Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Faktor zábavnosti stále jemne prevyšuje tie logicke krátery, ktoré pri takto naťahovanom príbehu nešlo prehliadať. Prestrihať o tretinu a malo by to správny drajv a neplácalo sa to v tej scenáristickej vate (resp. vode) ako ta akváriová rybka na suchu... Zaokrúhlim nahor na veľmi vlažné 3 hviezdice s privretými očami.... A fakt privretými, lebo keď jedna z postav hecuje v poslednej časti zraneného parťáka, aby nezatváral oči a ostal s nimi pri vedomí a že všetko bude ok, tak som mal dojem, že hovorí ku mne v driemotách, lebo už som aj ja mal na gauči čo robiť to nevzdať a neodspať radšej ten domrvený finiš. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Ke sledování toho seriálu potřebujete nutně 2 věci. Zaprvé vypnout mozek a nedumat vůbec nad logikou či zdravým rozumem a za druhé ovladač stále v ruce, abyste popřeskakovali všechny pasáže, které jsou zhola zbytečné, xnásobně natažené nebo tak hloupé, že se to prostě nedá. Jinak dobrý pokus o sci-fi, jen to mělo být o 6 dílů kratší a skončit to nějak méně debilně. (25%) ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Planeta Země vysychá. Voda je na příděl dle kategorie občana. Na Měsíc vyráží posádka prozkoumat opuštěnou měsíční základnu, kde došlo ke katastrofě a vzít z tama nějaké vzorky. Čeho, to nadřízení nechtějí říct. Cestou s stane porucha a raketoplán havaruje, ale skoro všichni přežijou a dojdou na základnu, kde ji začnou prozkoumávat a přícházet na tajemství, které jim vláda tají a začne hra na 10 malých černoušků, kdy začnou postupně cčlenové výpravy umírat. Nicméně tady se nejedná o žádné monstrum (když nepočítám jedno zmutované dítě), ale o...lunární vodu, která vypadá jako voda, má stejné složení jako voda, ale chová se k organismu celkem nepřátelsky. Takže potencionální záchrana lidstva není až tak ideální. Ale to je tak vše, co seriál nabídne. Není zde moc akce, jedná se stále o zkoumání základny a byť je děj celkem uzavřen, tak se nám na otázky moc odpovědí nedostane. 6/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte prvá epizóda vyzerá dosť nádejne a prekvapivo epicky. Predstavia nám svet, ktorý sa rúti do záhuby (tak trochu mi to pripomenulo Interstellar) a tak je vyslaná na misiu parta astronautov, ktorá má priniesť tajomný dôležitý bazmek, ktorý spasí svet. Snáď. Lenže akonáhle sa od druhej epizódy dej nadobro presunie na stanicu na Mesiaci, tak sa to zmení na béčkový horor (typu Prometheus) v ktorom na posádku číha jedno nebezpečenstvo za druhým a jej rady sa každým dielom riedia. Bohužiaľ postavy sa správajú čím ďalej tým debilnejšie (môj obľúbenec Yoo Gong sa do úlohy autoritatívneho kapitána misie nehodí a celý čas sa len priblblo usmieva) a je ťažké im fandiť. Skôr som im postupne prial smrť. Ani hororová atmosféra dvakrát dobre nefunguje. O ľakačku tu ani nezavadíme a gore scén je fakt len pár a nie je to nič, z čoho by mal otrlý divák orgazmus. Triková stránka je na úrovni priemerného sci-fi seriálu Toto príliš drahé nebolo. Záver je vyslovene o ničom. Celkovo priemerná jednohubka o bande idiotov na jednej vesmírnej stanici. 5/10. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava a celkem dobrý nosný nápad s tajemstvím "vzorku". Jako fanoušek sci-fi jsem na začátku zajásal, ale bohužel s postupujícími díly už Moře klidu ztrácí na atmosféře a stává se z něj pouze doomovka. Konec a procházku na Měsící bez skafandru radši ani nebudu komentovat. Takže tento korejský seriál shrnu: kvalit Squid Game nedosahuje, ale jako fajn scifárna na dva tři večery neurazí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)
  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)

Reklama

Reklama