Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (100)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Plíživý, nikam spěchající thriller. Velice dobře pracuje se zvuky,vytváří strach a napětí pouhým klepáním na dveře, kdy k přesvědčení pomáhá i výborná hlavní hrdinka, která nikdy nesklouzne do stavu otravné blondýny. Výsledný dojem, tak kazí opravdu pomalé, nijak gradující tempo a zbytečně konvenční závěr, který na sílu sklouzne do thrillerového béčka. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle na mě dýchlo atmosférou téměř od začátku a s hlavní hrdinkou se mi v její situaci "sama v cizí zemi" jednoduše soucítilo. Hodně se mi líbila kamera a celá ta obrazová kompozice. Řemeslná stránka je prostě hodně povedená. Je to vizuální lahůdka se zvukovým podkresem, jenž je taky využit efektivně a svou roli zde podle mě hrají i specifické barvy. Je to zkrátka umně natočený, ladný film, ze kterého čpí femininita a o to víc mě těší, že crčí tato zručnost z ženské režijní taktovky. Watcher se mi dostal hodně pod kůži svoji paranoiou a čtvrtou hvězdu si potvrdilo dechberoucí finále, které mi nabídlo čistokrevné překvapení. Herecké výkony jsou taky na špici a jen pohled na Burna Gornmana ve mě úplně rezonoval. Škoda, že jsem ten film tak dlouho odkládala, toto je moje krevní skupina. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po takmer dvojtýždňovej šnúre bez 5* hodnotením tento počin o niečo zhovievavejšie ako mám vo zvyku. Výstižny je opis Arsenala83, vzkriesenie Hitchocka a povedzme Okna do dvora sa síce nekonalo ale mňa tá atmosfér z úvodu počas ktorého sa toho naozaj veľa neudeje celkom milo prekvapila. Občas má takéto filmy dokážu osloviť a v tomto prípade som ochotný dať trochu vyššie hodnotenie ako si film možno zaslúži ale mňa celkom oslovil. Vidieť to v kine nadávam, takto celkom spokojnosť. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Body za originalitu si Watcher nepřipíše, ale body za styl a režijní zručnost teda já osobně hážu plnýma hrstma. Téma bylo již zpracované mockrát, obyčejně mě tyhle snímky, v nichž se hlavní ženské postavě dějou divné věci, manžel jí nevěří, a divák má být v nejistotě, zda se skutečně děje něco zlovolného, anebo hrdince jen haraší v palici, svojí obehraností otravujou. Ale Maika Monroe je skvělá herečka a Chloe Okuna má evidentně režijní talent, takže Watcher mě zaháčkoval a bavil, velmi moc. Tenze například ve scéně v metru je úplně hmatatelná. Kdo se dokáže správně naladit, dostane kvalitní mrazivý slowburn. 7/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)

Reklama

Reklama