Reklama

Reklama

Co jsme komu všichni udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a tous fait au Bon Dieu ? (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi v prvním filmu provdali i čtvrtou dceru a ve druhém úspěšně udrželi všechny své dcery i jejich rodiny ve Francii. A právě když se jim je podařilo přesvědčit, aby nikam neodjížděli, nečekali, že všichni skončí v jejich malebném Chinonu a budou je mít víceméně pořád za krkem. Za péči a starostlivost se jim dcery i se svými rodinami chtějí odvděčit a využijí k tomu skutečnost, že Claude a Marie slaví čtyřicet let společného života. Začnou pro ně připravovat velkou oslavu v jejich rodinném domě, a protože to musí být oslava opravdu pořádná, pozvou do Francie i rodiče svých manželů. Claude a Marie tak budou muset pod svou střechou přivítat rodiče zeťáků Rachida, Davida, Chaa a Charlese. Tento „rodinný“ sraz slibuje, že bude hodně bohatý na nejrůznější události. Stačí k tomu už jen to, že tyto rodiny jsou z nejrůznějších koutů světa a rozhodně je nespojuje ani stejná víra. Nechte se překvapit a hlavně pobavit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Po slabší dvojce je třetí, a zřejmě poslední díl, opět na úrovni prvního dílu. Clavier je stále výborný, David s Rashidem nezklamali a jsou hned po všech rodičích tou největší perlou. Slizký Helmut taky neměl chybu. Samozřejmě nejlepší jsou rodičové, kteří perlí neustále. Opravdu moc pěkná francouzská komedie, která si s multikultůrní korektností vytírá celuloid a ničeho se nebojí. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Milujem Francúzsko, ale neznášam Francúzov." Po peknej jednotke a zbytočnej dvojke prišla tretia kapitola série Čo sme komu urobili?, ktorá zvýšila latku na najvyššiu možnú úroveň, a to tak, že na scéne už nie sú iba zaťovia rôznych etnických skupín, ale tentokrát konečne dorazili aj všetci ich rodičia, ktorých sme doteraz ešte nevideli (okrem rodičov z Pobrežia Slonovín 😀). Od tejto jemnej komédie som nemal žiadne veľké očakávania a práve preto sa mi tento film tak páčil - je plný milých vtipov (losovanie o spanie v nafukovacej jurte, seniorská nočná jazda a vlastne aj všetky momenty, v ktorých je na scéne Koffi), ktoré sa nesnažia príliš tlačiť na pílu (až na pár výnimiek ako rezanie jablone alebo stavanie betónovej steny) a tým pádom vo mne táto komédia navodila veľmi príjemný pocit a vlastne celá sa niesla v takej dobrej, feel-good atmosfére, ktorá tomuto filmu pekne prihráva do kariet. K tomu pridajme ešte podarenú kameru a vyjde z toho pohodová oddychovka, ktorej zhliadnutie nikoho ani v najmenšom neurazí. V konečnom dôsledku som spokojný, ale aj tak nemôžem dať inak ako 7 nafukovacích jurt z 10, od vystúpenia Elektrických Hyen som si jednoducho sľuboval viac, nejaký väčší metalový nárez ako to, čo som videl... Nevadí, nenadchlo, ale ani neurazilo 😉. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Negr, arab, židák, zeťák šikmooký... Otvírá si zobák, lajdák nevysoký." Když se ve francouzské kuchyni používá imigrantské koření šafránsismus střídmě, pokrmy jsou pak chutnější a mají multikulti šmrnc. Chutnalo mi už v jedničce (dvojku jsem zhrzeně vynechal, protože nej není Francie, ale odjakživa Morava, to ví každej), ale trojka byla taky výživná. Naštěstí žádný třeskutý humor, jen takové mile rodinné, rasisticky láskyplné pošťuchování. "Budeme to muset vyhodit." "Ne, dáme to Kofimu." "A mazej si do jurty, černej!" Ostatně, zlatá jurta, v jedničce si řekl o chatrč. Kdo nejvíc zabodoval? Kromě paličatého a vztahovačného lva Kofiho, samozřejmě. Poněkud zabržděná hospodyně, chyba při výchově dcery malířky (pozdě plakat nad rozlitým střevem) a její moderní umění, na které chčije pes, zde doslova. Číňanka, chlastající jako Dán a černoch v roli Ježíše (známá věc, říkal to už apoštol Rufus). Ale nejvíc zabodovala rocková kapela Elektrické hyeny s drsným frontmanem, železným dědkem Petrem Jandou :-). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně mezi jedničkou a dvojkou, takže v tomhle směru je všechno naprosto v pořádku. Navíc se to tváří jako ideální závěr trilogie, tak snad se nebude vařit z vody a zůstane u tří výborných dílů. Christian Clavier a Chantal Lauby opět výteční, Všichni ostatní mají dostatek prostoru a náležitě ho využívají, tvůrci opět hýří nápady a servírují jeden náramně povedený gag za druhým a tak ta hodina a půl zase uteče jako voda. Hodně jich je sice zase klasicky o stereotypech a kulturních odlišnostech, ale když to funguje, tak proč ne. Tahle série je jedna z nejzábavnějších a hlavně nejpohodovějších z posledních let a ke všem dílům se budu moc rád vracet. Úvodní scéna tohoto je absolutní TOP. 80 %. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o třetí díl, humor z tohoto ranku mě neomrzel. Svižné, uhozené, s výborným českým dabingem, téměř plný sál se válel smíchy a já taky. Výhodou je, že člověk ví, na co asi jde a je moc fajn, když výsledek předčí jeho očekávání. U komedie takového zrna, ráda odpustím i několik lacinějších fórků. Koho oslovily předchozí díly, mohl by být opět, ve společnosti šílené rodinky, spokojen. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Ve 23. minutě Rachid (Medi Sadoun) tvrdí, že když jeho otec bude hrát na kytaru, bude to katastrofa, jako „alžírský Kurt Cobain“. (Zix.)
  • Rolu Odile mala aj po tretíkrát stvárniť Julia Piaton, lenže z projektu musela pre iné pracovné záväzky odstúpiť. Postavu nakoniec stvárnila Alice David. (Arsenal83)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno