Reklama

Reklama

Zpátky do divočiny

  • Austrálie Back to the Outback (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Na první pohled z nich jde sice strach, ale ve skutečnosti mají srdce ze zlata. Právě utekli ze zajetí a hledají domov. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (37)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hadice, molochyně (nevím jak se píše samička od molocha tak to zkusím takhle), škorpion a pavouk utíkají ze zoo do divočiny a po cestě přiberou teplou a metrosexuální koalu .    Snaží se je chytit chlápek ze zoo s jeho synem a to je celý film.  Bohužel je to krátké a chybí tomu humor i hlášky. jedna z mála je vtipných je koleso hovínek se roztočilo.  80 procent ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně divně koncipované. Už jenom to, že Australané udělají animák, ve kterém jsou v hlavní roli roztomilá hodná smrtelně jedovatá zvířata je hrozně divné, kór když u nich zakazují takové pohádky, ve kterých je tenhle typ zvířat představován jako nijak nebezpečný. A tady kromě té koaly Hezounka (který se k nim stejně připojí omylem a brát je jako přátele/rodinu je začne brát až o dost později) jsou smrtelně jedovatí a nebezpeční všichni a přitom jsou uděláni co nejvíc roztomile, u některých postav až moc (Nigel). I ta jejich cesta ze zoo do divočiny obsahuje podivně vedená místa - třeba to s motorkáři do toho moc nepasovalo, působilo to spíš přehnaně a ta pomsta hovniválů s krátkým prolomením čtvrté stěny je taky dost diskutabilní. Ale když pominu tohle, žáby a přehršel fekálního humoru (kterého tam sice celkově nebylo tolik, ale v jedné části je ho skutečně požehnaně, takže to na částečně pokažení mých dojmů postačilo), tak je to celkem fajn a přiznávám, že v některých místech jsem se u toho i celkem bavil. A líbilo se mi na tom i to, že to není černobílé a jak ze zvířat, tak z lidí se to nesnaží dělat jen kladné nebo jen záporné bytosti. V tomhle je to vyspělejší než drtivá většina českých filmů, minimálně :D Btw, nejlepší postava je bezkonkurenčně Frank. Toho jsem si zamiloval hned jak se tam objevil. 3* ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie tri hviezdy, bolo to síce prepchané vecmi, ktoré sme už niekde videli a bolo to neskutočne nerealistické (jasné, viem, je to rozprávka, ale predsa, dobre to trafil užívateľ Trajektt), ale bolo to slušne animované, malo to spád, akciu, občas aj dobré pesničky, takže lepšie tri hviezdy určite. Dcérke sa to páčilo, ja som pri tom zaspal, ale pozrel som si to kvôli hodnoteniu neskôr, takže fajn. ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

[spoilery] V animáku pôvodom z Austrálie, o jedovatých austrálskych zvieratách, by som očakával, že sa tu bude dávať dôraz na ich ochranu, a na ochranu jedinečnej austrálskej prírody. Preto som ostal v šoku, keď hlavní hrdinovia vypustili z klietky invázne druhy, konkrétne zamilovaný pár ropúch obrovských, pod zámienkou „V klietke nemôže byť nikto šťastný“. A teraz v tom, prosím, nehľadajte rasizmus / xenofóbiu / whatever, ide mi len o ochranu prírody. Každý rok dáva Austrália nemalé financie na zastavenie šírenia, či odchyt inváznych druhov, či už ide o králiky, líšky alebo práve ropuchy. Ropuchy sú škodlivé v tom, že čokoľvek, čo ich ochutná, uhynie (ich pokožka je kokteil toxínov), čím dochádza k vymieraniu pôvodných austrálskych predátorov. Zo záverečnej scény, kde naši hrdinovia zažívajú kopec srandy s obrovským potomstvom vypustených ropúch, bude naozastný milovník austrálskej fauny akurát krútiť hlavou. A z nechutného francuzáka zamilovaných ropúch (samec a samica keby niečo) mi bolo doslova na vracanie. Teraz k postavám. Hlavná štvorica had + škorpión + jašterica + pavúk je síce v pohode, no animáku to nepomôže. K našej štvorici na nechcene pridá koala. Ten disponuje snáď všetkými negatívnymi vlastnosťami, aké môže človek mať, a sú dohnané do takého extrému, že by ste tú koalu pri prvej príležitosti poslali na onen svet. Dokonca ani jeden z našich hrdinov to nevydrží, no nemá to fatálne následky. Gratulujem, po Rey zo sequelu SW najviac nesympatická postava, na akú som vo filmovom svete narazil. To, že časom zmení charakter, môj názor nezmení. Samotný príbeh začína tím, že sú naše zvieratká prezentované v ZOO Sydney ako monštrá, beštie, netvory, proste bulvár. To dostane našu hadiu hrdinku do depresie, a tak sa rozhodnú utiecť. A potom je to už len presun od bodu A do bodu B, tam im niekto pomôže / poradí, potom presun do bodu C atď., pričom ich prenasleduje chovateľ jedovatých tvorov zo ZOO. Zaujala ma reakcia ľudí na prítomnosť jedovatých tvorov, ktorá bola absolútne neprirodzená. Miesto úteku s krikom na našich hrdinov nebojácne útočia kabelkami, kusmi dreva, kabátmi, ... Ďalej si tvorcovia neodpustili fekálie, síce len jedna scéna, no absolútne nechutná. Záverečné odhalenie, že im celú dobu mimo záber pomáhala pani krokodílová zo ZOO (mená si nepamätám) pôsobí vzhľadom na to, čo som videl, absolútne nedôveryhodne. Na záver, ak ste milovníkom austrálskej fauny, tento film si rozhodne nepúšťajte. Zatiaľ čo Pripojení ma bavili, tak z tohto som bol znechutený. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Roztomilá jízda pro nejmenší, kteří BttO ocení určitě nejvíce. Jde o milou, roztomilou a akcí nabušenou bláznovinu. Takový australský Madagaskar, který díky střímné stopáži nezačal nudit. Cením i animovanou verzi národního pokladu, Stevea Irwina, kterým se hlavní "padouch" inspiroval. Hlavní dvojice skládající se z Taipanky a Hezounka je fajn a jejich společné scény někdy dokonce i baví. Film jako takový se pohybuje jen lehce nad průměrem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Postava Chaze Hunta (Eric Bana) je z velké části vzhledem i profesním zaměřením inspirována známým australským lovcem krokodýlů Stevem Irwinem. Ten se zde ve své animované verzi dokonce objeví. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama