Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že eco hororov sa netočí až tak veľa a len zopár ich stoji zato. Tento mi dosť pripomínal po stopách zabijaka, ale ten oproti tomuto filmu bol oveľa záživnejší, nemal otravne baby, ale za to mal surovú potvoru Gustava a niekedy ešte surovejšiu občiansku vojnu. Na pozadí bola rodinná tragédia a odcudzenie sa a pravé tato dovolenka, to mala napraviť. A samozrejme aj napravila, ale inak ako by to postavy z tohto filmu čakali. Je to stále ta obohratá pesnička, rozdiel býva len v zvieracom monštre( Tiger, Krokodíl, lev, medveď, diviak) a iné. Ako som už písal, tie dve teenky boli neskutočne otravne a to hlavne tá staršia, ale im sa lev vyhýbal, ako inak. Boj leva s človekom bol úsmevný, ten koniec naozaj nezvládli. Digitálni levi mi nevadili, ale čo mi vadilo bol predvídateľný dej a to od začiatku až do konca. Čakal som aj stret s pytliakmi a veru som sa nemýlil. Len slabučké 3*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bestie nabízí vedle starších Mělčin a Kořisti jiný kus světa a jiného predátora, přičemž je na tom kvalitativně jako zmíněné animal horrory. Vizuální zpracování lvů je opravdu působivé stejně jako záběry z denní, ale i noční divočiny. Divák sice od počátku tuší, jak film nakonec skončí, i tak se ale tvůrcům podařilo mě udržet téměř celou dobu v napětí. Co mi na Bestii vadilo, bylo chování a (hloupá) rozhodnutí některých postav. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Komar Bajkonur /Everest 2015, Nez prisla Boure/ natocil film o nasranej africkej faune /lev/ a tato fauna sa rozhodla, ze bude prenasledovat chlapa s rodinou. Na poli utokov fauny na ludi ide o vyslovene slaby podpriemer, apropo najvrazednejsie levy ake vobec jestvovali boli levy z Njombe. Dajte si  do gugla Lions of Njombe  : 30 % ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Idris Elba a jeho dcery se uprostřed africké divočiny střetnou se lvem. A pak s ním hodinu bojují, vedlejší postavy umírají a nakonec se stane to, co čekáte. Bestie je šablonovitý thriller, který zaujme především svou kamerou a dlouhými záběry. Rozhodně ale ne příběhem, který se ani na vteřinu nevzdálí z vyjetých kolejí. Není to špatné, ale vlastně mě nenapadá důvod, proč na to kohokoliv posílat. Jako thriller toho Bestie moc nabídnout nemůže. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod je dobré říct, že vizuálně má Bestie jen velmi málo nedostatků. Obava, že zvířata budou působit gumově a nerealisticky (jako třeba v nejnovějším Predátorovi) se ukázala být neopodstatněná, což je vždycky fajn. Až na jednu či dvě scény prakticky nepoznáte rozdíl mezi realitou a CGI. Kamera je výborná, práce s prostředím solidní a praktické efekty (hlavně krvavá zranění) jsou na jedničku. O to více je na škodu, že Bestii postihl klasický problém (většiny) současných filmů – má hrozně natvrdlý scénář. Postavy se chovají místy dost nelogicky, nemáte k nim žádný vztah a věci se dějí tak nějak nahodile. V první polovině filmu to ještě není tolik znát, ale s přibývající stopáží se stupňuje množství pochybných scén a vy jen zoufale kroutíte hlavou nad tím, že si tohle někdo nepohlídá (Black Phone Problem – One Week Later). Engleho scénář navíc před diváka položí několik výrazných témat (pytláctví, smrt v rodině), která by člověk chtěl blíže prozkoumat, ale nemůže, protože se s příchodem lva začnou pomalu vytrácet až nakonec vyšumí do nevýrazného a neuspokojivého finále. Na druhou stranu... Bestie sice v rámci žánru nepřináší nic nového a má srovnatelné množství much jako rozsápané mršiny válející se všude po savaně, ale jako jednohubka funguje pořád docela slušně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama