Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Sametová revoluce nepřinesla jen politickou a ekonomickou svobodu. Druhou stranou mince byl nebývalý rozmach zločinu. Mnohé kriminální činy divokých devadesátek zůstaly i po více než třiceti letech nedořešeny nebo nesou pachuť podivného vyšetřování, ovlivněného mocnými kmotry a politiky. To, co se v tehdejším polosvětě událo, totiž ovlivňuje život i dnes. Nastal čas se za těmi nejzásadnějšími kauzami ohlédnout a po letech je důstojně uzavřít. Dokumentární seriál Polosvět představuje výsledky unikátního pátrání po kořenech vzniku českého organizovaného zločinu devadesátých let a zkoumá fenomény vývoje tehdejšího kriminálního podsvětí. Obsah tvoří nejzajímavější dobové kauzy a jejich hlavní aktéři. Propojení s dramatickým seriálem ČT Devadesátky umožňuje pochopení nebezpečné vlny vzrůstající polistopadové kriminality a má i preventivní funkci před nebezpečnými kriminálními jevy v soudobé  společnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Foxhound#1 k tomuto seriálu (3)

Polosvět světských (2022) (E02) 

"Dle mě to Michala poznamenalo a trpí tím dodnes." No, tak už jen fakt, že zatímco mladej Běla natáčí dokument v teplákách a mladej Mrázek v klídku utrácí prachy a má jednoduše v piči svědčí o opaku. Dle vyprávění mladýho Běly nabydete pocitu, že být hajzlem a profi mafiánem je vlastně na pohodu a úplně normální. Práce jako každá jiná. Je šílené, že akce spáchané ani ne před 30 lety asi zůstanou neobjasněné, stejně jako Jack Rozparovač před nějakými 140 lety. A to hlavně díky tomu, že to stoupá mnohem do vyšších pater než si asi můžeme myslet a stále je dost osob, kterým by objasnění kauzy Běla/Mrázek mohlo udělat vrásky. ()

Polosvět policajtů (2022) (E03) 

No jo, Berdych je vlastně takovej Andy Dufferson, nevinnej a advokát to posral. Dobře, svoje si odseděl a ano, ve srovnání s tím, že shnilý benga seděly mnohem kratší dobu to je tak trochu nefér. Ale stejně to je taková pachuť s jakou se nám ho tady snaží prezentovat jako hodnýho kluka, byť to byl třeba jen pěšák. ()

Polosvět nájemných vrahů (2022) (E04) 

Kdo se o kauzu orlických vrahů zajímal již dříve, tak asi moc nových informací v tomto dokumentu nepotká. Ale i tak je to působivá výpověď jednoho z našich nejznámnějších zločinů současné doby. ()

Reklama

Reklama