Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje krásna grónska príroda a niekoľko napínavých scén. Nie je ich však veľa, skôr málo a mám dojem, že ak by Kormákur neostal iba na stoličke producenta, tak by bol výsledok hutnejší. Každopádne scény so psami a ľadovými medveďmi boli korením filmu, halucinácie naopak príliš napätia nevyvolali. Ak by tu nevystupovali Coster-Valdau a Charles Dance, tak by sa Proti ľadu asi nedostalo ani na Netflix, čo by ale bola škoda. V súčasnom vianočnom období získava film o niečo viac plusových bodov. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Rok 1909 a dva průzkumníci osamocení po těžkostech výpravy někde v útrobách Grónska. Další dobrodružný boj o přežití na ledu a mrazu dle skutečné události sepsané polárníkem, mající s událostí co do činění, Ejnarem Mikkelsem do knihy 'Two agains the ice', dle které byl zpracován scénář. Svým způsobem je to film o uvízlé arktické výpravě jako každý jiný. Mnohým divákům to určitě připomene o čtyři roky starší první sérii seriálu 'Teror' (2018). Příběh o přežití a odvaze tentokrát Mikkelsena a Iverena v uvedených mrazivých podmínkách někde mezi Grónskem a Islandem si vyžadovalo pevné herectví, neb se samozřejmě opět točilo před zeleným plátnem, a dá se říci, že to Nikolaj Coster-Waldau a Joe Cole své role zvládli na výbornou. Vnímavý divák ty podmínky dokáže během sledování filmu pocítit také a tím následky na psychice. Pro někoho to může přijít značně patetické, ale zase to má blíž k realitě, než vymýšlet lecjaké hrůzostrašné etudy. A obrazotvorné zpracování vzniklých halucinací se dá lépe vklouznout do duševního stavu onoho jedince. Ono se vůbec nijak zvlášť netlačilo na pilu, co se týče dramatizace a napětí. Atmosféra je prostě taková jaká je a tím to končí. Ale je fakt, že po dějové stránce není o co stát. Za celou filmovou stopáž se toho moc nastane, takže je dějový vývoj pomalejší. Taky proč kvůli napětí a akci vymýšlet něco, co se nestalo, když je to dle skutečné události. K rozvinutí budování vzájemného vztahu obou ledových trosečníků a snahy něco udělat je spíše na seriál, který na něco takového má časový prostor. Scénář tedy může připadat poněkud chudý, ale je to jen na vlastním posouzení dle svých znalostí, jak to tam skutečně mohlo vypadat. No, asi by nezbývalo nic jiného než si přímo přečíst onu knižní předlohu. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Když už chci počůrat  sněhuláka, tak si nejprve ověřím, že jsem před tím požil dostatečné množství tekutin. Takový příběh, takové lokace, takový Jaime Lannister…..takový průměr. A jaký to mohl být krásně nelítostný survivor….a že by si ho podobný námět zasloužil.….ale to by se musel někdo trochu plácnout přes kapsu. Netflix sterilita….psi nemají co žrát, herci co hrát. Není z toho vůbec nic cítit, nebuduje se žádné drama….jako kdyby průzkumníci byli na lyžařském výcviku…sice to bylo dál a horší cesta, ale i to uhlí se nakonec do kotelny dostalo. Jak říkám, za mne to chtělo mnohem víc….takhle z toho zbyl pouze roztátý rampouch. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Proti ledu vypadá jako zajímavý film a i samotný začátek nastiňuje, že jím i bude, ale od poloviny jsem se začal nudit a už jsem se jen modlil za konec. Já osobně bych se méně věnoval snovým sekvencím, čímž by se doba filmu výrazně zkrátila a filmu jako takovému bych dal možná lepší hodnocení. Jinak ústřední herecké duo je sympatické a jejich výkon je slušný natolik, že se film díky nim dodívat dá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Takový jednoduchý, přímočarý survival film na 1 pohodové shlédnutí. Víc v tom není a ani bych zde nepsal nějaká výrazná negativa. Úvod, který tvořil ještě více postav mě moc nebavil, ale jakmile se děj začal soustředit na hlavní dvojici, tak se to už zlepšilo. Samozřejmě, sem tam se našla nějaká ta nudná pasáž, především ve finále tu máme pár logických děr, ale co už. Co se týče nějaké extrémní napínavosti s přežitím, tak to tu moc nenajdeme, ale neříkám, že to měla ta dvojice úplně snadné. V posledních minutách se tu najde i trochu emocí. Nikolaj Coster-Waldau zde předvedl standart, ale neurazil, stejně tak jako jeho parťák. Ta jedna scéna s medvědem byla docela dobrá (tu druhou ke konci na mysli nemám). Celkový vizuál na zmrzlé Grónsko byl dobrý. Takže na 1 shlédnutí při nudné noční to nebylo nejhorší, ale vylepšovat by se dalo více. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama