Reklama

Reklama

Kde zpívají raci

  • USA Where the Crawdads Sing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úchvatný, tajemný příběh podle úspěšného knižního románu „Kde zpívají raci“ vypráví o Kye, opuštěné dívce, která až do dospělosti vyrůstala sama v nebezpečných mokřinách Severní Karoliny. Celé roky se šířily po Barkley Cove historky o „dívce z mokřin“, které izolovaly strohou a odmítavou Kyu od místní komunity. Když se v Kyině životě objeví dva přitažliví mladíci z města, začne se novému, neznámému světu otevírat. Jenže ve chvíli, kdy jednoho z nich najdou mrtvého, ji komunita bez váhání označí za hlavní podezřelou. Případ se začne rozvíjet, je stále nejasnější a hrozí, že budou odhalena mnohá tajemství, pohřbená v mokřinách. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (194)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to až tak nechytilo, keďže som sa v tom trochu obtiažne orientoval, ale potom sa to krásne rozbehlo - predovšetkým v tej retrospektívnej rovine. Príbeh ma bavil, rovnako aj zápletka, takže sa na to celkom fajn pozeralo. S postavou osamelej a utiahnutej Kye musel človek proste sympatizovať. V živote to nemala ani trochu jednoduché, ešte aj na mužov mala smolu. Daisy to zahrala naozaj výborne! Film vzbudzoval veľmi príjemný vizuálny dojem, a aj po dialógovej stránke to bolo obstojné. 4* ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že to bude čistě ryzí romantická záležitost s milostným trojúhelníkem, ale hle, ona se z toho vyklubala celkem zajímavá krimi story, kde do posledního okamžiku čekáte, jak to vlastně bylo a kdo vraždil. Jelikož člověk má načteno a nakoukáno, tak výsledek je jeden z těch, které diváka asi napadne, přesto dobře promyšlené a krásně natočené. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(83/2022) / Po dlhšej dobe môžem konštatovať, že ma film príjemne prekvapil. Kto by chcel, nejaké detaily by sa nájsť dali. Ako ucelený filmový zážitok ale v zásade bez výhrad. Pri filmoch sú spravidla dôležité dve veci. Príbeh a scenár. Príbeh je síce z jednoduchších ale scenár, takmer dokonalosť. Knihu som nečítal, ale kto ju pretvoril do filmového scenára si dal riadne záležať. No nestratil som pozornosť snáď ani v jednej scéne. Herci sa výborne hodili do svojich úloh, samozrejme hlavná herečka to potiahla neskutočne. Krimi zložka je trochu poslabšia ale dáva aspoň vyniknúť vývoju postáv. Veľmi veľmi pekný filmový zážitok. (9/10) ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Regulérní romantické drama, opřené o záhadnou smrt. Docela jsem v tom cítil film točený dle děl Nicolase Sparkse, i když jsem knihu samozřejmě nečetl. Na knižní romaňtárny si hold nepotrpím, nemůžu tedy ani srovnat s předlohou. Ženský asi budou prskat, že tam není to a to, jak je zvykem. Mě se to vlastně líbilo a mohu říct, že i hodně. Krásný vizuál močálů a bažin, fauna a flora zde hrají podstatnou roli. Zajímavá zápletka smrti. Klasický zamilovaný trojúhelník ( i když tady bude asi ze začátku jasné, kdo z těch dvou je větší hajzlík ) a fajnovej retro nádech 60.let. Jestli mě však něco zklamalo, tak byly málo rozvinuté charaktery vedlejších postav, které by si zasloužily více prostoru - otec, matka, celkově rodina, první přítel, druhý přítel. Vše se až drtivě zaměřuje na hlavní hrdinku. Druhou věcí je, někdy až příliš rychlospádový děj, zejména na konci, kde spíš bude muset člověk trošičku domýšlet, protože to hlavní co se tu řeší, se vlastně ve finálním obraze neukáže. Nevím, jestli to tak bylo i v knize, ale i kdyby ne, klidně to tu mohla Newman zakomponovat. Na škodu by to rozhodně nebylo. Škoda, mohl být i plný počet. Citlivějším duším, které si někdy rády pobulejí, mohu však určitě doporučit. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je takový i zdrojový materiál, řekl bych, že spíš ne vzhledem k tématům, které tu jsou načtrnuty, ale tahle filmová bažina je tak vypulírovaná až to chvílemi připomíná temnějšího Nicholase Sparkse. Pořád je to víceméně pohádka. Romantizující život o samotě v chudobě a bok po boku s přírodou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Kya (Daisy Edgar-Jones) zakrúžkuje 4. júl 1962 v kalendári, v ktorom vidíme, že to vychádza na sobotu. Ten dátum vlastne vyšiel na stredu. (Pat.Ko)
  • Keďže produkcia prebiehala počas pandémie, väčšina obsadenia a štábu sa v skutočnosti nevidela až do konca natáčania, keď si mohli zložiť rúška. (Pat.Ko)
  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) pýta: "Zaujímalo by ma, čo robí oblohu modrú?", Kya (Daisy Edgar-Jones) odpovedá: "Modé a fialové vlnové dĺžky slnečného svetla... odrazia sa od plynových častíc v atmosfére a rozptyľujú sa." Vo fyzike sa to nazýva Rayleighov rozptyl. Podobný fenomén, nazývaný Tyndallov efekt, spôsobuje, že modré oči sú modré, aj keď v ľuďoch nie je modrý pigment. (Pat.Ko)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama