Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky malý prijemny devätdesiatkovy thriller akych sa v tej dobe tocilo neurekom. Sice to nie je nicim vynimocny film, ale po kazdej stranke ten film funguje bez problemov. Ma zaujimave postavy (Cage je prekvapivo utlmeny a nehadze ziadne sialene pohlady), scenar plny uveritelnych zvratov, pôsobivu atmosferu, slusnu reziu. So zabavnejsimi dialogmi alebo nejakou tou pamätnou scenou to mohla byt mala pecka. Sice vam tento film dych nevyrazi, ale aj dnes ponukne prijemnu zabavu. 6/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zaplatené vraždy, podvádzanie, balík peňazí, skorumpovaný šerif, nebezpečná femme fatale, psychopatický nájomný vrah... a mladý týpek, ktorý do toho všetkého spadol proti svojej vôli. Coenovský námet, veľmi dobre napísaný, zahraný i zrežírovaný Johnom Dahlom. Hoci iba ako čistá thrillerová žánrovka, bez dvojzmyslových "artových" náznakov, ktoré by doň vniesli "bratia". A Dennis Hopper ako magor-zabijak vždy dobre fungoval, ale predsa len je tak trochu za komického rednecka. Temnejší a nebezpečnejší vrahoun, z ktorého by naskakovala husia koža, by film posunul ešte o niečo vyššie. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě pitomější označení než pohodovej thriller. Tak na mě ten filmek působil. Pořád se snažím vzpomenout na vtipné momenty, jenže ony tam nejsou. I tak mám pořád pocit, že jsem sjel černou komedii. Nevím kvůli čemu. Možná kvůli Hopperovi a Cageovi, možná kvůli množství náhodných setkání a situací. Podivná žánrovka, která mě bez problémů pobavila, ale na nějaký velký doporučování to zas není. 70% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Malinko mi tento film připadl jako taková volná předloha pro Stoneův U-Turn. Celkově je to docela zajímavá podívaná s pozoruhodnou zápletkou, ale rozhodně nejde o nějak vynikající snímek. Manželský páreček Walsh-Boyleová působí trochu nevěrohodně a Cage se taky nijak nepřetrhl, aby ze sebe dostal více, než bylo v daný moment potřeba. Atmosféra je sice vystavěná docela slušně, ale jinak jde jen o lehký nadprůměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad nenápadný film, ktorý sa ani nedostal do našich kín a v komerčných televíziách o ňom asi nikdy nechyrovali. Počas prvej polovice som narátal niekoľko prekvapivých zvratov, ktoré by vystačili na viacero filmov. Akýsi neo noir, príbuzný slávnejšiemu Stoneovmu U- turn. Veľmi kvalitná žánrovka s kultovým potenciálom a kvalitnými, skvele obsadenými hercami. Chcelo by to vidieť znova niekde v tv. Počujete ma na Markíze alebo v JOJ? ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama