Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štamgasti hospody se po zavírací hodině sejdou, aby si zahráli plátýnko. Domluví se na desetníkových sázkách, ale s ubíhajícím časem sázky rostou. Do hospody se dobouchá Jonáš, který má slušně upito, a přidá se k nim. Neustále podepisuje směnky, protože prohrává, a nakonec vsadí celou hospodu. Hraje se na jednu kartu a Dušek má opravdový strach, že to s domácím "sekne". Zdráhá se sejmout kartu, a tak to Goliáš vezme za něho. Karty zamíchá a sejme tak, že Jonáš vyhraje vše zpět. Všichni si oddechnou a mají radost, že to tak dopadlo, ale Goliáš jim svůj podvůdek přizná. (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

Sethlans 

všechny recenze uživatele

"My jsme chtěli původně fetovat heroin, ale jak jste tak silně bušil, tak se Tomáš tak vylekal, že ho všechen sežral." ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda s názvem "Hazard" se poměrně zásadně odlišuje od zbytku. Tyranie Jonáše má tentokrát namále, může být poražen svojí slabostí k hazardním hrám. Neuvědoměle sází ve hře zvané "plátýnko", sázky zvyšuje a dokonce neváhá vedle pověstných kalhot dát v sázku i svoji hospodu. Příjemně houstnoucí atmosféra potemnělého lokálu, nemálo napětí a originální hlášky doprovází tenhle situační kus. Dokonce i herci jsou snesitelnější než v jiných epizodách, v nichž se dost sází na přeřvávání jeden druhého. Jen závěr mohl být správně krutý, s Jonášem neměli mít slitování, sice by zřejmě jeho účinkování v dalších epizodách bylo tímto ohroženo, načež bylo evidentní, že se tvůrci s touto zápornou a dobře vymyšlenou figurou nehodlají rozloučit, i tak ten závěr působil poměrně málo smysluplně. Mají jedinečnou možnost zbavit se takového bezcitného gaunera a neudělají to(?). Zakončení jednotlivých epizod tvůrcům moc nejde. I tak se rozhodně jedná o jedno z nejzajímavějších hospodských pojednání. 8/10 ()

Zajímavosti (3)

  • Ve 25. minutě jde slyšet, že mimo záběr něco zazvoní. Jindřich (Jiří Menzel) si toho jako jediný všimne a ohlédne se. (Duoscop)

Reklama

Reklama