Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Celý film je o třech stranách, které se v Sovětském svazu přetahují o získání licencí na Tetris. Rusáci jsou tam vyobrazení poněkud skanzenovitě. Není to úplně navážno, ale ani ne přímo řachanda, takže jsem nevěděl jestli se jich bát, nebo se jim smát. Navíc Taron Edgerton v hlavní roli mi na to nějak neseděl. Vůbec jsem mu nevěřil, že je to fotr od rodiny někde v Japonsku. Prostě je to celé tak nějak mezi, tak hodnotím stejně tak. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Tetris je výborným příběhem o fungování SSSR, Ruska a podobných totalitních zemí. Táhne hereckým výkonem Tarona Egertona, hravým art-stylem, kreativní režií, střihem a hravou tetrisem obohacenou hudbou. Ani nevím, kde je problém, proč tomu nedát plné hodnocení, ale asi to bude málo dořešených linek a málo prostoru. Upřímně nevím, tuhle recenzi píšu ve dvě ráno asi 14 hodin po tom, co jsem film viděl. Co vím je fakt, že tenhle film si zaslouží pozornost a nedivil bych se, kdyby skončil v mé topce na konci roku. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Režisér Jon S. Baird našiel ďalšiu zaujímavú historku z histórie ale zase ju dvakrát vydarene nepodal. Prvá polovica filmu, v ktorej sa má budovať hierarchia a charaktery všetkých tých žralokov, ktorí predávajú licencie na videohry, je dosť nudná a ani jedna z tých postáv mi neprirástla k srdcu natoľko, aby som jej fandil. Našťastie v druhej polovici filmu sú udalosti natoľko šialené a zábavné, že je to napínavé samo o sebe, bez ohľadu na to ako to dopadne. Samozrejme je to klasický Hollywood, takže všetky záporné postavy sú náležite potrestané a tých pár idiotov s dobrým srdcom dôjde k happyendu. Celkovo to je ok jednohubka o videohre, ktorú aj u nás začiatkom deväťdesiatok hrali všetci. Od detí po rodičov. V tom mal hlavný hrdina svätú pravdu. 6/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi by som nikdy nepovedal, že o tak banálnej veci akou je videohra môže vzniknúť tak výborný film. Bavilo ma to od úvodu až po koniec, fakt skvelá a nápaditá réžia, po technickej stránke ťažko nájsť nejakú nudnú pasáž. Každá scéna je chytľavá, či už plná nápadov alebo skvelých dialógov, so skvelými hercami. Scény z Ruska sú výborné a napínavé a možno zistíte, že sa za 30 rokov toho v Rusku zas tak veľa nezmenilo. V jednej scéne dvojica ruských manželov skvele okomentovala rozpad ZSSR a príchod demokracie - "To je dobré alebo zlé?". O jednej videohre sa toho dozviete určite viac než potrebujete vedieť, ale práve scény z Ruska a obchodovanie s americkými namyslenými zbohatlíkmi robí tento film výnimočným. Ak máte vzťah k hrám určite neváhajte, ak máte radi filmy na tému príchod demokracie začiatkom 90-tych rokov , rovnako neváhajte. 80%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Za osmibitovou klasikou je zabava s krasnym vizualem a s hudebnim doprovodem pocitacovych her z 80. let, ktery ucinkuje zabavne. Taron Egerton je vynikajici. Uvidite obchodni smlouvy a etiku obchodovanu, licence, korporatni spionaz, smlouvy,  podezirani, kapitalismus versus socialismus, studena valka, podezirani... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • V čase 01:50:00 slyšíme skladbu „Opportunities (Let's Make Lots of Money)“ od brtské kapely Pet Shop Boys, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Please“. (Trajektt)
  • V japonské centrále Nintenda Henk (Taron Egerton) použije výtah KONE, model MonoSpace. Řada MonoSpace byla představena až v roce 1996. (machonza)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama