Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1986 zatkli na Floridě detektivové Wilcox a Brown mladého černocha Bobbyho Earla, na stanici ho zmlátili a obvinili ze znásilnění a vraždy jedenáctileté Joanie. O osm let později se na profesora Paula Armstronga obrátí stará černoška Evangelina. Její vnuk Bobby čeká v cele smrti na popravu a chce, aby se případu ujal. Právník nejprve odmítne, ale po rozhovoru s manželkou si vše rozmyslí. Odletí s rodinou do Miami a pustí se do práce. Navštíví Bobbyho ve vězení, promluví si s místní patoložkou, Bobbyho tehdejším obhájcem a setká se s policisty Wilcoxem a Brownem, který ho varuje, aby dal od případu ruce pryč. Přestože mu Brown tvrdí, že je Bobby vinen, Armstrong odhalí ve vyšetřování i v soudním jednání řadu nedostatků. V atmosféře rostoucí averze mezi Armstrongem a Brownem vyjde najevo, že Bobby byl o rok dříve obviněn z únosu a znásilnění, byl však osvobozen. Prokurátorkou byla tehdy Armstrongova manželka Laurie. Vzápětí se Armstrong dozví, že ve věznici sedí kromě Bobbyho i nebezpečný masový vrah Blair Sullivan, rovněž odsouzený k trestu smrti, který tvrdí, že je vrahem malé Joanie. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem si říkal, výborně, vyřešeno, jasný jako facka a najednou lol. Rázem se vaše předsudky změní a chvíli to vstřebáváte. 3 skvělí herci, skvělá myšlenka, ale scénář místama ucházející a nelogický. Mohlo to mít s klidem 90%, ale po stránce scénáře nezvládnuto. 98 minut prakticky nemá větší hluché místo. Opravdu škoda. Samozřejmě je to už starší, takže ty klišé předtím vlastně klišé nebyly. Hádám, že herci na to kývli z důvodu, že si scénář narychlo prohlidli a líbilo se jim to,ale výsledek odhadnout nemohli. V té době vyšlo také Sedm, takže srovnání je na místě (krimi, ohavné činy, nečekaný konec), ale scénář a způsob natočení je na míle daleko. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama se Seanem Connerym, Laurencem Fishburnem a Edem Harrisem. Sean Connery jako právník bojuje proti trestu smrti u jednoho mladého chlapce odsouzeného za brutální vraždu. Pomocí "šílence" Eda Harrise se mu podaří najít dostatek důkazů pro osvobození. Tam kde jiné filmy konči, zde teprve vše začíná... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak úvodní hodinu jsem moc nechápal, proč to má tak nízký hodnocení. Sean Connery tam rozmotává jeden starej případ a těžko filmu něco podstatnýho vytknout. Jenže asi po hodině se všechno změní a zbytek stojí dost za hovno. Měl jsem pocit, že najednou koukám na nějaký laciný akční Béčko. Nadějně rozjetej film pohřbil stupidní závěr... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Neřeknu ti, jestli jsem tu holku zabil nebo ne !! I kdybych to udělal, jak si můžeš být jistý, že mi můžeš věřit ?? Zabít je pro mě snadné.. Tak jak myslíš, že to mám s lhaním ??" Rozhodně nesouhlasím s výkřiky zdejších pseudoznalců, že mně osobně naprosto neznámý režisér Arne Glimcher ve Vražedných alibi inspirovaných stejnojmenným románem amerického spisovatele a bývalého soudního zapisovatele Johna Katzenbacha do jisté míry bezskrupulózně vykrádá Mlčení jehňátek, protože zejména tento film nepovažuju za kult a pak snímek se vlastně jen velmi věrně drží své literární předlohy, byť páni scénáristé Jeb Stuart a Peter Stone především v závěru hodně kličkují a od zdařilé Katzenbachovy knihy dávají ruce pryč, což však snímku silně podráží nohy !! Netrápí mě ani hodně pomalý rozjezd filmu, jehož ponurá atmosféra houstne, Lajos Koltai se svojí kamerou navíc ukazuje, jak lze točit přehlednou akci i v hodně tmavém prostředí, až mrazí, Just Cause navíc postupně nabírá dech a ke konci až neskutečně graduje, i díky dalšímu skvostnému soundtracku Jamese Newtona Howarda !! To finální rozuzlení, které patří k těm nejzajímavějším v rámci žánru, škoda přílišného tlačení na pilu a snahu o šokování diváka, který však přeci jen čekal docela jiný závěr, ostatně zkrácení stopáže o dobrých deset minut na úkor především hloupé rádoby akční honičky na dálnici a křečovité finální pasáže v bažinách by Vražedné alibi tlačilo hodně vysoko mezi nejpovedenější thrillerové bijáky !! Sean Connery nezklamal, i když z toho svého kamenného výrazu nehodlá slevit ani na minutu, Laurence Fishburne se mi jako detektiv Brown líbil snad ještě více, nicméně naprosto fantastický výkon předvádí Ed Harris v jedné ze svých nejzásadnějších rolí, přestože paradoxně prostoru dostane nejméně, jeho sériového vraha Blaira Sullivana si budu pamatovat ještě kurva dlouho, není mu absolutně co vytknout !! To se však ani náhodou nedá říct o Blairu Underwoodovi, který postrádá koule Eda Harrise a charismatem mu nesahá ani po prdel, a nakonec tak i jeho Bobby Earl pro Just Cause platí za zásadní slabinu, nic naplat, tyhle snímky s padouchy prostě stojí a padají, která ho ve výsledném součtu činí naprosto průměrným bijákem, jehož potenciál tvůrci umlátili lopatou.. A na tom nic nemůže změnit ani ta roztomilá okatá dceruška Conneryho Armstronga Katie, kterou si zahrála Scarlett Johansson k nepoznání v jedné ze svých prvních rolí.. ()

Mr.Dark 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý,močál,vražda,tajemno...ale protože hodně rychle přišel "Amstrong" na to,že to "Bobby" neudělal, začal tušit,že se to asi nějak všechno pomíchá....a pomíchalo až moc..ten co to udělal to neudělal a naopak,špatný policajti byli dobrý policajti atd....nějak se mi to zdálo až moc a motiv "Bobbyho" mi taky přišel tak nějak chaotický...film,kde S.Connery nemá příležitost ukázat co umí... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy "Vražedné alibi", kterou napsal John Katzenbach. Hlavní postava Paula Armstronga (Sean Connery) byla pro potřebu filmu pozměněna, zatímco postava Bobbyho Earla Fergusona (Blair Underwood) je věrna knižní předloze. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama