Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je celkom vtipnou variáciou na legendárnu Vojnu Roseovcov v severskom chladnom a drsnom štýle. Ale akonáhle sa do sporu "milujúcich" manželov pripletie trojica zločincov, tak sa to premení na absurdný úchylný gorefest v ktorom si logika zoberie dovolenku a hlavný záporák toho vydrží viac jak Arnie v druhom terminátorovi. Namiesto napätia z toho, kto prežije, sa všetko nadobro podriadi čo najokázalejšiemu predvádzaniu mučenia a vrážd na x spôsobov. Ja už na tieto bezdejové gorefesty nie som. Párkrát som sa zasmial, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. Precenená záležitosť. Čiernohumorné Coenovky sú oveľa lepšie. 5/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tommy Wirkola se sbalil s Noomi Rapace a spol. na brutální víkend na chatě. A společnými silami a krví potřísněnými skráněmi dali dohromady masakr, který disponuje hodně černohumorným humorem a originálními nuancemi, načež není opomenut ani faktor vsuvek patrného nadhledu. Wirkola začíná poměrně zlehka. Manželé, oba z uměleckého a velmi vrtkavého oboru, se už prostě nemohou vystát a společný víkendový pobyt na jejich chatě je dost možná poslední šanci na restart jejich vztahu. Manžel ovšem pase po tučné životní pojistce své ženy, takže má v plánu ji sprovodit ze světa, přičemž manželka se pochopitelně cuká a se svým předčasným odchodem zásadně nesouhlasí. A když jsou jejich vražedné choutky v nejlepším, objeví se znenadání nevítaní nájemníci v podobě tří uprchlých kriminálníků. Ačkoliv to základní ve scénáři nemá proporce originálního nápadu, to podstatné, na čem film posléze staví, je brutální jízda, která jasně ukazuje, že režisér zaujal správné místo, má vše pevně v rukou a může se dosyta vyřádit v nekorektním pojetí. Převedeno do praxe se Wirkola s ničím a s nikým nepáře - senior končí v sekačce na trávu, exkrementy přistanou na obličeji, ve vzduchu visí znásilnění muže. To celé doprovází bohatý krevní tok. Výrazný podíl na kvalitním vyznění má skvělé herecké obsazení. Hvězdná Noomi Rapace na to rozhodně není sama. Manžela jí obstaral dostatečně herecky vybavený Aksel Hennie. A nevyzpytatelné výtečníky a kriminální živly v jednom obstaralo absolutně výživné trio Atle Antonsen, André Eriksen a Christian Rubeck. Éterem zní norština, což byla příjemná změna oproti převažující angličtině, linoucí se z každého druhého filmu. Wirkola je režisér z čertovy zahrádky. Když si zamane brutální, černohumorné a krvavé rejdy, tak se produkce Netflixu otřásá v základech. 10/10 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PRÁVĚ JSEM ODPÁLIL CHLÁPKOVI KOULE BROKOVNICÍ…“ … „JSEM NA TEBE PYŠNÝ!“ …“ ///    On chce zabít ji, vona zase jeho…, aby nakonec, díky třem uprchlejm vězňům… Hra na přechcávanou. Takový divadlo s několika postavama, ve kterým jde o život. Má to fajnový místa, ale určitě ne na dvě hodiny. Ze začátku je to celkem prdel, v závěrečný čtvrtině zase napínavý – i když se teda postavy chovaj píčovsky, jako ve špatnejch hororech. Ale i to má (asi) bejt ten černej humor.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Manželka mi zachránila prdel. (Ne, nešla místo tebe na tu operaci hemeroidů…) 2.) Jsem rád, když loď zanechává krvavou stopu. /// Thx za titule „K4rm4d0n“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další bizarně zábavné vepřové hody vyhlášeného norského řezníka a stoprocentně účinná párová terapie zabijačkou. Servírují se zejména jelito, držková, koleno, rypák, masové kuličky a sekaná, s láskou připravované za pomocí kvalitních nástrojů tradičních skandinávských výrobců masozpracovatelské techniky – Husqarna, Stiga, Gränsfors a Fiskars. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně bizarní norský film. Dva rozhádaní manželé se vydají na víkend na chatu, kde jsou odhodlaní jeden druhého zabít. Do cesty jim ale vleze skupinka uprchlých vězňů a vše nabere jiné obrátky. Jeden zvrat střídá druhý a vy nevíte, co se stane za chvíli. Je to dost brutální a místy přitažené za vlasy. Určitě se ale budete skvěle bavit. Noomi Rapace tu má dost dobrou roli. "Zasraný buznomobil!" :D ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno