Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(25)

Japonsko, období Edo. Gabimaru „Prázdný“, nechvalně proslulý asasín z nebezpečného ninja klanu, je odsouzen k trestu smrti. Protože má pocit, že jeho život postrádá jakýkoliv smysl, rozsudku se nijak nebrání. Při pokusu popravit ho se však meč zlomí o jeho krk a ani žádný další z pokusů připravit ho o život nevychází. Mezi neúspěšnými popravami s ním vede rozhovor o jeho životě pozorovatelka z legendárního klanu popravčích roninů Yamada Asaemon jménem Sagiri. Co skutečně drží Gabimaruho při životě, proč nevědomě používá nadpřirozené schopnosti svého ninja klanu, aby se udržel při životě, i když tvrdí, že žít nechce? Když nakonec úřady požádají ji osobně, aby mladého vraha popravila, ujme se úkolu.
Až v tu chvíli pod tlakem schopností Sagiri Gabimaru zjistí, že ho při životě přece jen něco drží a vědomě se začne bránit. Samurajka mu odhalí, co on sám ze své mysli vytěsnil – myslel si, že chce umřít, protože ztratil veškerou naději na normální, mírumilovný život se svou láskyplnou a něžnou ženou. Sagiri však říká, že mu ještě stále zbývá poslední šance. Pokud splní nesplnitelný úkol, bude zcela omilostněn a bude se moct se svou ženou znovu shledat. A tak se spolu s dalšími zločinci, kteří vůli k životu neztratili i přesto, že byli odsouzeni na smrt, vydávají z rozhodnutí šógunátu do Ráje, mýtické Nirvány – na tajemný ostrov, kde se možná skrývá elixír nesmrtelnosti. A odkud se zatím nikdo nevrátil živý. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Prvá epizóda veľmi sľubná, premisa zaujímavá, to že hlavný hrdina je shinobi (nedostatok v lietratúre a kinematografii!), postavy dobre vykreslené. 

Koľko kapitol ide prvá séria do mangy? 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Nejnovější PV

Zatím se zdá, že MAPPA ani tentokrát nezklame. Nádherná estetika a barevná paleta, působí to přesně tak nepříjemně a přitom zároveň krásně, jak jsem si představoval, tenhle taoistický ráj/peklo. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Spolu s Chainsaw Man a Jujutsu Kaisen bezpochyby tři nejlepší dark fantasy manga komiksy v současnosti (teda s tím, že Jigokuraku už skončil). Jujutsu Kaisen má z těchto tří nejblíže k tradičnímu battle šónenu (ale inspirace Hunter x Hunter a Yu Yu Hakusho je zjevná - autor je velký obdivovatel Togashiho - a posouvá JK trochu jinam), zbylé dva jsou někde na pomezí battle šónenu a drsnějších/dospělejších/v anime průmyslu méně často viděných žánrů. Ale nejlepší je na tom to, že všechny tři adaptuje MAPPA, Jujutsu Kaisen dostalo naprosto excelentní adaptaci, která i tu slabší první část mangy vyzdvihla prakticky na nejvyšší úroveň.

Chainsaw Man je jinak tak brilantní manga a tak úspěšná (a nepotřebovala k tomu jako mnohé ostatní mangy anime, obrovský úspěch přišel dlouho před ním, dodnes úplně nerozumím tomu, jak tato divná a bizardní, brutální manga dokázala prorazit do mainstreamu, ale jsem tím stejně tak nadšený), že ji ani moc vylepšovat nejde, takže tam se bojím spíše toho, aby ta adaptace dokázala převést tu kvalitu správně.

Jigokuraku je pak asi černý kůň (mohl bych ho přirovnat možná v určitých aspektech k Dororo/Hunter x Hunter/Made in Abyss), jsem zvědavý jak ho lidé přijmou. Mě tato manga do vkusu padla docela hodně, vůbec jsem to při začátku čtení nečekal. Ale vypadá to zatím tak, že se MAPPA správně trefila do atmosféry i stylizace. :)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama