Reklama

Reklama

Teorie létání

Obsahy(1)

Richard se pokouší létat a co víc, zkouší to pořád dokola. Tentokrát se o to pokouší ze střechy banky, ve které pracuje jeho utrápená přítelkyně Julie, která ho však v důsledku jeho dalšího létacího pokusu opouští. Na pokraji psychického zhroucení tak Richard prchá do izolovaného místa kdesi ve Walesu, kde končí s trestem 120 hodin veřejných prací jako následek za jeho létající pokusy. V rámci odpracovávání trestu musí bavit a starat se o 25ti letou Jane, která trpí formou nevyléčitelné choroby pohybového ústrojí, ale která má zároveň zcela jedinečný smysl pro humor. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Nevšední filmový zážitek prodchnutý posmutnělou atmosférou. Nevím, co se mnohým komentujícím nezdálo na výkonu Heleny Bonham Carter, ale podle mého skromného názoru zahrála naprosto famózně. I když je příběh poměrně snadno předvídatelný, díky notné dávce cynismu a opravdovosti nemůžu říct, že bych se nebavil. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž není sám o sobě ničím novým. To až tvůrci mu dali tak trošku jiný směr, a to se u mě moc nevyplatilo. Celý ten příběh jednoho netradičního páru mi nějak nesedl, bylo to spíš takové křečovité než přirozené. Vše zachraňoval báječný Kenneth Branagh, jenž svým homelesáckým charismatem vytáhl každou scénu ve film, ve které se objevil. Ostatní byli taky dobří, zejména představitelka hlavní role. FIilmy, jenž mají za téma vzpření se společnosti, svobodu či lásku (at až klasickou nebo podivnou) mě vždycky přitahovaly, ovšem tento snímek mé srdce nijak zvlášť nerozbušil, i když scéna s Bankou je opravdu skvostná. Greengrasův masterpiece hledejte v jeho pozdější tvorbě. ()

Reklama

willow666 

všechny recenze uživatele

Milé, citlivé, originální... Moc se mi líbilo, jakým způsobem je ztvárněna Jane, její občas až cynické průpovídky a také bych řekla, že film je celkově natočen hodně poutavě. Greengrass pojal tuhle "romantickou komedii" svým jedinečným způsobem a výsledkem je, že lítost cítí divák až jako poslední. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príjemný príbeh o dvoch nezaraditeľných ľudoch. Sú rozdielni a predsa sú si podobní tým, že sú "iní" i keď majú rovnaké túžby a sny ako všetci ostatní. Mám rada ľudí, ktorí dokážu ísť za hranice reality. V inom príbehu by možno dosiahli to o čom snívali a na svete mohlo byť o jedného vynálezcu a jednu romantičku viac. A práve to im závidím - že veria aj tomu, čo mi nie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viem, že z mojej pozície nemôžem. Ale to neznamená, že nechcem.“ Kúzelný, citlivý, vtipný a troška pikantný film o ťažkých veciach. Divák spozná úprimné filmy na kilometre ďaleko a tento je okrem vynikajúceho scenára podporený skvelým výkonom Heleny Bonham Carter a o nič menej slabšieho Kennetha Branagha. Spolu vytvorili pár nielen na filmovom plátne (Frankenstein), ale i v súkromí (aspoň na nejaký čas). To všetko v réžii dnes takého adrenalínového hitmakera Paula Greengrassa (Bournov mýtus, Let číslo 93). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Paul Greengrass získal cenu Crystal Star udělenou Bruselským mezinárodním filmovým festivalem v kategorii nejlepší Evropská režie. (Terva)
  • Helena Bonham Carter soutěžila o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší výkon ve filmu. (Terva)

Reklama

Reklama