Reklama

Reklama

Studio 666

  • USA Studio 666 (více)
Trailer 1

Kvůli nahrávání dlouho očekávaného desátého alba se legendární Foo Fighters stěhují do tajemného sídla na okraji Los Angeles. Brzy se však ukáže, že v obrovském domě straší. Když frontmana Dava Grohla posednou krvežíznivé nadpřirozené síly, visí na vlásku nejen vydání nové desky, ale i životy ostatních členů kapely. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ďábel vládne rokenrolu. Dave Grohl se ubytoval se svojí rockovou partou Foo Fighters v nechvalně proslulé prokleté vile v rámci nahrávání jejich nejočekávanějšího alba s pořadovým číslem deset. V devadesátých letech se do téhož nahrávacího studia uchýlila rocková kapela, jejíhož frontmana posedl pekelný démon, a kapela svoje album tak nikdy nedokončila. Hudební partu totiž zdevastoval jejich kapelník. A podobný devastační osud čeká i slavné Foo Fighters. A slavná kapela navíc zažívá zásadní tvůrčí krizi. Grohl zřejmě není prvním hudebníkem, a určitě ani posledním, který měl ambici vlézt do filmu, sepsat k němu námět a nějakým způsobem propagovat svoje vlastní hudební těleso. A i když má své herecké rezervy, jeho verva i osobnostní aura zafungovala a film si pilně plní svůj hororový odznak zdatnosti. Gore, ač se dostaví o něco později, je brutálně vyvedené, příběh sice nepůsobí nikterak mimořádně objevně, ovšem je podán svěžím způsobem. A k zajímavému diváckému zážitku také přispívá fakt, že ve fiktivním hororovém příběhu vidíme úřadovat žijící členy skutečně existující kapely, i když jeden z nich už nežije (bubeník Taylor Hawkins). Film trochu koketuje i s komedií, hlavně v první fázi jsou k vidění dramaturgicky nesourodé sekvence (Grohlovi se zjeví Lionel Richie, v démonických procesech má svoje tlapičky i mýval). Nevyrovnané pasáže se postupně začnou zacelovat, dostaví se brutální i originální vraždění (zabití činelem), Grohl začne být těžce maniakální, objeví se démoni, vnadná sousedka, pekelná kniha a jeden hororový atribut střídá druhý. K režijní realizaci se angažoval BJ McDonnell, co má brakové záležitosti v šourku. A jelikož má hlavně nemalé zkušenosti s tvorbou hudebních videoklipů, je vizuální stránka z řádu těch kvalitních. A nutno podotknout, že jedním ze dvou scenáristů je Jeff Buhler, specialista na hororový žánr. Grohl se svým hororovým výtvorem u mě v pohodě uspěl. 8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Taká hororová hlúpotka bez hlbšej myšlienky pre nenáročného diváka. V podstate by sa dalo povedať, že jedine v čom sa líši od iných, absolútne totožných filmov s rovnakým zámerom, je fakt, že ide o “nejakú” kapelu v prekliatom dome, miesto “nejakej” rodinky, ktorá dúfa v nový životný reštart. Samotné triky sú obstojné, lepšie striedajú slabšie a naopak, pričom z môjho pohľadu sa snaha rozhodne uprieť nedá. “Studio 666” je proste nič extra prinášajúca jednohubka, ktorá občas pobaví, občas prekvapí pekným, hororovým momentom, len netreba mať predsudky len preto, že som fanúšik Kazíka či Bílej. Každopádne, scéna v posteli?? TOP :D a už len z tohto dôvodu nemôžem nižšie .. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Úplně OK komedie-horror-slasher záležitost, která je samozřejmě na vázána na Grohla a FF, takže vztah k nim má určitě vliv na divácký prožitek. Nejsem fanoušek, ale nemám s FF žádný problém a z různých talk shows mi Grohl přijde fajn. A tady mě bavil. Funguje to hesky, klasické schéma démonického slasheru, do toho poměrně solidní komické narážky a líbí se mi, že se film zastavuje těsně před hranicí parodie. Za mě hodně zábavná oddechovka na úrovni American Horror Story s notnou dávkou humoru a Grohlova "herectví" (showmanství, spíše). ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

objektivní **, plus jedna * fanouškovská Ano, je to brak a kravina, ale vtipná a roztomilá a já jsem se bavila. Jiná otázka je, jestli bych se bavila stejně, i kdybych nebyla fanoušek FF... ale naštěstí jsem. Tahle blbůstka mi ze všeho nejvíc svou atmosférou a gore efektama připomíná staré dobré béčkoidní (rádoby) horory z osmdesátek a to mě bavilo, stejně tak jako Dave Grohl a zbytek kapely (RIP Taylor Hawkins). Já jsem spoko! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jasně, mohlo být klidně o půlku kratší (max taková hoďka by tomu slušela fakt hodně), ale i tak se kluci z FF celkem předvedli. Herecky (hlavně) Grohl super, příběh nic objevného - ale tak jsou to FF, nikdo snad nečekal nějaký sofistikovaný horror. Kdo je má rád, nebude nespokojený. Navíc ost je dost povedené. 6/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama