Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vyšetřovatelé zjišťují, jestli mohla společnost Boeing částečně zavinit dvě letecké katastrofy během pár měsíců tím, že jí šlo spíš o zisk než o bezpečnost. (Netflix)

Recenze (32)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Objektívne ladený dokument, ktorý nemá problém poukázať na praktiky v miliardovej spoločnosti, ktoré za účelom biznisu nehľadia na hodnoty a ľudskosť. Prvá časť sa zaoberá samotnými pádmi lietadiel, druhá už ich vyšetrovaním a náhľadom do vnútra spoločnosti Boeing. Kto v tom vidí agitku, tak asi má zakúpené akcie Boeingu, inak si to neviem vysvetliť. https://dokumenty.tv/pad-kauza-boeing-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokumentarni serial Letecke katastrofy pro me nasadil tak vysokou latku,ze tento me zklamal. Prvni pulka je dramaturgicky slaba a rozplizla, malo sevrena.Pak se tema zmeni a dozvite se neco o nesmyslne kapitole globalni letecke historie. Nektere myslenky jsou zdrave provokativni. Zaver se venuje letadlum Boeingu Max s vadnym systemem ,ktery je posilal ke dnu. Ukazuje to dve veci. Kazdy korporat ma stejne vlastnosti jako psychopat, neboli porucha osobnosti. A management jiz ve firmach nepracuje tricet let jako driv, ale vznikly specializovane profese na burze, ktere firmy sleduji az skoro jestli maji na zachodech toaletni papir. Pak klesnou akcie a management je se zlatymi padaky vyhozen. Proto zemreli pasazeri. Celkove je format proste nudny - mluvici hlava, klip, graf, mluvici hlava, klip, diagram. Pro trpelive ale funguje kumulativni ucinek. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Komplexní dokument a nehodách letadel Boeing 737 MAX a o tom, že peníze a hodnoty akcií mají zjevně markantní přednost před lidskými životy. (Netflix) ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Tento dokument na Netflixu krásně reflektuje dnešní trend, kterým se svět ubírá. Týká se to i velkých společností jako je je Boeing. Firma si zakládala už od založení na vysoké bezpečnosti a kvalitě. Bohužel se obávala konkurence a svoje prestižní vlastnosti vyměnila za rychlost a kvantitu. Tyto vlastnosti jsou v dnešním byrokratickém světě možná na prvním místě, ale to neznamená, že by do těchto vod měly sklouznout všechny společnosti. Potom toho můžou litovat a v takovém businessu už není prostor na chyby. Je mi nesmírně líto rodin, které byly obětí těchto Her o Oblaka a zaplatili tím cenu nejvyšší. Dokument byl poutavý, šokující a drsný. Přesně tyhle vlastnosti bych o takového typu dokumentu očekával. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Celkem se mi líbí, že americká společnost natočí dokument o jiné americké gigantické společnosti v nelichotivém pohledu. Ale je fakt, že Boeingu nevěřím sám ani slovo. Nastoupit do jejich "nového" letadla je jako hrát ruskou ruletu. Bohužel aniž by to dokument nějak zlehčouval, přišlo o život více než 300 lidí a Boing si létá dál. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Chamtivosť, konkurencie, zrýchľovanie výroby a znižovanie výrobných nákladov. V ktorej veľkej fabrike sa to nedeje? Problém je, keď vo výrobku majú lietať ľudia. Boeingu to určite poškodilo, ale nezničilo. Lietať sa bude stále a stále ovládajú väčšinu trhu. Aspoň že kápli božskou. 4 z 5 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(24/2022) / Znovu dokuNetflix a znovu trefa do čierneho. Dokument približuje dve tragédie lietadiel Boeing 737MAX z pohľadu technického, byrokratického a morálneho. Nevadili mi výpovede bývalých zamestnancov firmy, podľa mňa len dotvárali celkový obraz a ukázali ako morálne dokáže klesnúť jedna spoločnosť. Silné memento, ktoré snáď poslúži ako výstraha do budúcnosti. (7/10) ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Začne to výborně ale po půl hodině se celý dokument zvrhne v levičácky odborářskou agitku bývalých zaměstnanců, kteří vidí důvod chybného softwaru systému MCAS v propouštění a robotizaci z 90. let. Přesun centrály ze Seattlu do Chicaga fakt nemůže za to, že nějakej ajťák udělal chybu a druhej jí kryl. Airbus propouští a snižuje náklady úplně stejně jako Boeing. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není to špatný dokument, odsýpá, je komplexní a bylo mi sympatický, že si tu kritici poměrů ve společnosti Boeing nebrali žádné servítky. Já ale zpravidla na dokumentech oceňuji investigaci, což v tomto případě nebylo třeba. Tvůrcům stačilo opsat realitu, oslovit odborné novináře, kteří se zabývali tématem dvou krátce po sobě následujících havárií a onou pověstnou třešínkou na dortu se pro film stal přímý předseda vyšetřovací komise, který verbálně rozcupoval management Boeingu na milion malých kousíčků. Jestli před ním nepochopili, že mají na rukou krev, tak po jeho proslovu nepochybně ano. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Z pohledu člověka, jenž pracuje v letectví a aktuálně zažívá podobný přístup k řešení bezpečnostních problémů ze strany managementu, jaký je popisován v dokumentu, je toto mrazivý až moc. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Zisk, zisk, zisk za každú cenu, zlate teľa sa proste musí chovať ! za každú cenu ! dnes sa razí heslo : KVALITA ZDRŽUJE ! KVANTINA PREDÁVA ! ...čo tam po životoch, hlavne nech si kravatáci na konci roka prirátajú tučné odmeny ! však predsa oni majú viacej žalúdkov ako obyčajný ľudia !  Čo to tu píše nejaký dement s nickom : L_A_D_A_S  ???. Aká ľavičiarska agitka ??? Tvoja chorá hlava vidí ľavičiarov, komunistov zrejme aj v chladničke ?! Boeing ojebal svet tým, že implementoval novú funkciu ale vysral sa zaškoliť pilotov ! lebo by museli prechádzať novým schvaľovacím procesom a to by ich stálo ČAS a hlavne MONEY ! ! ! a čo kapitalizmus nerád stráca ??? PRACHY ! A potom sa stalo čo sa stalo....ale keby TEBE  L_A_D_A_S.  niekto zahynul v takom lietadle pre takúto chamtivú zbytočnú chybu, ináč by si tu skuvíňal ako prašivý kojot. ()

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Dokument byl zachycen ze zajímavého úhlu, kdy se narozdíl od podobného dokumentu od PBS snaží zaměřit více na kulturu společnosti Boeing a dlouhodobý dopad jeho spojení se společností MC Donald Douglas. Upřímně mi přijde, že dokumentu chyběla lehce objektivita a spíše se jednalo o výpovědi ke ztrátě kultury, které ale vedly k nehodě pouze částečně. Samozřejmě je skvělé, že se do detailu rozebral souboj se společností Airbus, ale celé mi to přišlo takové slabší. Pokud by se více zaměřili na samotnou nehodu spojenou s výrobou 787, jako výše zmíněný dokument Frontline, bylo by to nejspíše objektivnější. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Z lidského hlediska naprostý humáč. Vždy cením snahu vynést na světlo věci ve kterých se radši nikdo nešťourá. Tak CEO si válí koule v poklidu s miliony na dožití místo toho, aby hnil v lochu a s ním celé top vedení. Hezky pěkně. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Moc povedený dokument, ve kterém se neopakuje dokola to, co všichni už vědí, ale člověk se opravdu dozví něco nového. 4,5 hvězdičky. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobře zpracovaný dokument o stále ještě nedávné kauze dvou nehod Boeingu, který chamtivostí svých největších představitelů a tlaku z Wall Street mohl za to, že během takřka pěti měsíců spadla dvě letadla a zemřelo přes 300 lidí. Líbila se mi struktura celého dokumentu, dozvíme se tu spoustu věcí, a právě informační hodnota je tady to, co Downfall vyšvihuje z průměru nahoru. Pro fanoušky letectví nebo Leteckých katastrof jednoznačná povinnost. Čisté 4* ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělý úvod. Pak mi ale přijde, že se to trochu změní v nekonečný špinění od bývalých zaměstnanců. Neříkám, pokud v minulosti bylo na halu 20 kvalitářů a teď je tam jeden, je něco špatně, sám dělám na kvalitě a máme podstav, ale tady je jedna a celkem jasná chyba. Faktem ale je, že snaha o rychlost a co nejmenší náklady se ani zdaleka netýkají jen leteckého průmyslu, tady to bohužel skončilo tím nejhorším možným způsobem. Jinak je to klasický dokument od Netflixu. Snaha o co nejdramatičtější zpracování, zaměření na pozůstalý a tím snaha o vyvolání emocí proti Boeingu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Oproti mnohem povedenějším Leteckým katastrofám působí Pád jako chudý příbuzný, a to nejen zpracováním, ale především poutavostí. Vůbec mi nesedl zvolený styl, téměř po celou dobu jsem se intenzivně nudil, dokument působí dost povrchně, strašně moc se snaží útočit na divákovy emoce, jeho vypovídající hodnota je těžce zabita nezáživností a místy i silným závanem antikorporátní agitky zhrzených bývalých zaměstnanců. 3/10. ()

Reklama

Reklama