Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Skvělý western. Lee Van Cleef jako tvrdý nelítostný hrdina, s koltem přes břicho, no co dodat. Jen ty jeho gesta:-). Dobrý příběh od mistra Vincenzoniho, skvělí herci, krásná Almería a úžasná hudba od Morriconeho. Giulio Petroni natočil velice dobrý western za který se vůbec nemusí stydět. Když jsem film viděl poprvé byl jsem nadšen, a po druhém shlédnutí, i když ne celém, je spokojenost téměř stejná. Není to Leone ani Corbucci, ale pořád je to Itálie, a Itálie a westerny jdou dohromady ať chceme nebo ne. Herecky je film bravurní. Od Van Cleefa, přes mladého Johna Phillipa Lawa, a známé tváře v podání Maria Bregy, Luigiho Pistilliho či Anthonyho Dawsona. Já s tímto filmem nemám problém. Je to skvělý western, dělaný s citem, s odkazy na Leoneho westerny a s hlavními ikony westernu, Van Cleefem a Morriconeho hudbou, která je v podání sboru naprosto bravurní a to skřípání, nemám slov. U mě má tento film 70% a krásné čtyři hvězdičky. Nejlepší scéna je asi, když Ryan najde Billa v zemi a finální scéna je také dobrá. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu som si hundral popod nos, že v hlavnej úlohe mal byť Terence Hill, že tie detaily očí sú až príliš okatým okukávaním od Leoneho a že to je proste iba ďalšia tuctová revenge story s drsnými ksichtmi. Čo čert nechcel, ono sa to nakoniec rozbehlo tým správnym smerom, prišli aj nejaké tie zvraty a príbeh sa stal relatívne pestrým. K slovu sa dostal aj čierny suchý humor. Dostal som, čo som chcel, takže podľa toho aj budem hodnotiť a nebudem strieľať filmu zbabelo guľku do chrbta. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Kdyz dobry western, tak jedine od nemce - May ;]] nebo italu... ;]] Olysaly deda Lee je dobry jako dycky a me udelal film strasnou radost, ze se zuby nechty vyhybal klise - ehm, az na ten rodinny zacatek a finale v mexickem pueblu (to snad pouzili i v jednom z Djangu - v bastardovi tusim ;]]) a kdyz jsem chvili premysel, kam bych sam film vedl, aby to nebyla takova ta tuctova blbost, tak to tvurci o 5 minut dale udelali presne podle meho planu. Ja jsem byl s delkou, invenci a poctem mrtych/vystrelenych kulek natolik spokojen a nejspis za pomoci pisecne boure v zaverecne prestrelce mi pisek zatemnil zrak, ze dam temer absolutni hodnoceni... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů italské neleonovské westernové produkce, na nějž nás tu odkazuje takřka vše - vůdčí a drtivou hudbou počínaje a retrospektivními, s různými drobnostmi spojenými upamatovávacími prostřihy konče. V každém případě nejen Petroni, nýbrž i solidní, zatím ne úplně holohlavý Lee Van Cleef odvedli svoji práci na jedničku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře uvařené špagety, na které bohužel Petroni v závěru kydne porci slapstickové šlehačky. Počáteční krutosti jsou postupně obrušovány hrany jemným humorem, zůstalo-li by však jen u toho, byl bych maximálně spokojen. Finální střet dobra se zlem už však získal až křečovitý komediální nádech, škoda. Jinak je tu totiž spousta prachu, potu, špíny, spalujícího žáru a drsňák van Cleef, kterému zdatně sekunduje ocelooký archetyp italského westernu v podobě Johna Phillipa Lawa. Je až s podivem, že jeho působení v "prašném" žánru se omezilo pouze na tento film. Velká spokojenost jen s mírnou vadou na kráse, čtyři silné hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama