Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Richard (Jiří Langmajer) a Alice (Jana Plodková) se na exotické dovolené pohádají, protože Richard se chce nechat rozvést. Rozhodnou se, že odletí předčasně domů, ale jejich malý letoun ztroskotá na opuštěném ostrově, Richard a Alice jsou tak nuceni společně čekat na záchranu. Osamělí trosečníci se na tropickém ostrůvku musí postarat nejen o svou záchranu a přežití, ale také začít znovu spolupracovat a hledat k sobě cestu zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co mi alespoň trošku zvedlo náladu, při nudné cestě busem ze Švýcarska. Když nepočítám chlast. Tvůrci sice ukradli hlavní pointu filmu, ale i tak se jim podařilo natočit jakžtakž snesitelný film. Nejlepším na tom všem byla nádherná exotická lokace, kde se natáčelo, pár vtipných scén (hlášek) a herecké výkony obou hlavních aktérů. Jiří Langmajer i Jana Plodková patří mezi moje oblíbence ( pro ní mám i jistou slabost, protože se mi líbí i jako žena). Jejich manželské hašteření a hádky dokázaly občas pobavit, jen ten samotný závěr mi přišel docela odfláknutý. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Ostrov je esencí všeho, co je na naší současné kinematografii špatně. Dva frekventovaně obsazovaní herci v tom nejvíc klišé příběhu co může existovat. Ani nádech jakési exotiky v podobě (nutno přiznat) nádherného ostrova filmu nepomůže dostat se z prachbídného podprůměru, na který si konzumenti v českých kinech asi zvykli, akceptují ho a jsou ochotni za něj platit. I proto jsem nadšený, když se v našich luzích a hájích objeví světlé výjimky jako filmy ze stejného roku jako Ostrov a to třeba Invalida, #annaismissing nebo Bod obnovy. Všechny 3 filmy Vám doporučuji více, než ztrácet čas další "Langmajerovinkou". ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Oprostil jsem se od toho, že film Šest dní, sedm nocí, je hodně podobný s tímto a těšil se z faktu, že na české scéně vzniká i něco jiného, než jenom klasická trapná komedie. Jirka Langmajer a Jana Plodková mi do děje fantasticky sedli. Ze začátku je teda Jirka těžkej hulvát. Jako že mu to snad ani nemůžete věřit. Na Janičku totiž nikdo nemůže být takový, to snad ani nejde. A myslím si, že i Jirka musel při natáčení přepnout a vzpomenout si na ty blbce z divadla Mir, když se na ní při natáčení díval. Postupem času se ale ten vztah příjemně odvine a je docela příjemné si u podobného filmu odpočinout. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Možná, ale fakt je on možná... kdyby to někdo natočil před 30 lety, tak by to bylo pro tuzemskou smetanku terno. Takhle je to jen další film s Langošem (+ moře, palmy, slunce, ostrov...) a trošku spatne obsazenou (do této role) Janou Plodkovou. Na tento film jdete s pocitem, že už jste něco podobného viděli a hlavně... dopředu víte, jaký to bude mít konec. 39% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi příjemné překvapení, které nepůsobí levně (limity rozpočtu se prozradí jen v dílčích momentech, jako když je pád letadla do černé obrazovky a tvořen jen zvukem) a většinu času velmi dobře pracuje s tématem manželské krize na izolovaném místě, kdy spolu musí mluvit dva lidé, kteří by oba chtěli být někde jinde a co nejdál od toho druhého. Chvílemi vtipné (Lenka), chvílemi upřímně dojemné a ani jednou trapné. Jen ta atmosféra je podivně rozkročená mezi Šest dní, sedm nocí (rozhádaná dvojka) a Trosečníkem (v úvodu až nečekaně "dojebaní" hrdinové). A nejsem si jistý, koho napadlo udělal úvodní titulky ve stylu Indiana Jonese (ať už se bavíme o formě nebo hudbě). Obecně je ale Ostrov solidně odvedená romantická komedie s prvky dramatu, která má velmi dobrou výpravu a solidně využitou kulisu ostrova a jíž by slušela delší expozice, abychom mohli následně lépe chápat malé osobní války Richarda a Alice. V rámci toho, jak se postavy chovají a co prožívají, nejde o nic nového. Kdo má ale tenhle druh vztahovek rád, měl by z kina odcházet spokojen. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Richard (Jiří Langmajer) říká: „Ponesou nás mořský proudy jako Motýlka.“ Henri „Papillon“ Charriere (Steve McQueen) prchal ve filmu Motýlek (1973) z vězeňského ostrova, ne však za pomoci mořských proudů, ale správně zvolené odlivové vlny. (sator)
  • Celkový záběr na ostrov je pohled z pláže ostrova Ko Poda na ostrovy Ko Kai a Ko Thap v Thajsku (souřadnice 7°58'10.2"N 98°48'38.5"E). (jan.hryz)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama