Reklama

Reklama

Modrá až na kost

(seriál)

VOD (1)

Epizody(8)

Zavraždili jí otce a ona se chce pomstít. Obrátí se proto na mocného bosse podsvětí a pod jeho vedením se dá k policii. (Netflix)

Recenze (74)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Evidentně Korea dokáže vyplodil i něco jiného než Olihně a rakety žádného doletu. Ztracený kousek, kteří si stejně někdo našel a objevil docela dobrý kus. Jasně, to, kde je seriál silný jako v zajímavém doprovodu hudby nebo i tajemného příběhu se brzy ukáže být ne tak originální a repetitivní. Na konci se dočkáme i takových telenovela výsledků, i přesto však Korea se posouvá do celého světa, ale stále asi nabízí lepší materiál. I tak je to lepší střípek letošního roku. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tvůrčího hlediska naprostá seriálová pecka z jihokorejské produkce. Dynamická kamera naprosto ve všem, akční scény patřičně tvrdé a krvavé, spousta dramatu, napětí, odhodlání a zoufalství, ve kterých se našlo místo i na milostný koutek. Dále nějaké ty retrospektivy ledasco dovysvětlující a vůbec celkově výnosná explicita. Scénář ve vývoji děje, napěchovaný nejrůznějšími zvraty, je pevný jako skála a nenechá se jedinkrát odvést jinam ke zbytečnostem. Avšak vlivem nesčíslněkrát provařené dějové šablony je příběh předvídatelný až hamba a dá se s plnou odpovědností tvrdit, že filmový matador a fanoušek takovýchto filmový počinů bude vědět už v první části, jak se v detektivním žánru používá, který zahradník je vrah. To však neznamená, že se seriál nedá užít. Naopak. U akčních scén se takřka svou razantností ani nedýchá, ono napětí by se doslova dalo krájet a emoční scény dokážou po divácké stránce zasáhnout. A když se k tomu přidá výborný soundtrack, kdy hudební doprovod zcela trefně buduje atmosféru, je pro dokonalý divácký zážitek vskutku učiněno za dost. Po stránce herecké si chválu zaslouží všichni, ale i tak nelze neocenit hlavně výkon So-hee Han v hlavní roli, která tu po obsahové stránce dostala obrovský herecký rozsah. Tady je ukázkově vidět, jak má vypadat herectví se vším všudy. Ta holka prostě skutečně dokáže uvěřitelně zahrát všechno. Jihokorejský seriálový počin, který nelze nevidět. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší majstrovský kúsok zo spolupráce Netflixu a Kórejských diablov? Podľa toho, čo čakáte. Tentokrát sa nejedná o nič na zamyslenie ako Squid Game a dokonca aj tá Volavka, ktorej námet o mafiánskom krtkovi v radách polície, tento seriál trochu pripomína, je o niekoľko levelov dejovo komplexnejšia. Toto je jednoduchý priamočiary výplach na pobavenie typu Kobra 11. Len namiesto pravidelnej dávky karambolov sa tu v každom diely dočkáme aspoň jednej špičkovo natočenej bitky. Choreografia, kamera, brutalita je na filmovej úrovni. Postavy sú našťastie tiaž zaujímavé natoľko, aby som nemal chuť dialógovú omáčku pretáčať. Len je to celý čas strašne predvídateľné. Šokujúce odhalenie vraha snáď každému bystrejšiemu divákovi jasné od prvého dielu. Snáď len jeho motivácia ma trochu prekvapila. Nečakal som, že to bude doslovne vykrádačka Volavky. Najväčším sklamaním pre mňa bolo finále. Keď už to vyzeralo, že by mohli ísť tvorcovia proti prúdu a hlavná antihrdinka by sa mohla netradične poučiť a vyhnúť sa pomste, tak bum, tvorcovia sa vytiahli s ďalším dôvodom prečo ju poslať do finálnej megabitky, aby sa naplnili kvóty seriálu na akciu. V očiach niekoho to môže vyznieť ako odvážne riešenie, ale mne to pripadalo zbabelé. Ale celkovo to je na Kórejské  pomery nadpriemerný seriál bez hluchých miest, zaujímavými postavami a s bezchybnou technickou stránkou. Proste výplach na jedno pozretie typu City of Violence. 6,5/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostý emocionální a akční nářez. Výtečný příběh, promyšlený scénář, neskutečně brutální akce a úžasná hlavní představitelka. Strašně mě sralo, jak ta holka musí trpět. Oceňuju úžasný soundtrack a dech beroucí stylizaci. Kdyby mi někdo řekl, že dva nejlepší seriály za posledních 10 let vzniknou v Jižní Koreji, vytlemil bych se mu do xichtu. Já tu holku miluju. 100%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

EDIT po 2. zhlédnutí: Tak musím uznat, že při druhé projekci musím jít s hodnocením výše. Tohle musíte zažít. Jeden z nejlepších možných kinematografických počinů NF tvorby. Možná absolutně ten nejlepší. Od herců, naprosto dokonalé a do posledního detailu promyšlené zápletky, nadpozemské hudby až po perfektně nasnímanou akci...Tohle vás vyždíme. Jakože absolutně. Korejci se překonali. Za mě 9,5/10......PŮVODNÍ RECENZE: Tak Korejci v roce 2021 fakticky porazili na plné čáře veškerou seriálovou konkurenci, co se týče streamovací platformy Netflix (uvidíme, jak to změní Zaklínač s Narcos). Už ze Squid Game se stal mezinárodní hit (a to bezpochyby právem!). No a projekt My Name se též v mých očích povedl na jedničku. Náměty o pomstě mi v posledních letech přicházejí čím dál tím více ohranější, ale My Name se v tomto ohledu snažilo překvapovat. Určitě souhlasím s těmi pár komentáři, kteří celou tuto kinematografickou událost přirovnávají k tomu nejlepšímu z filmů Volavka/Skrytá Identita. Ta samotná zápletka vám může na první pohled připadat strašně jednoduchá, ale ve svém jádře se jedná o podívanou promyšlenou do posledního detailu. Postavy vám přirostou k srdci, soundtrack se vám vryje do mozku tak hluboko, že vám bude v hlavě rezonovat ještě dlouhé hodiny po zhlédnutí. A k akčním sekvencím, zejména bitkám, po stránce choreografie ani nemám co vytknout (plusové body tomu přidává ta korejská brutalita :D). Mít to ještě lepší rozjezd, tak bych šel na plný počet, neboť ta finální katarze je bezchybná. Velice silné čtyři hvězdičky. 8,5/10 ()

Galerie (214)

Zajímavosti (2)

  • Ryul Jang kvůli své roli shodil 10 kg. (mikki089)
  • Hlavní čtveřice herců pro své akční scény trénovala 2 měsíce před zahájením natáčení, zatímco hlavní hrdinka Soo-hee Han začala trénovat 3 měsíce dopředu. (mikki089)

Reklama

Reklama