Reklama

Reklama

Barbaque

  • USA Some Like It Rare
Trailer 1

Obsahy(1)

Je docela fajn mít malé řeznictví ve městě ve Francii (točilo se v Le Havru). Manželé Pascalovi jsou docela v pohodě, ale pak začne konkurence řetězců tlačit, militantní vegani prudí jak umějí, takže kšefty jdou od desíti k pěti a začíná to zlobit i mezi manželi. Sofie (Marina Foïs) místo sexu raději kouká na televizní seriály a jednoho dne naštvaný/nadržený Vincent (Fabrice Eboué) jistého obzvláště agresivního vegana praští a zabije, No jo, ale co teď? V černé komedii Fabrice Ebouého je řešení nasnadě. Naporcovat, vykostit a rozprodat. K čemu to ale povede – budou zákazníci nadšeni z nové nezvyklé chuti, nebo policie zjistí, co se vlastně stalo? (Peabody)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (31)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto absurdní a zvrhlá prasečina, která se vůbec nebere vážně a s neskutečnou lehkostí vystřeluje porážení lidí jako dobytka až ad absurdum. Nesnáším přesně všechny tyhle veganský dementy, co vám ty svoje sračky cpou až s fanatickým přesvědčením. Všechny ty karikatury znám osobně, jeden vedle druhého, dement vedle dementa a Eboué se rozhodl poukázat na to po svém. Dokonce i na mě je to občas až přílíš úchylné, ale je to neskutečná prdel. Při lovu sem místy opravdu prskal smíchy. Poprosil bych o podobnou komedii, kde se budou lovit youtubeři a instagramový modelky. Pří sledování jsem si často vzpomněl na De grønne slagtere od Jensena. Ale zatímco Jensen to bral celé až moc vážně a místy to bylo opravdu hodně zvrhlé a psycho, tam Eboué jasně střílí naprosto do parodie a ani na vteřinu se nesnaží z filmu dělat nic než ujetou komedii s neuvěřitelnou nadsázkou. Víc takových filmů, pls.80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je nažive? Keby jedol mäso, bol by odolnejší" :D Solídna, čierna komédia "vegániVSmäsoráčí" z francúzska s osobitým humorom, ktorý mne sadol ako riť na šerbeľ. Čo sa hororu týka, ide o odľahčenú formu, a i keď ide o násilí páchanom na ľuďoch, celé je to podané tak nejak, aby to vyslovene nebolelo :) .. každopádne, ani ho nie je veľa, pričom pointa spočíva v úplne niečom inom. Dalo sa .. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se vše odehrávalo v rovině řezníci vs. vegani, bylo to v pohodě. Alespoň po nějaký čas. Hláška následovala hlášku, došlo i na porcovací gore a při honu na vegany jsem se od srdce zasmál. Jenže i hlavní devíza filmu časem poněkud vyčichla a to především z důvodu nadužívanosti. A pak se ukázalo, že kromě navážení se do lidských býložravců film nic moc jiného nenabízí. Díky poměrně sporé minutáži to zase tolik nevyniklo, ale i tak bylo těch hlucých míst víc, než by bylo zdrávo. Každopádně i tak se jedná o záýbavnou jednohubku, byť s troškuz promrhaným potenciálem. 60% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná svěží komedie s originálním nápadem, kdy znuděný manželský pár začne nahánět vegany a vraždit je, aby následně prodávali jejich drahé maso ve svém řeznictví. Díky tomu se dočkáme kopy anti-veganských fórů, hlášek a absurdních situací, kdy se infiltrují do veganských kruhů, vybírají si správnou oběť a následně si ji uloví. Potěší sympatické výkony, neurážející celková kvalita filmu i kratší stopáž, naopak mě ale zamrzel "obyčejnější" konec. Ve výsledku jde ale o uspokojivý nový závan do žánru kanibal hororu řízlého s komedií. Dočkáme se i mírného gore, ale humor je v podstatě to, co nese celý film bez potíží až do finále. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Policista:  „Až ty grázly chytíme, naděláme z nich sekanou!" Není třeba, řeznictví se o ně postará samo. Černohumorná komedie pobaví, i když byla možná zamýšlena i jako společenská satira. Každopádně představa farmy na vegany, co je budete posílat na pastvu a dojit....je stejně zábavná jako jejich lov. Ostatně honu na vegany si divák užije požehnaně. Jeden by nevěřil, jak vtipná může být likvidace bližního. A když ji ještě prostřiháte s vhodně zvolenými záběry zvířat na lovu, pak je o zábavu postaráno. Pravda, film nejspíše ocení cynici, ale to už je věc druhá. Rozhovory o kanibalismu, bohatých, peprné výrazy a výborný výkon představitele Vincenta. A odhodlání někoho sejmout jistě není pro běžného člověka jednoduché. Zdejší obsah si totiž vymýšlí - Vincent nechtěně sejme prvního vegana autem, proto zabít dalšího není pro něj vůbec snadné. Držel jsem jim palce do poslední chvíle, ale asi málo. Jo a íránské vepřové není to samé co irácké, i když obě začínají na i. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno