foto

Lionel Richie

  • nar. 20.7.1949 (71 let)
    Tuskegee, Alabama, USA

Biografie

Americký zpěvák, skladatel a herec Lionel Richie rodným jménem Lionel Brockman Richie Jr. se narodil 20. července 1949 v Tuskegee v Alabamě. Byl frontmanem kapely Commodores. Má adoptovanou dceru Nicole Richie.

V roce 1986 získal dvě Grammy Award ocenění. Společně s Michaelem Jacksonem zkomponoval píseň We Are the World, kterou nahrála skupina USA for Africa, která chtěla pomoct Africe. Lionel se obvykle objevuje v televizních pořadech s hudební tématikou.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2011 Kenny Rogers: The First 50 Years (TV film)
2004 Motown 45 (TV film)
2000 Song for Jill, A (TV film)
1996 Kazatelova žena
1977 Scott Joplin (TV film)

TV seriály

2020 Zelenáč (TV seriál)
The Overnight (S02E16)
2018 Americká manželka (TV seriál)
American Idol (S03E15)
2009 Misery Bear (TV seriál)
2007 Simpsonovi (TV seriál)
Rád létá, a ne, že ne (S19E01)
2003 Symphonic Show (TV seriál)
2001 Felicity (TV seriál)
Boooz (S04E05)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Dokumentární

2020 A&E Biography: Kenny Rogers (TV film)
2019 David Foster: Off the Record
Lionel Richie at Glastonbury (koncert)
The Black Godfather
2018 Quincy
2017 Elton John: The Nation's Favorite Song (TV film)
2014 Nathan East: For the Record
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2009 Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
2004 95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 2004 (koncert)
2003 100 Greatest Videos (TV film)
I Love the '70s (TV seriál)
2002 I Love the '80s (TV seriál)
2001 I Love 1980's (TV seriál)
Party in the Park 1998 (koncert)
2000 Diane Warren How Do I Live?
It's Only Rock 'n' Roll
On Tour with Tina (TV film)
Party in the Park 2000 (koncert)
1999 Pavarotti & Friends 99 for Guatemala and Kosovo (koncert)
1998 Motown 40: The Music Is Forever (TV film)
The Heaven and Earth Show (TV seriál)
Top Ten (TV seriál)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1991 S Madonnou v posteli
1986 Liberty Weekend (TV film)
1985 Live Aid (koncert)
We Are the World (koncert)
1983 Motown 25: Yesterday, Today, Forever (TV film)
1975 Arena (TV seriál)

Hudební videoklipy

2010 We Are The World 25 For Haiti (hudební videoklip)
1996 Lionel Richie: Don't Wanna Lose You (hudební videoklip)
1985 USA for Africa: We Are the World (hudební videoklip)

Video kompilace

2008 Luciano Pavarotti: Nejlepší duety (video kompilace)

Koncert

2015 Best of Glastonbury Festival 2015 (koncert)

Host

TV pořady

2019 The Kelly Clarkson Show (TV pořad)
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2012 Gottschalk Live (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
Piers Morgan Tonight (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 CBC News: The Hour (TV pořad)
Jeremy Vine Meets... (TV pořad)
Miss World 2004 (TV pořad)
Tavis Smiley (TV pořad)
The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
The Paul O'Grady Show (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
Zlatý holky (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Mornings with Kerri-Anne (TV pořad)
Staré... ale hity (TV pořad)
Top Gear 2010 (TV pořad)
V Graham Norton (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
Royal Variety Performance 2000, The (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
Richard Blackwood Show, The (TV pořad)
TV total (TV pořad)
The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
Vivement dimanche (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Les enfants de la guerre (TV pořad)
Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
Smap x Smap (TV pořad)
1993 Good Morning Australia (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Later... With Jools Holland (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1989 BingoLotto (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
1988 Inside Edition (TV pořad)
This Morning (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
The 58th Annual Academy Awards (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
Victoires de la musique (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)
Night of 100 Stars (TV pořad)
The 54th Annual Academy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1980 Lou Rawls Parade of Stars (TV pořad)
Solid Gold (TV pořad)
Verstehen Sie Spaß? (TV pořad)
1978 20/20 (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1972 The Midnight Special (TV pořad)
1971 Soul Train (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1951 Festival di Sanremo (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2019 Camila Cabello - Liar (hudební videoklip)
1985 USA for Africa: We Are the World (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky