Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 2

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (290)

castor 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan jednou za čas napne síly, aby dal vzpomenout na to, že byl kdysi sakra obletovaným a sakra respektovaným tvůrcem. A ač je pro řadu diváků v posledních letech spíš sprostým slovem, pořád dokáže strhnout – třeba s Rozpolceným nebo s nízkorozpočtovým The Visit, ve kterém dovedl found footage koncept téměř k dokonalosti. Jeho nejnovější kus je zase o nápadu. Stejně jako o atmosféře, o nejistotě, o tom, co má přijít. Homosexuální pár, jejich adoptovaná dcerka a relax u jezera. Do chaty odříznuté od civilizace se ovšem hodlají dostat čtyři „ozbrojení“ podivíni v čele s klidným obrýlovaným obrem Davem Bautistou. Jsou přátelští, ale zároveň děsiví. A hlavně mají ulítlou prosbu: jeden člen rodiny se má dobrovolně přihlásit o to, že zemře rukou zbývajících dvou, a zabrání tak konci světa. Jenže zatímco první půlhodinka je fajn (ač je to tentokrát i vizuálně mdlé), zbytek se mění v prázdný dialogový průměr, kterému navíc chybí nějaká pointa. Na poplácání po rameni to tentokrát není, ale stejně mě bude zase za nějaký ten pátek zajímat, s čím dalším Shyamalan přišel. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako člověk, který na poslední dva hojně kritizované Shyamalanovy filmy nijak nenadával, musím říct, že s Knock at the Cabin mě M. Night poměrně nasral. Zatímco Glass a Old byly sice v lecčems děravé a nepřesvědčivé, jejich koncepty mi přišly zajímavé a podnětné. Koncept Knock at the Cabin je oproti tomu úplně debilní. Asi by mě dost bavil uvěřitelně zpracovaný film s námětem, jak se lidé snaží přesvědčit jiné lidi o úplné kravině, a jak jsou tito lidé za určitých podmínek ochotní kravinám uvěřit, ale problém je, že Knock at the Cabin bych ve výsledku NEpopsal jako film s tímto námětem. A to proto, že na mě finále - evidentně narozdíl od některých jiných diváků - nepůsobí nejednoznačně. Působí na mě zcela jednoznačně, zcela jednoznačně idiotsky. PS: Ten film nemá typický shyamalanovský twist, anebo twist spočívá v tom, že ti čtyři pošuci jsou ***** ****** **********? Tak u toho jsem se fakt zasmál :D ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nečtěte spoileroidní komentáře a vrhněte se na to!! Knock at the Cabin od vyhlášeného hororového spisovatele (předloha) se sice zdaleka nemůže opřít o podobné herecké kvality, jaké měl obdobně koncipovaný, dnes už téměř kultovní snímek (název neprozradím) s náboženskou tematikou, ale je zatraceně mrazivý, podmanivý, a s dokonalým finále. Divák jako na jehlách hodinu a půl čeká, kde je pravda. Pro fanoušky Akt X, Darabontovy mlhy a Pozemšťana povinnost! [SkyShowtime] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekaný překvápko ! Od tohoto režiséra, se neočekává nějaké Gore a litry krve (a ani zde nejsou záběry na usekané hlavy), ale do toho jsem právě šel, že po delší době, uvidím trošku zase něco jiného. No a po skončení filmu, jsem velice spokojený. Jasný a přímočarý tah na branku, už od samého začátku, bez zbytečného twistu v závěru. Žádné přiteplené líbačky, zde nejsou, takže mi ta dvojice nijak nevadila, dost netradiční Bautista celkem potěšil, televizní záběry katastrof, byly hezky děsivé (Tsunami top) a ve finále u mě zafungovaly i lehce emoce. Slušný film, líbilo se mi to. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Proti konceptu vlastně vůbec nic nemám. V zásadě se jedná o konverzačku, ve které se parta zdánlivých magorů snaží vysvětlit dvěma gayům a jejich dceři, že pokud nepodstoupí oběť, všechno půjde do kopru. Okamžitě se mi vybavil můj oblíbený Pozemšťan, ale tomu Shyamalan nesahá ani po kotníky. Přesvědčovací schopnosti čtveřice útočníků stojí za starou bačkoru a ochota sebeobětování v očích napadených jen potvrzuje, že se jedná o pošuky. Ani další berlička v podobě televizních zpráv nepůsobí tak, aby divák uvěřil. A tak se to všechno plus mínu omezuje na rovinu, kdy Bautista a spol. opakují, že měli apokalyptické vize a jejich cíle je posílají do hajzlu. Co bych vypíchnul je překvapivě solidní Bautistův výkon, ale jinak je to další těžké zkalamání, které Shyamalana provází až příliš často. 30% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Na premiére v niektorých kinách boli diváci pri vstupe vyzvaní, aby sa vzdali niečoho, na čom im záležalo, počas celého trvania filmu, výmenou za darček na konci. Ak ste sa rozhodli pre áno, váš smartfón bol zabalený a zapečatený. Odovzdaním ešte zapečatenej obálky pri východe ste získali peknú cenu. Iniciatíva obsahovala nápis "ROZHODNI SA. Počas trvania filmu by ste sa vzdali jednej z vecí, na ktorej vám najviac záleží. Dokážte to, vaša obeť môže byť odmenená." (molcan2)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama