Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

mira007 

všechny recenze uživatele

Asi první česká variace dvou trosečníků na pitoreskním exotickém palmovém ostrově a já musím ocenit už jen to, že tvůrci udělali něco jiného než romcom odehrávající se v Praze nebo na malebné české vesnici plné dementů. Za produkční stránku 1* a jsem uchvácen, protože se na to prostě dobře kouká. Problém je samotný scénář, kdy ti dva ztroskotají a nic se tam neděje, dokonce to skoro není ani vtipný ( ikdyž ono stačí k mírnému úsměvu už jen samotná existence Langoše) a celkově mi přišlo debilní to klišé, že ON je za toho rozumného, ikdyž nevěrníka, zatímco ONA hystericky uřvaná pipina, která má občas dotazy na úrovni mateřské školy a musí jím být zachraňována. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedat, že čo som čakal, to som aj dostal. I keď po prečítaní obsahu som čakal niečo podobne filmu Šesť dní, sedem nocí , nakoniec mi to pripomínalo návrat do modrej lagúny na český spôsob. Ja by som na to nikdy do kina nešiel, ale keď si žena niečo zaumieni, nepohne s ňou ani sedem voľou a ja som na to bol sám. Takže je to štandardná ostrovná rozprávočka, ktorá je len sem-tam vtipná, herecky slušná a dramaticky nezaujímavá. Pán režisér dal krásnu destináciu, v pohode hercov, ale ďalej to už bola len vata. Máličko vtipu a celkom uspávací ton a tak zamrzí tých 12 eur, ale doma by som takéto dobrodružstvo nezažil. Škoda, že to do ruky nechytil schopnejší režisér, slabé 3*. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když vezmu v potaz jaká více či méně toxická díla u nás v posledních letech vznikají v rámci žánru romantické komedie je Ostrov vlastně naprosto v pořádku. Je tady vidět, že Havlík není úplný blázen a vztahová linka rozhádaného páru, který si k sobě na pustém ostrově opětovně hledá cestu funguje slušně i přes svojí průhlednost a předvídatelnost (včetně toho, že postavy se chovají docela rozumně a uvěřitelně). V čem Ostrov dost skřípe je ona survival linka, protože hlavní hrdinové (potom co se vyléčí ze zranění po pádu) na ostrově nijak nestrádají a i když se divák nedozví jak tam jsou dlouho, prakticky nic jim nechybí. Langmajer je navíc obdoba MacGyvera, takže je schopný vytvářet prakticky vše od různých zlepšováků až po nábytek. Nicméně o tom tenhle film není a cílová skupina pro kterou je určen to zcela jistě nijak řešit nebude...60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dosti nudná, protože zcela předvídatelná, vykrádačka  1)  filmů na podobné téma._____ 2)  Ani tentokrát nepřekročil 47letý Rudolf Havlík svůj stín. Autor vynikajících blogů a povídek o svých zážitcích z pracovních cest po Asii se před deseti roky dal na filmařinu. Viděl jsem osm jeho filmů (tedy všechny) a mé hvězdičkování jasně svědčí, co si o nich myslím: 3x3, 4x2 a 1x1. Škoda, že nezůstal u psaní povídek._____ 3)  Výstižný koment: Djoker**._____  4)  Ale na malém thajském poloostrově Railay (poblíž Krabi) je fakt pěkně, mohu to potvrdit. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě moc nebavilo. Česká varianta na Šest dní, sedm nocí (1998). Mám rád Langoše (a kdo ne!) a v poslední době koukám převážně na českou tvorbu. Ale komedie to není, protože tam je málo humoru. Drama to není protože to je snadno odhadnutelné, i když emoce tam samozřejmě jsou. A dobrodružné to je proto, že to má krásné exteriéry. Na sto minut je to zbytečně rozvleklé. Vztah mezi manželi je ale snadno uvěřitelný a docela i dobře zahraný. Ve výsledku jsem se ale nebavil. (40 %) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Když se na vodě objeví nafukovací člun a Richard (Jiří Langmajer) s Alicí (Jana Plodková) k němu běží, tak Alice do něj skočí a namočí si vlasy. V dalším záběru člun vytahuje z vody a vlasy má suché. (griph)
  • V závěru filmu zní píseň „Hold On“ od australské rockové kapely Jet. (sator)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama