná a priemerná safari naháňačka, kde aspoň trocha ukáže príroda svoju tvár. Krvavosť mi tu nechýbala, lebo u takýchto druhov filmov sa príbeh zameriava hlavne na napätie a tých vypitejších scén tu bolo niekoľko. Hlavne tá tajomnosť, či je alebo nie je na blízku levia rodinka sa celkom vydarila a tak aj atmosféra bola upokojujúca za daných okolností. Herecké prejavy nič moc, ale aspoň tam nejaká snaha bola. Film ubieha veľmi rýchlo a čakal som či sa počas filmu objavia pytliaci a hyeny a v obidvoch prípadoch som sa nemýlil, že určite. Rozhodne to nie je žiadny prúser a i ohlodané kostry vyzerali obstojne. Silne 3*. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Slabší tři hvězdičky. Pohlední herci, příroda, ale jinak děs běs. Otec vezme své dvě děti (pubertální dcera a o něco mladší klučík) na safari, kde se mají především více sblížit s macechou. Puberťačka, jak jinak, jí nemůže přijít na jméno a i synek by byl raději, kdyby se tatínek nerozvedl. Tatínek má v Africe práci, takže vyšle tuto trojku na výlet, ať se během dne zabaví. Společně se "zkušeným" průvodcem vyrazí s džípem do terénu. A pak už to jde ráz naráz. Průvodce není až tak zkušený. Všude kolem jsou krvelační lvi a trojka tak zůstane uvězněná v autě. Pátračka po nich začne až další den....Jakpak to asi dopadne? Sice se autoři snaží o různé dějové zvraty, ale vše je jaksi těžkopádné a nelogické a po prvních 15 minutách jsem jen čekala, kdy už to skončí...Určitě z toho šlo "vytřískat" víc, škoda. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Televízny námet, video spracovanie...len sa čudujem, že tam nikto nedal nálepku "Based on true story".Takéto filmy nie sú mojou šálkou kávy a nálepka horor je silne zavádzajúca. Úprimné pohľady do očí v závere a Wellerov povel "Let´s go home! " ma donútili spätne premýšľať, či som to náhodu nepozeral nejaký rodinný film :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama