Reklama

Reklama

Nikdo nevyvázne živý

  • Velká Británie No One Gets Out Alive (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Zoufalá Mexičanka bez dokladů se nastěhuje do zchátralého penzionu v Clevelandu. Jenže to, co tam zaslechne a uvidí, ji rozhodně neuklidní. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný gradujúci hororík, ktorý šetrenie v rozpočte umne skrýva za iné devízy. Chcelo by to ešte nejaké to vysvetlenie k hlavnému "strašiakovi" a bolo by to fajn. Technicky zvládnuté fajn, kamerovo aj zvukovo rovnako. Mohlo to byť o triedu lepšie, nebyť to také krátke a mať to nejaké to vysvetlenie naviac, tak by som šiel aj vyššie. A samozrejme nejaké tie "mordy", keďže s tými sa čakalo až do konca. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nikdo nevyvázne živý, správně ani ti, kteří došli z půlnoční MŠE. Horor, který je zde nechutně podhodnocen a chce to trochu oživení a Phoenixového povzbuzení. Santiago Menghini ukázal, že má talent a co se zdálo jako obyčejná duchařina ( v pár sekvencích atmosférická, pro někoho se určitě najdou i funkční lekačky) se postupně přelomí v light Exploitation !! křížené s Monster Hororem ? Jo tak to nemívám na menu každý den. Monstrum vypadá úchvatně a finální 20 minutovka je příjemně drsná a intenzivní, jak kdyby přiběhl na pomoc Pascal Laughier a chtěl se připomenout se svou pecku Ghostland. Malé, sympatické, nenáročné, pěkně natočené a za parádní finále rád přihodím hvězdu hore. Lehká podobnost i s Rituálem a obětování připomene Aztéckou civilizaci. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Filmu nemožno uprieť pôsobivú, zomknutú zasneženú atmosféru a tomu zodpovedajúci pôsobivý vizuál. Aj psychologicky je to prepracované, s presahom do sociálnych problémov prisťahovalectva, no a do toho je dobre gradovaný príbeh o starom dome a tajomstve privezenom z vykopávok z Mexika. Jumpscares tradičné, ale poctivé, príbeh miestami až výborný, zo skvelým krvavým záverom a pointou. Hlavná hrdinka vtiahne, tak ako celý film. Netvrdím, že si to čoskoro pozriem znovu, ale je to poctivo a šikovne urobený film s dobrou atmosférou, príbehom a vizuálom. A záverečné efekty... síce CGI ale originálne a desivé. Tak keď už, tak takto. Nijak to ale neznižuje dobrý pocit z filmu. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, ktoré vyložene nenaserú ani neurazia, ale stále sa pri nich budete neskutočne nudiť a modliť sa, aby čo najrýchlejšie ubehli a každú chvíľu kontrolujete čas alebo pozeráte do mobilu. A taktiež aj jeden z tých filmov, ktoré keď budete pozerať v nočných hodinách, unavia vás natoľko, že po piatich minútach zaspíte, čo bol aj môj prípad. Inak to ale každopádne malo zopár nenaplnených nápadov a snahu o originalitu, nebolo to technicky až tak zle natočené a ani postavy či herci ma vôbec neiritovali, čo značí, že to je stráviteľný zážitok. Aj keď za dva dni zabudnem na názov a určite sa to nezapíše do najlepších hororových počinov roku, dve hviezdy tomu predsa len hodím, pretože prečo nie, keď sa to aspoň trochu vybočovalo od žánrového stereotypu a bolo v tom cítiť isté úsilie. Summa summarum, celkom strata času, ale ak vás netlačí čas alebo to nesledujete krátko pred spaním, dá sa to stráviť viacmenej bez problémov. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento britský horor z koprodukce Netflixu dozajisté není takovým propadákem, jak zde většina uživatelů zmiňuje. Technická stránka je totiž na vysoké úrovni, takže nějaké přemírné lacinosti se nemusíte bát. Herecky by to mohlo být asi vydařenější, hlavní hrdinka si odehrála své, ale v pár scénách šlo jasně vidět, že jí na ten pomyslný herecký vrchol něco málo schází. Co ale filmu upřít nelze, je celková tajemnost a slušně nastolená mrazivá atmosféra. Na všechny otázky se divák v průběhu bohužel odpovědí nedočká, což malinko naštve (možná by pomohla stopáž třeba o 20 minut delší?), na druhou stranu to zachrání ta hutná závěrečná dvacetiminutovka. To slizké, hlavy ukusující, monstrum mělo něco do sebe, tady se tvůrci po stránce designu dost vyblbli. Takže nečekejte bůhvíjakou kinematografickou událost, ale spíše solidní žánrový příspěvek. 6/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bukurešti (Rumunsko), Clevelandu (Ohio, USA) a Londýně (Anglie). (SONY_)

Reklama

Reklama