Reklama

Reklama

Studio 666

  • USA Studio 666 (více)
Trailer 1

Kvůli nahrávání dlouho očekávaného desátého alba se legendární Foo Fighters stěhují do tajemného sídla na okraji Los Angeles. Brzy se však ukáže, že v obrovském domě straší. Když frontmana Dava Grohla posednou krvežíznivé nadpřirozené síly, visí na vlásku nejen vydání nové desky, ale i životy ostatních členů kapely. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (78)

campix 

všechny recenze uživatele

Je to brak. To bylo jasné už od prvních zmínek o filmu a také od prvních trailerů. Potěšujícím faktem může být, že to koukatelné opravdu je a spíše se jedná průměrnou žánrovku, kterou si Foo Fighters natočili tak nějak pro zábavu než vážně mířený filmařský pokus. Je vidět, že si to opravdu uživají a i když jsou to neherci, tak minimálně Dave s Taylorem nejsou úplná polena. To se na druhou stranu nedá říci o Patovi (to bylo šílený, co předváděl). Nicméně opravdu jsem to čekal daleko horší, takže u mě jakožto velkého fanouška FF vládne spokojenost. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hororový úlet hudební skupiny Foo Fighters mě poměrně bavil, i když pár věcí by se mu tedy vytknout dalo. Tvůrci si především mohli odpustit ty rádoby vtipné vsuvky, kdy sice chápu, že to chtěli zřejmě celé jen odlehčit, ale když už tedy něco takového chtěli udělat, tak to měli spáchat úplně jinou formou a ne teatrálníma vtípkama, v podobě pitvořících se herců, v čemž se tu vyloženě vyžíval frontmen skupiny a zde ústřední hrdina Dave Grohl, mě to fakt ale každopádně celý ten film jen znehodnocovalo. No a pak na mě nepůsobila dobře ani celá ta zápletka, která mi připadla vážně bez hlavy a paty, prostě to chtělo mnohem víc vypilovat, takhle to vážně moc nefungovalo, což se pak projevilo především v uplácaném závěru, kde to už drhlo skutečně už nepěkně. Jinak ale jako zmiňovaný úlet dobrý. Nevím tedy, jestli si Foo Fighters chtěli udělat tímto způsobem i reklamu, nebo se toho zúčastnili prostě jen pro radost, pro zábavu, či lásce k hororovému žánru, ale určitě musím minimálně hodně pochválit gore efekty, kterých je jednak dost a jednak jsou na opravdu vysoké úrovni, jsou i sakra krvavé a párkrát dokonce zabrousí až do splatterových vod, což mi vždycky udělá radost. Fajn byla i atmosféra filmu, kterou tedy též narušovali jen ty zmiňované ,,vtipné,, vsuvky a navíc těch zhruba sto minutek uběhne jako voda, což znamená, že se tu vyskytuje minimum hluchých míst. Herecky to pak kluci ze skupiny zvládají také až překvapivě dobře, i když je znát, že v tomto oboru nejsou úplně kovaní, hudebně mi to pak též sedlo, takže ve výsledku si nakonec říkám, proč ne, bavil jsem se, a to je asi v tomto případě to nejdůležitější. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Neskutočne slabo napísaný, vyhotovení a koniec koncom aj zahraný old school horor v modernejších šiat. (Možno prekvapím, ale keby to dostali chlapi zo Supernatural, tak by to kvalitatívne bolo úplne inde.) Najviac tento film ocenia len skalný fanúšikovia Davea Grohla a skupiny Foo Fighters. Najlepšie vo filme je tá nakomponovaná doom metal-based pesnička. Osobné hodnotenie: 53% (*)  ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ďábel vládne rokenrolu. Dave Grohl se ubytoval se svojí rockovou partou Foo Fighters v nechvalně proslulé prokleté vile v rámci nahrávání jejich nejočekávanějšího alba s pořadovým číslem deset. V devadesátých letech se do téhož nahrávacího studia uchýlila rocková kapela, jejíhož frontmana posedl pekelný démon, a kapela svoje album tak nikdy nedokončila. Hudební partu totiž zdevastoval jejich kapelník. A podobný devastační osud čeká i slavné Foo Fighters. A slavná kapela navíc zažívá zásadní tvůrčí krizi. Grohl zřejmě není prvním hudebníkem, a určitě ani posledním, který měl ambici vlézt do filmu, sepsat k němu námět a nějakým způsobem propagovat svoje vlastní hudební těleso. A i když má své herecké rezervy, jeho verva i osobnostní aura zafungovala a film si pilně plní svůj hororový odznak zdatnosti. Gore, ač se dostaví o něco později, je brutálně vyvedené, příběh sice nepůsobí nikterak mimořádně objevně, ovšem je podán svěžím způsobem. A k zajímavému diváckému zážitku také přispívá fakt, že ve fiktivním hororovém příběhu vidíme úřadovat žijící členy skutečně existující kapely, i když jeden z nich už nežije (bubeník Taylor Hawkins). Film trochu koketuje i s komedií, hlavně v první fázi jsou k vidění dramaturgicky nesourodé sekvence (Grohlovi se zjeví Lionel Richie, v démonických procesech má svoje tlapičky i mýval). Nevyrovnané pasáže se postupně začnou zacelovat, dostaví se brutální i originální vraždění (zabití činelem), Grohl začne být těžce maniakální, objeví se démoni, vnadná sousedka, pekelná kniha a jeden hororový atribut střídá druhý. K režijní realizaci se angažoval BJ McDonnell, co má brakové záležitosti v šourku. A jelikož má hlavně nemalé zkušenosti s tvorbou hudebních videoklipů, je vizuální stránka z řádu těch kvalitních. A nutno podotknout, že jedním ze dvou scenáristů je Jeff Buhler, specialista na hororový žánr. Grohl se svým hororovým výtvorem u mě v pohodě uspěl. 8/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pokud budete ve spravne nalade, bude pro vas tato hororova komedie zabava. Zvlaste pro fanousky Foo Fighters. Film je zavisly na tom, jestli ma divak smysl pro humor. Samotny pribeh trpi nedostatkem kreativity. Je hlucny, obcas hloupy, nekdy desivy. Muzikanti jsou dobra kapels a hrozni herci. Soucasti filmove historie se nestanou i kdyz je videt, ze se pri nataceni bavili. Cele je to natoceno s viditelnou laskou k zanru, ale preklapi se to do parodie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama