Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Další z dětských/mládežnických nostalgických kultů. Znám dva lidi, kteří se díky této Shaolinské sérii dali na budhismus. Paradoxně ani jeden z nich nedělá kung-fu. Půlka filmu (začátek a konec) je naprostá klasika o ublížení a haně (začátek – ovšem plný nechutných vlasteneckých žvástů) a pomstě (konec). Co film povyšuje nad ten klasický průměr je střední část odehrávající se v klášteře. To je parádička. 3,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre klasicke kung-fu o prikori, treningu a pomste. Ale podane trochu epickejsie. Aj ked hlavnemu hrdinovi zabiju otca, tak zli Chingovia terorizuju cely Kanton, takze hlavnemu hrdinovi nestaci zabit len jedneho parchanta, ale musi pomôct celemu odboju. Ale to trochu predbiehame. Jadro filmu tvori trening v Shaolinskom klastore. Da sa povedat, ze jednotlive komnaty su dokonca hlavnym tahakom. Lau Kar Leung vymyslel kopu rozmanitych spôsobov treningu, ktore neskôr hlavny hrdina San Te vyuzije aj v boji. Napriek ich rozmanitosti predsalen tych disciplin je prilis a skoda, ze v klastore San Te nemal poriadnu interakciu aj s nejakymi dalsimi postavami. Lee Hoi San ako mnich, ktoremu San Te nie je po chuti ma prilis malo priestoru. Nakoniec ma najviac bavila posledna tretina v ktorej je San Te uz vyzrety clovek, ktory kona spravodlivost a postupne ziskava dalsich stupencov. Trochu rozporuplne na mna pôsobi uroven bitiek. Na slavny kung-fu film ich tu zase tak vela nie je. Ovela castejsie sa trenuje. Ale to mi az tak nevadi. Az na poslednych par celkom dynamickych subojov je väcsina strasne pomala. Aj na dobu vzniku. Co prave dokazuju aj bitky v zavere. Toto si mal Lau Kar Leung lepsie osefovat. Ale potesi aspon choreografia, ktora je rôznoroda a ponuka mnoho zaujmavych kombinacii. Ale necakajte ziadne pôsobive kaskaderske kusky, alebo bolestive kontaktne chvaty. Pre fanusika sucasnych MA filmov to uz asi nie je. Po rokoch som si zato vychutnal mnoho znamych xichtov ci uz vo väcsich alebo len parsekundovych ulohach. Vysledkom je klasika, ktoru som zboznoval v detstve a stale ma bavi. Treba ale brat velky ohlad na dobu vzniku tohto filmu. 8/10. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady toto je taková klasika už od dob VHS-kopií "za bolševika", kdy to byl jeden z nejznámějších kung-fu filmů a v té době i dost oblíben. Tenkrát jako malýmu klukovi se mi to hodně líbilo. Dnes už se na to dívám jinak. První čáct filmu, než vůbec hlavní postava začne trénovat je něco příšerného a trvá to hrozně dlouho. Nic se tam děje, přiblblý kecy, zbytečně zabitá stopáž filmu. Tréning ... no ať si to bere každej jak chce, ale pobíhání po vodě a nosení věder s vodou mne dnes už nenadchne, jakmile se ale dojde konečně z "vyspělejším" komnatám, film KONEČNĚ nabírá efektní grády, aby skončil v naprosto špičkovém nářezovém finále, které se mi fakt hodně líbilo. Finále je bomba, o tom žádná, ale že to zabírá 1/4 filmu, to je fakt málo. Jinak se mi taky velice líbil vývoj postavy, na konci jde z mnicha fakt respekt a je to prostě kung-fu stroj, fakt umí, plus choreografie soubojů exkluzivní. Jenže dopracovat se k tomu po hodině, která mne prostě nudí ... nehledě na stáří filmu, to mi prostě nedává jinou možnost, než dát své klasické 3*, stejně jako drtivé většině těchto žánrově podobných filmů ... Obecně si myslím, že je to trochu přeceňovaný film, ale na druhou stranu v rámci továrny na "kung-fu flicky" SHAW SCOPE jeden z nejlepších ... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

len málo filmov na vás dokáže zapôsobiť tak, že si ich hneď po skončení chcete pozrieť ešte raz. v mladosti to v mojom prípade spôsobil film (dnes to tak už nie je, ale i tak si ho stále rád pozriem), ktorý je podľa mňa najlepší zo série so slovom shaolin v názve a to 36 komnat shaolinu. dej nie je príliš komplikovaný, ale čo ma vždy uchvacovalo a čo na tomto filme milujem sú rôzne skúšky, ktorými hrdina yu-te bude musieť prejsť, aby sa mohol stať plnohodnotným sholinským bojovníkom. je to staré, je to jednoduché, ale je to film na ktorý sa len tak nezabúda (a tiež inšpirácia pre rôzne chmaty, ktoré sa dajú otestovať na mladších súrodencoch:-)) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jo, tomuhle se dá skutečně vytknout jen máloco. Skvělá choreografie, které se prostě nedá nic moc vytknout. Tohle je nářez, který neustále jede. No a pak je tu samozřejmě skvělý nápad s procházením jednotlivých konat Šaolinu. Popravdě mě víc zajímala ta pasáž učení než celková pomsta, která mi možná přišla malinko nudnější, jako kdyby vrchol byl právě v chrámu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama