Byl jsi odhlášen z důvodu dlouhé neaktivity. Zavřít zprávu
foto

Bridget Moynahan

  • nar. 28.4.1971 (46 let)
    Binghamton, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathryn Bridget Moynahan se narodila 21. září 1972 v Binghamtonu v New Yorku a pobývala hlavně v Longmeadow v Massachusetts. Jako dítě byla hodně divoká a excelovala ve sportech. Na střední škole se stala kapitánkou basketbalového týmu a vybrala si hraní ve fotbalovém mužstvu místo hraní v dramatickém kroužku. Asi to tak chtěl osud, ale nakonec se k ní hraní přece jenom proplížilo. Po absolvování Longmeadow High School, se Bridget přestěhovala do New Yorku, kde chtěla hledat slávu. Na hledání slávy si sama vytyčila tři roky. Po této době chtěla sama sebe přehodnotit a pak se možná vrátit i do školy. To se nakonec ukázalo jako zbytečné, protože měla vynikající předpoklady pro modeling. Během 90. let se objevila v mnoha módních časopisech. Zejména Vogue, New Woman a Shape a taky se objevila na obálce Glamouru.

Její magnetický vzhled a náhodný pobyt v New Yorku byly dvěma hlavními předpoklady pro získání její první role. Ve velúspěšném seriálu SEX VE MĚSTĚ, z produkce HBO si Bridget zahrála Natashu, ženu, která je vdaná za Pana Velkého. Po Sexu ve městě se vydala vstříct filmovým rolím. Její první tři role byly jenom nepatrné štěky ve filmech WHIPPED, TRIFLING WITH FATE a IN THE WEEDS (všechny tři z roku 2000). Ačkoliv ani jeden z těchto filmů nezabodoval u kritiky ani u publika, tak Bridget je chápala jako cennou zkušenost s hraním ve filmech.

Ve filmu DIVOKÉ KOČKY (2000) si zahrála jednu z trojice barmanek. Film slavil obrovský úspěch, ale pouze v pokladnách kin - produkce: Jerry Bruckheimer. O rok později si zahrála trošku "jinou ženu" v romantické komedii LÁSCE NA STOPĚ (2001), kde stála po boku Johna Cusacka a Kate Beckinsale. Ještě v tom samém roce si položila sama před sebe výzvu a zúčastnila se konkurzu na "thriller Toma Clancyho" NEJHORŠÍ OBAVY (2001). Byla radostí bez sebe, když dva týdny po konkurzu zjistila, že vyhrála a zahrála si po boku Bena Afflecka jeho snoubenku. Za svůj výkon si poslechla velmi přijemné ohlasy kritiky.

(Proti)hráčku Colina Farrella a Ala Pacina si zahrála ve thrilleru Rogera Donaldsona TEST (2003). Na celkově slabém filmu skvěle doplnila trojlístek hereckého obsazení, na kterém film nakonec stál. V megalomanské akční sci-fi režiséra Alexe Proyase JÁ, ROBOT (2004) si Bridget zahrála partnerku Willa Smithe, který odhaluje spiknutí ve společnosti USR, která má na starosti vývoj robotů.

Jiří "Isherwood" Valášek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Drunk Parents
John Wick 2
2014 John Wick
Midnight Sun
Small Time
2011 Světová invaze
2010 Ramona
2009 Bunker Hill (TV film)
2007 Kořist
Noise
2006 Neznámý
Ta záležitost s Gray
2005 Obchodník se smrtí
2004 Já, robot
2003 Test
2002 Nejhorší obavy
2001 Lásce na stopě
2000 Divoké kočky
Chytrá holka
In the Weeds
Trifling with Fate
1999 Row Your Boat

TV seriály

2017 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
The Thin Blue Line (S07E22)
Foreign Interference (S07E21)
No Retreat, No Surrender (S07E20)
další epizody (12)
2016 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Unbearable Loss (S07E10)
Confessions (S07E09)
Personal Business (S07E08)
další epizody (21)
2015 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Prokletí (S06E11)
Vlajky našich otců (S06E10)
Stín pochybností (S06E09)
další epizody (24)
2014 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Právo nosit zbraň (S05E09)
Sedmá velmoc (S05E08)
Zastřelte posla (S05E07)
další epizody (20)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Smrtící pouto (S04E11)
Záměna identity (S04E10)
Zlá krev (S04E09)
další epizody (25)
2012 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Secrets and Lies (S03E09)
Higher Education (S03E08)
Nightmares (S03E07)
další epizody (22)
2011 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Moonlighting (S02E09)
Thanksgiving (S02E08)
Lonely Hearts Club (S02E07)
další epizody (21)
2010 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
After Hours (S01E10)
Re-Do (S01E09)
Chinatown (S01E08)
další epizody (10)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)

Dokumentární

2007 Journey Into the Unknown
2004 Day Out of Days: The 'I, Robot' Production Diaries

TV pořady

1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace