Reklama

Reklama

Nikdo nevyvázne živý

  • Velká Británie No One Gets Out Alive (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Zoufalá Mexičanka bez dokladů se nastěhuje do zchátralého penzionu v Clevelandu. Jenže to, co tam zaslechne a uvidí, ji rozhodně neuklidní. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá Mexičanka se nastěhuje do ošuntělého penzionu s temnou minulostí i přítomností. Ta nejjednodušší základní premisa v tomto případě stačila, protože strašení funguje výborně. Bubáci mají něco do sebe a stačí jim k tomu jen trocha make-upu a světýlka v očích, o dobrou atmosféru není nouze a rituální prvky tomu dodávaly svébytný punc. I ten závěr s velkobubákem se povedl a cením si  smypatické hlavní hrdinky. Zajímavý debut a doufám, že ho režisér příště potvrdí. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Název mi okamžitě evokoval dokumentární knížku o The Doors, kterou jsem četl (ovšem že česky) už někdy ve dvaa nebo třiadevadesátým (No One Here Gets Out Alive). Ale není to o Doors. Zato je to skvěle zkombinovaná i vyvážená syntéza thrilleru, horroru a sociálního dramatu. Zručně natočená, se syrovou a depresivní atmosférou, a s hodně sympatickou chicou v hlavní roli. Celou dobu jsem si myslel, že je mi jasný, jak to s tím Redem a Beckem ve skutečnosti je, že takhle lehce se nachytat nenechám, ale rejža mě nakonec přečůral a ve finále mě ještě i trochu znejistil slušně halucinačním závěrem (který vlastně i vysvětlí název filmu). Líbilo se mi to natolik, že se tentokrát ani nehodlám rýpat v několika málo scénáristických slabinách, nebo v tom, že se Ambar často chovala jako naprostá husa. Pěkný detail: Zub strýčka Bety přikutálející se z pode dveří. Největší úlet: Samozřejmě že aztécká vaginální hlavožerka. +90%. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě asi vůbec nevadí, že jsem nečetla předlohu, protože podle mě toho asi hodně vynechali. 600 stran! A musím říct, že se mi film vážně líbil. Tajemnej barák, brutální atmosféra, skvělý stupňování a konec, který jsem nečekala. Až takhle vážně ne. A ta příšera byla fakt ble! Dokonalý  :) ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Vskutku se jedná o podhodnocený snímek, protože počin nese opravdu skvělou mysteriózní atmosféru, která pohltí průběhem a ke konci nabídne velice nečekané vyuzlení. Titul No One Gets Out Alive nese film právoplatně. Vytnul bych slabší gore, jelikož film se z duchařského hororu přepne po nějaké době do vyvražďovacího mayhemu. Zamrzí určitě slabší CGI monstra, které pojídá lidem hlavu.. ehm.. vagínou? Jinak ale snímek jako hororová jednohubka bez lekaček funguje velice obstojně. Práce s kamerou funguje opravdu dobře (dodává správnou intenzitu každé scéně), soundtrack sedí správně a někdy z něho pořádně mrazí. Začínající režisér Santiago Menghini má veliký potencionál do budoucna. Čisté tři hvězdy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná hororová jednohubka od Netflixu. A zase budu v menšině, začínám si na to zvykat. Ale film se mi vlastně hodně líbil. Atmosféra starého domu byla výborná. Neokoukaná herečka, Cristina Rodlo, je velmi sympatická a celou dobu jsem byl příjemně v tenzi. Jasně vyděsit umí málokterý horor, ale tenhle byl docela na správné notě. Podzápletka s tajemnými artefakty mě ve výsledku nadchla a podobně jako Rituál (2017) vše odhalí až na samotném konci. Oproti Rituálu ale konec funguje. Monstrum je ultra zajímavé a rozhodně není generické. Naopak mi finále přišlo originální. Za mě palec nahoru a doporučení. (78 %) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bukurešti (Rumunsko), Clevelandu (Ohio, USA) a Londýně (Anglie). (SONY_)

Reklama

Reklama