Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Premiérový díl prvního českého seriálu o obdivuhodné profesi vojenských lékařů. Speciální vojenské jednotky zachraňují civilisty, ohrožené skupinou teroristů. O zraněné se starají mladí vojenští zdravotníci, někteří z nich jsou možná ale až příliš agilní. Jak dramatická situace dopadne? Rovnýma nohama vstupujeme do zahájení speciálního armádního projektu 1. MISE, jehož cílem je vybrat nejlepší vojenské zdravotníky pro mezinárodní oddíl rychlé reakce. Zázemí 1. MISI poskytuje nemocnice v Rubavě, která se stala nemocnicí vojenskou, ale nadále zajišťuje i zdravotní péči pro okolní okresy. Poznáváme dvanáct účastníků kurzu, kteří mezi sebou budou soupeřit o čtyři místa v prestižní jednotce. Celému dění dominují dva primáři, internista plukovník Hofman a doktor Hofbauer. Je jasné, že budeme svědky jejich profesního i osobního souboje. (TV Prima)

(více)

Recenze (59)

luciasce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte jak Amíci točí furt o vojácích, jak jsou na ně hrdý a filmy/seriály jsou velmi obstojnou ukázkou armády a hrdinství a hereckých výkonů. No tak tady nenajdete ani jedno. Ani hrdost, ani schopnou armádu a ani dobré herecké výkony. Scénář bych napsala i já a to scénáře psát neumím a klidně bych si tam i zahrála a to hrát neumím a vypadalo by to úplně stejně. No, vím, proč nekoukám na české seriály. Téma krimi + téma doktoři, které vládne české seriálové scéně, slepili dohromady a vznikl z toho military guláš s pachutí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, takhle se fakt chovat vojenští záchranáři, tak už snad ani žádné vojáky nemáme, jsou na krchově zakopáni... Fajn, že tu hraje Ivuška, teda Leichtová, ale zas tak moc k hraní toho tady nemá, navíc furt hraje tu Ivušku, ne maminu. A přetáhnout sem cross-overem postavu z jiného seriálu (Modrý kód), wow, dokonalé. ()

Reklama

njuska 

všechny recenze uživatele

V celku zklamání. Levné, papundeklové kulisy, dementní scénář, projevy mladých herců (hlavně mužských) jsou naprosto příšerné a neuvěřitelné - místy slyším až dikci otřesnýho profesora Fialy z ODS nuceně házenou do ležérní, slangové polohy, což mi fakt rve uši... Dvě hvězdy dávám za Němce. Hlášce "rozchod, přepínám, nebo co..." jsem se i zasmál. ()

Mates Hradecky odpad!

všechny recenze uživatele

Marketingový tým Primy nás velmi vydatně masíroval celé prázdniny reklamou na úžasný seriál. Čekal jsem tedy, že to bude průser, ale že až takový... Tady není co hodnotit. První díl by měli promítat studentům FAMU jako příklad toho nejhoršího, co může televizní tvorba nabídnout. Totalitní seriál Rodáci je proti tomu umělecké artové dílo! Máme alespoň biologickou zbraň proti Tálibánu. Jednou jim to pustíme a všichni se poté opásají výbušninou a kolektivně odpálí! ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Růžovka, Modrý kód atd. v bledě modré. Pitomý scénář plný násilných a nerealistických zvratů, herecké výkony na úrovni ochotníků a přehrávání tak nechutné, že se na to chvílemi nedá dívat. Vévodí tomu Dolanský, který je nejspíš v civilu sympaťák, ale jako herec podle mě po několika zkušenostech nestojí za nic. Postava Dr. Hoffbauera v podání Němce má sympatický nádech parodie.  Roztomilé prciny dávají naději, že to bude vojenské porno, což samozřejmě není. Bohužel ... ()

Zajímavosti (1)

  • Předpremiéru sledovalo 889 tisíc diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20:00 v této divácké kategorii. (rublik05)

Reklama

Reklama