Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zaujímavé a originálne. Americký režisér Howard Zieff (VOJAK BENJAMINOVÁ) nakrútil takmer magický mix neškodnej rodinnej snímky a krutého príbehu s truhlami a s alergiou na včely. Kvalitné herecké obsadenie detských i dospelých úloh (Aykroyd, Curtisová, Culkin, Chlumskyová) a príjemná atmosféra, to sú hlavné devízy nenápadnej tragikomédie MOJA PRVÁ LÁSKA. Príjemný film, ktorý ale dokázal, že recept 80. rokov pomaly odchádza do zabudnutia. P.S. O tri roky neskôr pribudla (samozrejme úplne zbytočná a ukážkovo "nastavovaná") MOJA DRUHÁ LÁSKA. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten prípad, keď chémia medzi hercami úspešne zakrýva neatraktívnosť príbehu. Výkony detských hercov by totiž nenasrali ani ženu na vrchole laktačnej psychózy. Anna Chlumsky a Macaulay Culkin dokázali nebyť prehnane dospelými deťmi a tiež neskĺznuť do preafektovaného fakana. Vkusný film o vzťahoch. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v kombinaci s reklamami, to byl tedy zážitek (a natažený na dvě hodiny) ! Přiznávám, že takové umění by mne v sobotním odpoledni k obrazovce v žádném případě nepřikovalo, přikovala mne k ní kupa nevyžehleného prádla a s ní se to jakžtakž dalo snést. Jak jinak taky vydržet film, který je založený jen na roztomilosti hlavních dětských představitelů a na sentimentálním příběhu? No nic. Prádlo je vyžehlené, zasloužím si 5 hvězdiček. Film slabé 3. À propos: Nesnáším dětské lásky, to podsouvání jedenáctiletým a jiným -náctiletým, co a jak by měli prožívat, aby byli "in", aby se proboha neopozdili ve vývoji! ()

PADDY 

všechny recenze uživatele

(Pozor spoiller) Jestli je nejaky zanr filmu ktery opravdu nemam rad tak to jsou filmy rodinne.Tenhle je vsak jiny.Uplne jiny.Tenhle film sem videl kdyz mi bylo jedenact a brecel sem jako male dite (asi protoze sem byl) rikal sem si. Ale ne.Dnes je mi petadvacet a presto sem slzy neudrzel kdyz Vada pristupuje k rakvi. Nemyslim si ze na svete je clovek kteremu by se aspon nesevrelo hrdlo.Je to krasny film.Vesely a dojemny. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný a citlivý film o dospívání jedné holčičky, která má za otce funebráka. I když je obklopena smrtí, tak je veselá a svá. Zažívá první lásku, zklamání a složitost dospělého světa. Všechno je najednou tak komplikované, ale život se nezastaví. Upřímné dětské role i výteční Jamie Lee Curis a Dan Aykroyd. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)
  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama