Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostný Luffy uvízne na lodi, která se potápí, a vyrazí hledat ztracený poklad pirátů. Nejdřív ale musí sehnat posádku, loď a taky mapu. (Netflix)

Zajímavosti (10)

  • Nami (Emily Rudd) má v první epizodě stejné oblečení, které měla její předloha v jednom z Odových raných návrhů. Tehdy měla mít ještě umělou ruku a velkou sekyru. (KaraMikesova)
  • Pan 7, na kterého Zoro (Makkenjú Arata) narazil na Sixisu, byl v manze poprvé zmíněn na Arabastě v kapitole 190, když Zoro vysvětloval Panu 1 a slečně Doublefinger, odkud zná Baroque Works. V příběhu se však nikdy neobjevil. Eiičiró Oda nakreslil jen jeho velice chabý náčrt v 36. svazku mangy. (KaraMikesova)
  • Když Zoro (Makkenjú Arata) na ostrově Sixis zapaluje svíčku, používá sirky s nápisem „Beast of Baldimore“ (Příšera z Baldimore). Tato značka odkazuje na svou mangu, konkrétně na dobu po dějovém oblouku Souostroví Sabaody, kdy Franky skončil na ostrově Karakuri, omylem tam sám sebe zapálil, a protože měl na sobě zrovna tygří kožich, mariňáci si ho spletli s ohnivou tygří příšerou. (KaraMikesova)
  • Na lupu, který Rudovlasovi piráti ukořistili, je logo mariňáků, obzvláště na bedínce, ve které je ovoce gomu gomu. O tom, že Shanks (Peter Gadiot) přepadl mariňáckou loď, se v kapitole 1017 mangy, která vyšla roku 2021, zmínil Who's-Who. (KaraMikesova)
  • Když je v epizodě představena Alvida (Ilia Isorelýs Paulino), jeden z pirátů, Heppoko (Rendani Mufamadi), před ní drží zrcadlo, což je ironie, protože podle tvůrce mangy Eiičiró Ody je tohle přesně jediná luxusní věc, kterou na své lodi nemá. (KaraMikesova)
  • Když Rogera (Michael Dorman) popraví, jedna utíkající divačka má na košili hvězdu, což je módní značka oděvní společnosti Criminal, kterou založila mluvící hvězdice Pappag, jež se později objevila i v předloze. (KaraMikesova)
  • Během Rogerovy (Michael Dorman) popravy je vidět zezadu Monkey D. Dragon a jeho ikonický zelený plášť, mladý Mihawk (Theo Le Ray), mladý Shanks (Matt Herrington) a mladý Smoker (Matthew Leck). Později je u pobřeží vidět i Mihawkova loď. Ještě docela vpravo je v jednom záběru vidět Buggy, tedy jeho modré vlasy a černý šátek. (KaraMikesova)

One Piece (2023) (seriál)

Reklama

Reklama