Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

mortak 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět film, kde se trénink neodbývá tříminutovou střihovou sekvencí naroubovanou na jásavý pop, a kde je vidět bolest i jak dlouho ta cesta trvá. Bohužel jsou shaolinské komnaty obklopeny otřepaným příběhem o pomstě, který jde proti duchu výcviku. Jak krvavá cesta pomsty pro školu bojových umění končí, ukázal Bruce Lee ve filmu Pěst plná hněvu. A ještě k tomu Lee ve svém skutečném životě zemřel na to živelné mlácení do hlavy. Ovšem ta hodina shaolinského výcviku stojí za vidění a měli by se jí inspirovat všichni ti školští reformátoři, co chtějí proměnit výuku v jednu velikou zábavu. Bez bolesti a potu to nejde. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na šaolinský trénink "hlaviček" s pytli plnými písku říkal v dnešní době neurolog, potažmo chiropraktik, ale po jeho absolvování by se před Liu Yu-tem posral strachy i Tomáš Řepka :o) Jinak nutno říct, že bez toho stěžejního tréninku by se tenhle film stal jednou z mnoha zapomenutelných kung-fu mlátiček, ale právě těch 40 minut zábavného a nápaditého drilu z něj dělá žánrový pamlsek. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Naprostá řežba! Určitě vrchol produkce studia Shaw bros. Vypadá to na nudu ale to pouze do doby než se děj přesune do Shaolinského chrámu kde začíná nejlepší výcvik jaký jsem měl zatím v kung - fu filmech možnost shlédnout. Ke konci už malinko ztrácí film na tempu ale vše skončí akorát a zachová v divákovy velmi kladné pocity. Musím vyzdvihnout choreografii a nápaditost soubojů které se povedly na výbornou. Skvělá zábava a určitě povinnost pro všechny kung-fu fandy. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na filmy, jejichž obrazy jsou pevně zafixovány v dětské hlavě a jsou spojeny s určitými pozitivními vzpomínkami by se po pětadvaceti letech asi nemělo koukat... Kolik jen úderů schytal ten starý ořešák u babičky na zahradě vedle hromady poskládaného starého dřevěného oplocení, které v dětské představivosti byl klášterem Šaolin...? A to zásluhou především tohoto filmu. Ten posun ve vnímání filmového díla je neuvěřitelný: To, co jsme tenkrát viděli jako fascinující souboj dobra a zla - nám tehdy novými - zvláštními bojovými prostředky, dnes vidím jako směšnost s příšernými herci předvádějícími dobře nacvičenou gymnastiku a potřísněnými krví nepřirozené barvy. Přesto jsem v té legendární výcvikové části určité stopy působivosti našel i po těch letech a moji nejoblíbenější scénu, kdy hladový San Te hledá v jídelně zbytky rýže poté, co po zpackaném přeskoku vodního příkopu přišel pozdě na večeři, jsem si užil s patřičnou dávkou nostalgie. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Začátek slouží jako test pro diváky,nakolik se dokáží na Komnaty naladit.Navnazuje na naprosto tuctový příběh pomsty,navíc způsobem ne úplně atraktivním,kdy jsem dlouhou dobu pátral mezi jednotlivými postavami a nevěděl,komu vlastně fandit.Jakmile se ale hlavní hrdina dostal do kláštera a postupně začal objevovat umění kung fu,pochopil jsem,v čem spočívá kult filmu.Skvělá choreografie,originální rozčlenění komnat a hlavně vývoj,kterým projde hlavní hrdina,tyhle faktory povyšují film vysoko nad průměr a přestože se ze mě asi žádný extra fanda kung fu filmů nestane,tohle byla velmi příjemná zkušenost s výbornou závěrečnou konfrontací,která za těch třicet let skoro nezestárla. 80 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Prvé české znenie z roku 1991 (voiceover, nie dabing) bolo nahrané pôvodne cez nemecký dabing s nemeckými titulkami, nie na pôvodné znenie v čínštine a účinkovalo v ňom iba pár dabérov, ktorí dabovali hneď viacero postáv naraz. Prvého českého dabingu sa dočkal až po digitalizácii v roku 2004. (Piri)
  • V Česko-Slovensku bol film prvýkrát distribuovaný na VHS v skrátenej verzii (cca 82 min), ktorá neobsahovala scénu v 1. komnate, zábery so symbolom svastiky a ani niektoré ďalšie scény. (Piri)

Reklama

Reklama